ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός-PSV: Σπίτι του με δικαίωμα στο όνειρο

 

Επιστροφή στον ευρωπαϊκό αστερισμό για τους Πειραιώτες οι οποίοι υποδέχονται την Αϊντχόφεν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (19:55). Για λογαριασμό της φάσης των 32 του Europa League, δύο ομάδες με βαριά φανέλα θα βγάλουν τα ξίφη τους για ένα εισιτήριο που θα τους οδηγήσει ακόμη πιο μακριά. Μοναδικός στόχος για την ομάδα του Πέδρο Μάρτινς η νίκη με καθαρό σκορ, ώστε να ταξιδέψει με σαφή πλεονέκτημα στον επαναληπτικό της Ολλανδίας.

Man to man:

 

Οι ερυθρόλευκοι στην μέχρι τώρα πορεία τους παρουσιάζουν δύο πρόσωπα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από την μία πραγματοποιούν τον δικό τους περίπατο στο πρωτάθλημα, όντας έπειτα από 22 αγωνιστικές πρώτοι με 57 βαθμούς. Διατηρούν την καλύτερη επίθεση και άμυνα της διοργάνωσης έχοντας σκοράρει 55 τέρματα, την ίδια ώρα που έχουν δεχθεί μονάχα 10. Με μεγάλο πρωταγωνιστή για ακόμη μία σεζόν τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, να φιγουράρει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ έχοντας παραβιάσει 17 φορές τις αντίπαλες εστίες. Παρ' όλα αυτά την περασμένη Κυριακή δέχτηκαν την πρώτη τους φετινή ήττα από τον Παναθηναϊκό, αποτέλεσμα που επηρεάζει κυρίως τον ψυχολογικό τομέα. 


Από την άλλη, για λογαριασμό του Champions League, σε έναν μέτριας δυσκολίας όμιλο με αντιπάλους τις Σίτι, Πόρτο και Μαρσέιγ, οι Πειραιώτες συγκέντρωσαν μονάχα 3 βαθμούς. Με αρκετά ασταθή αμυντική λειτουργία και δεχόμενη πολύ εύκολα γκολ, η ομάδα δεν κατάφερε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Ωστόσο το χρυσό γκολ του Χασάν για λογαριασμό της πρώτης αγωνιστικής με αντίπαλο την Μαρσέιγ, αποδείχθηκε υπέρ αρκετό για την πρόκριση στους 32. Έκτοτε πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στα μετόπισθεν, έπειτα από το δυνατό μπάσιμο στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Για την ακρίβεια, αποχώρησε ως ελεύθερος ο Ραφίνια και δόθηκε δανεικός ο Σισέ, με τρία νέα πρόσωπα να φθάνουν στο Φάληρο. Ο λόγος για τον πολύπειρο Σωκράτη, τον ταλαντούχο Ρέαμπτσιουκ και τον έτοιμο Λαλά.


Όσον αφορά τους Ολλανδούς, παρουσιάζεται κάπως αντίθετη η πορεία τους. Για λογαριασμό του πρωταθλήματος δεν έχουν καταφέρει να πείσουν, χάνοντας πολύ εύκολα βαθμούς. Βρίσκονται στην δεύτερη θέση, ήδη αρκετούς πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Άγιαξ, με συγκομιδή 47 βαθμών. Αχίλλειος πτέρνα της ομάδας η άμυνα, έχοντας δεχτεί 24 τέρματα έπειτα από 22 αναμετρήσεις. Επιθετικά βρίσκουν με σχετική ευκολία σκορ, με μεγάλο πρωταγωνιστή για ακόμη μία χρονιά τον ντόπιο Ντόνιελ Μάλεν. Ο 22χρονος διεθνής διαθέτει γεμάτη στατιστική, έχοντας σκοράρει 15 γκολ σε 21 αγώνες, μοιράζοντας παράλληλα και 5 ασίστ. Η ομάδα του Γερμανού Σμιντ προέρχεται από ισοπαλία εκτός προγράμματος με την Ντε Χάαγκ με σκορ 2-2.

Ωστόσο στα ευρωπαϊκά πεπραγμένα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα. Βρισκόμενη στον όμιλο του ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτη, έχοντας συγκομιδή 12 βαθμών. Με γνώμονα την επίθεση κατάφερε να προκριθεί στους ισχυρούς, αφήνοντας πίσω για έναν βαθμό την ισπανική Γρανάδα. Οι δύο αναμετρήσεις με τον δικέφαλο μοιράστηκαν με μία νίκη για τον καθένα. Και εκεί φάνηκε η αμυντική αστάθεια της ομάδας καθώς δέχτηκε συνολικά 6 τέρματα στα δύο μεταξύ τους ραντεβού. 

Απουσίες και αγωνιστικό πλάνο:


Για λογαριασμό των ερυθρόλευκων, δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα με τους κεντρικούς αμυντικούς. Ο Πέδρο Μάρτινς δεν έχει δικαίωμα χρησιμοποίησης τον Σεμέδο, ο οποίος αποβλήθηκε στην τελευταία αγωνιστική του Champions League με αντίπαλο την Πόρτο. Έτσι με τον δανεισμό του Σισέ και τον τραυματισμό του Αβραάμ, έχει στην διάθεση του μονάχα δύο στόπερ. Τον Μπα και τον ανέτοιμο Παπασταθόπουλο. Οριακά επίσης πρόλαβε να ακολουθήσει την αποστολή ο Εμβιλά, ο οποίος ταλαιπωρούνταν από μικροενοχλήσεις. Η πολύτιμη παρουσία του θα κριθεί μέχρι τελευταίας στιγμής.

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της PSV έχει να αντιμετωπίσει και αυτός τα προβλήματα του. Κυρίως μεσοεπιθετικά, βλέποντας τρία από τα βασικά του γρανάζια να μην καταφέρνουν να ακολουθήσουν την αποστολή για Ελλάδα. Η ομάδα του θα στερηθεί τις υπηρεσίες των  Γκακπό (20 συμμετοχές/9 γκολ), Μαντουέκε (24 συμμετοχές/8 γκολ) και Ιχατάρεν (25 συμμετοχές/2 γκολ). Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

Τέλος αν μπορούμε να δώσουμε τα πλάνα του Ολυμπιακού για την σημερινή αναμέτρηση, η κατάσταση είναι ρευστή. Το σύστημα που θα παραταχθεί είναι το 4-2-3-1 ή το 4-3-3. Όλα εξαρτώνται από την συμμετοχή ή μη του Εμβιλά. Μόνοι δεδομένοι θα πρέπει να θεωρούνται οι Σα, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σωκράτης, Μπουχαλάκης, Καμαρά και Ελ Αραμπί. Λίγη υπομονή ακόμα και θα γνωρίζουμε.


Οι αποστολές των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Σα, Τζολάκης, Καραργύρης, Λαλά, Ντρέγκερ, Ανδρούτσος, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Σουρλής, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Μπρούμα, Φορτούνης, Χασάν, Ελ Αραμπί.

Αϊντχόφεν: Μβογκό, Ούνερσταλ, Ντελάνγκε, Μπαουμγκάρτλ, Μποσκάλι, Μαξ, Τέζε, Σανγκαρέ, Φάιν, Φαν Χίνκελ, Γκουτιέρες, Μάουρο Ζούνιορ, Ροζάριο, Γκέτσε, Τόμας, Ζάχαβι, Μάλεν, Πίροου, Φερτέσεν.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Γ Κολημενος είπε…
Ο πολυπιακος μπορει να νικησει σημερα . Δεν γστερει απο την αντιπαλη ομαδα.
Το σχολιο αυτο λιγες ωρες πριν το ματς ειναι καλο .

 




Ad Code