ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ήταν ένας καυτός, καυτός ερυθρόλευκος Γενάρης


 Πρώτη Φλεβάρη σήμερα και θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους αναγνώστες μας έναν καλό μήνα με δύναμη και υγεία. Ο Γενάρης που μας πέρασε ήτανε άκρως επιτυχημένος και γεμάτο εξελίξεις για τον Ολυμπιακό, οπότε καλό θα ήταν να συνοψίσουμε σημειώνοντας τα πεπραγμένα της ομάδας. Αγωνιστικά και μεταγραφικά.

Τα αποτελέσματα:



Κατά την διάρκεια του περασμένου μήνα, οι Πειραιώτες έδωσαν εννέα αναμετρήσεις. Οκτώ για το πρωτάθλημα και μία για τον θεσμό του κυπέλλου. Ο απολογισμός έφερε οκτώ τρίποντα και μία μόνο ισοπαλία στην Τούμπα, ενώ μεσολάβησαν τρία ντέρμπι. Στα υπόλοιπα δύο ήρθαν επιβλητικές επικρατήσεις, με το ίδιο σκορ (3-0), αποτελέσματα που προσδίδουν άριστο βαθμό στα αγωνιστικά πεπραγμένα της ομάδας. Η ομάδα σημείωσε 21 τέρματα ενώ την ίδια στιγμή δέχτηκε μόνο 3, πραγματοποιώντας γιγάντιο άλμα στον δρόμο για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος.

Η μεταγραφική περίοδος:



Βρήκε και αυτή πρωταγωνιστές τους ερυθρόλευκους. Η ΠΑΕ προχώρησε στην απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών με γνώμονα την ενίσχυση για την δύσκολη συνέχεια. Ενίσχυση που αφορά κυρίως την Ευρωπαϊκή συνέχεια, καθώς πέρα από τα εγχώρια η ομάδα καλείται να περάσει το εμπόδιο της Αϊντχόβεν για την φάση των 32 του Europa League. Παράλληλα με τον ερχομό νέων προσώπων, ήρθε και η αποχώρηση στελεχών του ήδη υπάρχοντος ρόστερ.

Ήρθαν οι:



Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από τον Καλαματιανό διεθνή στόπερ, ο οποίος αποτέλεσε επί σειρά συναπτών ετών έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών των Ευρωπαϊκών γηπέδων. Στα 33 του πλέον και μετά από ένα όχι τόσο επιτυχημένο πέρασμα από την Άρσεναλ, επέλεξε τον επαναπατρισμό για λογαριασμό των ερυθρόλευκων. Με δυόμισι χρόνια συμβόλαιο και 1.5 εκατομμύριο καθαρές απολαβές, επέλεξε την καλύτερη δυνατή επιλογή κατά την κρίση του, ώστε να προσθέσει τίτλους στο παλμαρέ του και να κλείσει ιδανικά την καριέρα του.

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Ο 23χρονος αριστερός οπισθοφύλακας ήρθε στον Πειραιά χωρίς μεγάλες περγαμηνές, αλλά με τυφλή εμπιστοσύνη από τον Πέδρο Μάρτινς. Γεννημένος στην Μολδαβία και προερχόμενος από την Πάσος Φερέιρα, ήρθε στον Πειραιά για να πάρει φανέλα βασικού στο σπίτι του. Υποψήφιος για καλύτερος ποδοσφαιριστής της χώρας του, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 4,5 ετών, με την πρώην ομάδα του να λαμβάνει 2.000.000 ευρώ συν μπόνους. Ο Όλεγκ δείχνει ήδη να πείθει και να δικαιώνει τους ιθύνοντες για την επιλογή τους.

Κένι Λαλά. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού προερχόμενο από το Στρασβούργο. Διανύοντας το 29ο έτος της ζωής του, ο Γάλλος δεξιός οπισθοφύλακας ήρθε στην Ελλάδα έπειτα από γεμάτες σεζόν στο Σαμπιονά. Πρόκειται για έναν επιθετικογενή παίχτη, ο οποίος μόνο στην φετινή χρονιά μετράει τρία τέρματα και δύο ασίστ σε 21 αναμετρήσεις πρωταθλήματος. Αποτελεί περίπτωση που λογίζεται ως φλέβα χρυσού για όσους ασχολήθηκαν με την υπόθεση του, ενώ θα είναι κάτοικος Πειραιά για δυόμιση συν ένα χρόνο.

Το αντίθετο δρομολόγιο ακολούθησαν οι:



Παπέ Σισέ. Με πολυετή και ουσιαστική συνεισφορά στην Ελλάδα, ήταν η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Ο 25χρονος διεθνής Σενεγαλέζος στόπερ παραχωρήθηκε δανεικός με οψιόν αγοράς στην Σεντ Ετιέν. Έπειτα από τον ερχομό του Σωκράτη και όντας αθλητής που αναζητούσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, η λογική της μετακίνησης του ήταν άκρως λογική. Όσον αφορά τον ίδιο, αλλά και τον κόσμο της ομάδας θα έχουν να θυμούνται δύο ιστορικά γκολ του, ενάντια σε Μίλαν και Άρσεναλ αντίστοιχα.

Χιλάλ Σουντανί. Όντας σε μεγάλη ηλικία και ταλαιπωρημένος από μακροχρόνιους τραυματισμούς, ο 33χρονος Αλγερινός δεν κατάφερε να βρει θέση στο φετινό ρόστερ. Όσο ήταν υγιής κατάφερε να δείξει μέρος του ταλέντου που διαθέτει, ωστόσο ο ατυχής τραυματισμός του στον Βόλο τον κράτησε πίσω. Ο επιθετικός έμεινα ελεύθερος, ενώ μάλιστα κατάφερε να βρει απευθείας συμβόλαιο στην Αλ Φατέχ της Σαουδικής Αραβίας. Σε 24 αναμετρήσεις κατάφερε να σκοράρει εννιά τέρματα ενώ σέρβιρε στους συμπαίκτες του άλλες 5 φορές.

Μπρούνο Φελίπε. Για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχεις να αναφέρεις πολλά. Αποκτήθηκε έπειτα από μια θετική σεζόν στον Ατρόμητο ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει. Ο 26χρονος πλάγιος μέσος έμεινε και αυτός ελεύθερος και βρήκε νέα στέγη στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Μεγαλύτερη του στιγμή στην πορεία του ο τελικός κυπέλου με την ΑΕΚ όπου αγωνίστηκε βασικός και συνείσφερε στην κατάκτηση του τροπαίου.



Αυτά τα όμορφα και νοικοκυρεμένα από το στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Αγωνιστικά η ομάδα πέρασε ίσως τον πιο κρίσιμο μήνα εως τώρα και πήρε υψηλό βαθμό. Μεταγραφικά πραγματοποιήθηκαν κινήσεις ουσίας με γνώμονα το παρόν αλλά και τον σχεδιασμό του καλοκαιριού. Διότι η ομάδα μπορεί να πορεύεται άνετα στα εγχώρια αλλά θέλει σίγουρα να δείξει ένα πολύ σοβαρότερο πρόσωπο στην Ευρώπη.

Από 'κει και πέρα σήμερα διανύουμε την τελευταία μέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Η λογική λέει ότι οι Πειραιώτες δεν θα προχωρήσουν σε έξτρα μεταγραφική κίνηση, ωστόσο με την μυστικοπάθεια που κυριαρχεί ως πάγια τακτική της ΠΑΕ ποτέ μη λες ποτέ. Το ίδιο ισχύει και στο κομμάτι των αποχωρήσεων. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι το τέλος της ημέρας το τοπίο θα έχει πλέον ξεκαθαρίσει. Καλά να 'μαστε και για ότι νέο προκύψει τα λέμε το βράδυ στην εκπομπή Big4 του Sportsnewsgreece Web Radio. Μέχρι τότε να είστε καλά.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code