ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με ΗΠΑ Γαλλία και Ιράν η Εθνική μας ομάδα



Δύσκολος ο δρόμος που θα βρει μπροστά της η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ σε περίπτωση που προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021,  όπου μπροστά της θα βρει τις ομάδες της Γαλλίας, Ιράν και το μεγαθήριο των ΗΠΑ.


Η FIBA πραγματοποίησε στην Ελβετία την κλήρωση για το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, με την Εθνική μας ομάδα να έχει πολύ δύσκολη κλήρωση σε περίπτωση που κατακτήσει το προολυμπιακό τουρνουά. Η «γαλανόλευκη», λοιπόν, αν πάρει το «εισιτήριο» για την Ιαπωνία, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ιράν στον πρώτο όμιλο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οκτώ ομάδες έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα «εισιτήρια» για το Τόκιο θα πάρουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στα ισάριθμα προολυμπιακά τουρνουά των ανδρών που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το διάστημα 29 Ιουνίου-4 Ιουλίου 2021 σε Βικτόρια (Καναδάς), Σπλιτ (Κροατία), Κάουνας (Λιθουανία) και Βελιγράδι (Σερβία).


Η εθνική Ελλάδας συμμετέχει στο προολυμπιακό της Βικτόρια του Καναδά, όπου θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου τους «οικοδεσπότες» και την Κίνα. Τον δεύτερο όμιλο του προολυμπιακού στον Καναδά συγκροτούν η Ουρουγουάη, η Τσεχία και η Τουρκία.


Οι όμιλοι που προέκυψαν από τη διαδικασία έχουν ως εξής:


1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ιράν

Γαλλία

ΗΠΑ

Νικητής Προολυμπιακού τουρνουά στη Βικτόρια


2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αυστραλία

Νικητής Προολυμπιακού τουρνουά στο Σπλιτ

Νικητής Προολυμπιακού τουρνουά στο Βελιγράδι

Νιγηρία


3ος ΟΜΙΛΟΣ

Αργεντινή

Ιαπωνία

Ισπανία

Νικητής Προολυμπιακού τουρνουά στο Κάουνας 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code