ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός-PSV: ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΠΡΌΚΡΙΣΗ

 


Ραντεβού με την ιστορία τους έχουν για ακόμη μία φορά οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι φιλοξενούνται από την Αίντχόφεν (22:00) στο Philip Stadion της ομώνυμης πόλης. Με το ισχυρό, αλλά και γεμάτο παγίδες προβάδισμα της αναμέτρησης του Καραϊσκάκη (4-2), η ομάδα του Πέδρο Μάρτινς καλείται να υπερασπιστεί την βαριά φανέλα που την διέπει. Από την άλλη η ομάδα του Σμιντ θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα και τους αστέρες της σε μεγάλη ημέρα για να φέρει τα άνω κάτω στο ζευγάρι. Μονομαχία για το πολυπόθητο εισητήριο που οδηγεί στην φάση των 16 του Uefa Europa League.

Man to man:


Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Ολλανδία όντας ακόμη πρωτοπόρος με ασφαλή διαφορά στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά προέρχεται από δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στα εγχώρια, φέρνοντας ισόπαλο αποτέλεσμα στην έδρα του απέναντι στον Άρη. Όπως προαναφέραμε στο προηγούμενο pre game, διατηρεί την καλύτερη άμυνα και επίθεση στα εγχώρια, με πρώτο σκόρερ τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Παίκτης βαρόμετρο και στην σημερινή αναμέτρηση ο Μαροκινός, ο οποίος μια βδομάδα πριν σημείωνε το 3-2 το οποίο σήμανε την οριστική αντεπίθεση της ομάδας του απέναντι στους Ολλανδούς. Καταλυτική θα είναι και η παρουσία των Μπρούμα και Βαλμπουενά, με τον πρώτο να γνωρίζει πολύ καλά την πρώην του ομάδα και να είναι πάντα διαθέσιμος να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να ελευθερωθεί σε κλειστούς χώρους. Από την άλλη ο Γάλλος μαέστρο των ερυθρόλευκων αποτελεί την μόνιμη πηγή δημιουργίας επικίνδυνων φάσεων, όπως με την μαγική έμπνευση στο φάουλ το οποίο κατέληξε με γκολ του Μπουχαλάκη. Στον Πειραιά ευελπιστούν να δουν και τον πορτιέρο τους Ζοζέ Σα να σταθεί γερά στα πόδια του, καθώς πέρα από την αδιαμφισβήτητη αξία του δείχνει να οδηγείται σε ασταθείς αποκρούσεις τον τελευταίο καιρό.


Όσον αφορά την PSV, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δεινοπάθησε αλλά βγήκε αλώβητη. Με αντίπαλο την Φιτέσε και με εκτεταμένο ροτέισον, βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με σκορ 0-1. Ο Γερμανός τεχνικός της αναγκάστικε να χρησιμοποιήσει όλα της τα αστέρια, ώστε να έρθει η ανατροπή με τρία σερί γκολ και μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γκέτσε και Μάλεν. Αυτούς θα πρέπει να περιορίσει εξαιρετικά ο Ολυμπιακός σήμερα, μαζί με τον Ισραηλινό  Ζαχάβι. Ο πρώτος επέστρεψε μετά από δίμηνο τραυματισμό στον αναμέτρηση της Ελλάδας και αγωνίσθηκε σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δείχνει σε πολύ υψηλά ποσοστά έτοιμος να δημιουργήσει ρήγματα και να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Έπειτα ο Ολλανδός διεθνής επιθετικός, αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας από πέρσι μέχρι και τώρα, χωρίς να χρειάζονται πολλές συστάσεις για την αξία του. Τέλος ο πολύπειρος Ζαχάβι, με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα αποτελεί τον ποδοσφαιριστή που κρατάει την ομάδα του ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης, με τα δύο τέρματα που βρήκε στον πρώτο αγώνα. Από την άλλη όπως θα παρατηρήσατε, η αμυντική ανισορροπία της Αϊντχόφεν φάνηκε έντονα στο πρώτο μέρος, γεγονός το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ξανά ο Ολυμπιακός. Με ταχύτατες και σωστά δομημένες αντεπιθέσεις μπορεί να εκθέσει και πάλι την μεγαλύτερη παθογένεια που ταλαιπωρεί την αντίπαλο καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν.

Απουσίες και ενδεκάδα:


Πέρα από την απώλεια βαθμών στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός είχε την ατυχία να χάσει και έναν ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον Μάριους Βρουσάι, ο οποίος χτύπησε στον χιαστό του δεξιού του ποδιού και κάθεται πλέον στα πιτς μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Μεγάλη ανησυχία υπήρξε και για τον Σωκράτη και τον τραυματισμό του στον ώμο, ωστόσο σε δεύτερη γνωμάτευση ο Χρήστο Θέος έκρινε ότι ο επιβλητικός στόπερ θα μπορέσει να ταξιδέψει κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή.

Στο κομμάτι των έντεκα εκλεκτών που πιθανών να επιλέξει ο Πέδρο Μάρτινς, το ρεπορτάζ δείχνει το εξής. Κάτω από τα γκολποστ ο Σα, με την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Λαλά, Σεμέδο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ. Τριάδα στο κέντρο με Μπουχαλάκη, Εμβιλά και Καμαρά. Στα εξτρέμ Μπρούμα και Βαλμπουενά, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να δεσπόζει στην κορυφή. Όλα αυτά σε ένα πανομοιότυπο 4-3-3 με αυτό του πρώτου αγώνα, με μοναδική αλλαγή στα στόπερ με την επιστροφή του Σεμέδο έναντι του Σωκράτη. Παρ' όλα αυτά τίποτα δεν είναι τίποτα δεδομένο με τον Πορτογάλο τεχνικό. Μένουν λίγες ώρες για να μάθουμε με σιγουριά.

 

Οι αποστολή των ερυθρόλευκων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Σα, Τζολάκης, Καραργύρης, Λαλά, Ανδρούτσος, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Χολέμπας, Σουρλής, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Μπρούμα, Χασάν, Ελ Αραμπί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code