ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τότε βλέπατε μπάλα;

 

Βλέποντας κανείς την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στους ''Ζωσιμάδες'' κανά μισάωρο πριν την έναρξη του παιχνιδιού, θα προσευχόταν να μην υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός ποδοσφαιριστή κάποιας εκ των δύο ομάδων, σε περίπτωση που ο Παπαδόπουλος έκανε το λάθος να ξεκινήσει το παιχνίδι. Φανταζόμουν πως θα ήταν και κοινώς αποδεκτό πως η αναμέτρηση στα Γιάννενα δεν θα έπρεπε καν να συζητιέται αν θα πρέπει να αρχίσει. Ένα γήπεδο γεμάτο λάσπες, στο οποίο σε αρκετά σημεία είχε ξεκολλήσει το χορτάρι, με λίγη προθέρμανση που έκαναν οι δύο ομάδες, και οι άνθρωποι των γηπεδούχων προσπαθούσαν άρον άρον να κολλήσουν τα κομμάτια, ώστε να πειστεί ο διαιτητής μετά την επιθεώρηση πως το ματς θα μπορούσε να αρχίσει. Να σημειωθεί πως ο αγωνιστικός χώρος βρισκόταν σε τέτοια κατάσταση πριν καν πατηθεί και επιβαρυνθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, η βροχή δυνάμωνε και ο διαιτητής μπήκε να επιθεωρήσει τον αγωνιστικό χώρο με...γαλότσες! 

Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Θα πίστευε κανείς πως μετά από όλα αυτά δε θα υπήρχε καμία διχογνωμία για το αν έπρεπε ή όχι να αναβληθεί η αναμέτρηση. Kι όμως η ΠΑΕ Άρης βγήκε να μιλήσει για...προσχήματα. ''Είναι να γελάει κανείς ή να κλαίει;'' αναφέρει ενδεικτικά η ανακοίνωση. ''Μάλλον να γελάει'', συνεχίζει. Και πράγματι διαβάζοντας την ανακοίνωση, δεν μπορεί παρά να σε πιάσει νευρικό γέλιο. Αρχικά να κάνω μια ευγενική υπενθύμιση στους ανθρώπους που κόπτονται για το αν θα έπαιζαν ο ΠΑΣ με τον Παναθηναικό, ενώ βρίσκονταν έξω από το χορό. Είναι διαφορετικό ένας αγωνιστικός χώρος να είναι επιβαρυμένος και να έχει μαζέψει νερά σε κάποια φάση, είναι διαφορετικό σε ένα παιχνίδι να βρέχει καταρρακτωδώς αλλά να μπορεί το ματς να διεξαχθεί και διαφορετικό πριν καν αρχίσει ένα παιχνίδι το χορτάρι να είναι στα χάλια που ήταν χθες, ξεκολλημένο σε πολλά σημεία. Επίσης, το ότι σε κάποια παιχνίδια στο παρελθόν έχει παρθεί λανθασμένα η απόφαση να ξεκινήσουν, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα παικτών, δε σημαίνει πως δημιουργείται δεδικασμένο και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση πρέπει ο διαιτητής να ξεκινάει τα παιχνίδια, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των παικτών. 

Μιας όμως και οι συγκεκριμένοι κύριοι αναφέρονται στον Παναθηναικό και στη...μη τήρηση των προσχημάτων, ας κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν. Όχι σε τυχαίες αναμετρήσεις, αλλά σε αγώνες που έδιναν οι ''πράσινοι'' στους ''Ζωσιμάδες''. Τότε που...τηρούνταν τα προσχήματα:

Σεζόν 2011-12, το ''τριφύλλι'' βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και πήγε να παίξει στα Γιάννινα. Ο Σπάθας παίρνει την απόφαση να αρχίσει την αναμέτρηση, παρά το γεγονός πως στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε ένα μικρό προβληματάκι. Ποιο ήταν αυτό; Η αριστερή πλευρά του γηπέδου είχε πιάσει πάγο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να παίζεται...μονόπατα. Γιατί δεν αναβλήθηκε το παιχνίδι; Γιατί έτσι... Η συνέχεια γνωστή, υπάρχει άλλωστε και το viral βιντεάκι στην εκπομπή ''Ράδιο Αρβύλα'' με τους ανθρώπους των γηπεδούχων να προσπαθούν να...λιώσουν τον πάγο, χρησιμοποιώντας αυτό το ''ειδικό μηχάνημα'' (κλαίω από τα γέλια), ή αλλιώς ''βούρτσα που βγάζει θερμό αέρα''. Τότε πού ήταν οι κύριοι της ΠΑΕ Άρης; Δεν βρίσκονταν αυτοί στη διοίκηση των ''κίτρινων'', άρα τους δικαιολογώ...

Πάμε και στη σεζόν 2014-15: Πάλι Ιανουάριος, όπως και τη σεζόν 2011-12, το ''τριφύλλι'' βρίσκεται κοντά στην κορυφή και θέλει τη νίκη για να μείνει σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Η πρόγνωση του καιρού λέει πως στις 19:30 (όπου ήταν η προγραμματισμένη ώρα έναρξης του ματς) θα υπάρχει πολύ έντονη ομίχλη. Γι' αυτό και οι ''πράσινοι'' αιτούνται ο αγώνας να ξεκινήσει στις 15:00 το μεσημέρι. Η Super League το αρνήθηκε. Γιατί; Γιατί έτσι... Το αποτέλεσμα ήταν το παιχνίδι να παιχτεί σε δύο δόσεις. 30 λεπτά την Κυριακή το βράδυ, μέχρι να φτάσουν οι παίκτες σε σημείο να μη βλέπουν στα 2 μέτρα και τα υπόλοιπα 60 λεπτά Δευτέρα μεσημέρι. Και όλα αυτά ενώ αν υπήρχε στοιχειώδης ευθιξία, το ματς θα έπρεπε εξ αρχής να οριστεί για Κυριακή μεσημέρι ή (τουλάχιστον), εφόσον την Κυριακή το βράδυ οι συνθήκες ήταν ακατάλληλες για να παιχτεί μπάλα να αναβληθεί. Αλλά όχι. Ο Παναθηναικός τότε ήταν ο κακός της υπόθεσης που πολεμούσε την Super League, η οποία τα έκανε όλα σχεδόν τέλεια και διατηρούσε το πρωτάθλημά μας σε καλύτερο επίπεδο από αυτό της Ουγκάντας...Πού ήταν τότε οι κύριοι της ΠΑΕ Άρης; Δεν έβλεπαν μπάλα; Έβλεπαν μπάλα...Απλώς η ομάδα τους ήταν στη Γ' Εθνική και δεν είχαν πολύ χρόνο να παρακολουθήσουν αγώνες της Super League. Οπότε και πάλι τους δίνω άλλοθι...

Καλό θα ήταν πάντως, πριν μιλήσουν για προσχήματα. πριν πιάσουν στο στόμα τους τον Παναθηναικό, να κάνουν μια καλύτερη αναδρομή της ιστορίας, να κάνουν ένα σύντομο rewind σε όλες τις φορές που τα προσχήματα δεν τηρήθηκαν σε βάρος του ''τριφυλλιού'' και να βουτάνε τη γλώσσα στο στόμα τους, γιατί η ημιμάθεια είναι πολύ χειρότερη της αμάθειας και το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται..
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code