ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ν.Τοργκοβάνοφ: «Η δυναμική της ΑΕΚ επιβεβαιώνεται από την ευρωπαϊκή της πορεία»



Η ΑΕΚ σε ένα ματς θρίλερ κόντρα στην κάτοχο του τίτλου CSM Βουκουρεστίου κατάφερε να πάρει την νίκη με 29-23 και την διαφορά του πρώτου αγώνα, κάτι που της έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του EHF European Cup. Στους "8" θα αντιμετωπίσει την Ρωσική Νέβα, η οποία προκρίθηκε με δύο νίκες εις βάρος της Γκρατσάνιτσα από το Μαυροβούνιο. 

Η Νέβα είναι  μια ομάδα που την τελευταία δεκαετία βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις του Ρωσικού πρωταθλήματος, έχει εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις, ενώ πέρσι είχε αποκλείσει τον Αερωπό Έδεσσας. 

Ο προπονητής της Ρωσικής ομάδας, Ντμίτρι Τοργκοβάνοφ μίλησε αποκλειστικά στο Sportsnewsgreece.gr και τον Άρη Κατσίδη για το πως βλέπει το ματς με την ΑΕΚ, για τους στόχους αλλά και για την φιλοσοφία της ομάδας του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 49χρονος Ρώσος προπονητής θεωρείτε ένας από τους θρύλους του χάντμπολ στην Ευρώπη, καθώς έχει παίξει στις μεγαλύτερες ομάδες του γερμανικού και ρωσικού πρωταθλήματος, στα οποία κατέκτησε και τίτλους. Επίσης, με την Εθνική ομάδα της Ρωσίας έχει πάρει ένα χρυσό και ένα χάλκινό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Σίδνεϋ το 2000 και στην Αθήνα το 2004 αντίστοιχα, ενώ κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1996 και τα παγκόσμια πρωταθλήματα του  1993 και  του 1997. Στα χρόνια που έπαιζε στο Γερμανικό πρωτάθλημα του δόθηκε το ψευδώνυμο Πινόκιο, λόγω των κινήσεων των χεριών που έμοιαζαν με το κινούμενο σχέδιο.

Θα αντιμετωπίσετε την ΑΕΚ το Σάββατο (20/3). Θα ήθελα να μας πείτε τις απόψεις σας για τους κιτρινόμαυρους και πως σκοπεύετε να τους νικήσετε;

Αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση με λεπτομέρειες. Τώρα η ομάδα μας έχει ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αγώνων, οπότε η προσοχή όλων είναι εστιασμένη στα επόμενα παιχνίδια του Ρωσικού πρωταθλήματος. Θα αναλύσουμε την ελληνική ομάδα με βάση τα βίντεο στα μέσα Μαρτίου, λίγο πριν από τα ματς με την ΑΕΚ.

 Τι έχετε κρατήσει από τα ματς κόντρα στην Γκρατσανίτσα; Σε ποιο χαρακτηριστικό θεωρείτε ότι πρέπει να δώσετε περισσότερο προσοχή στα επόμενα ματς με την ΑΕΚ;

Η κύρια διαφορά που θα ήθελα να δω στα παιχνίδια κόντρα της ΑΕΚ σε σύγκριση με τους αγώνες ενάντια στην RK Gracanica είναι να έχουμε περισσότερο ολοκληρωμένη ομάδα. Δυστυχώς, τώρα έχουμε πολλούς τραυματίες παίκτες. Επομένως, το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι ότι τουλάχιστον μερικοί από αυτούς επιστρέφουν στην ομάδα.

 
Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που θα θέλατε η ομάδα σας να βγάζει στο γήπεδο;

Φυσικά, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι η ομάδα να έχει σωστή συμπεριφορά, η επιθυμία να παλέψει σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού, η οποία μπορεί να μειώσει την επίδραση της διαφοράς σε τεχνικό και αθλητικό επίπεδο των παικτών.

Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας και τί χημεία υπάρχει ;

Παραδοσιακά στην προετοιμασία δίνουμε μεγάλη προσοχή στις ενέργειες της άμυνας, οπού από εκεί φτιάχνουμε όλο το παιχνίδι μας. Σχετικά με την χημεία, δεν είχαμε ποτέ προβλήματα με την ατμόσφαιρα στην ομάδα. Αλλά τώρα οι παίκτες στηρίζουν ο ένας τον άλλον ακόμη περισσότερο, αφού με δεδομένο τους πολλούς τραυματισμούς, καταλαβαίνουν ότι η ομάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν.
 
Πως αξιολογείτε το πρώτο μέρος της σεζόν και ποιοι είναι οι στόχοι της Νέβα από εδώ και πέρα;
 
Λόγω των παραπάνω που προαναφέραμε, τα αποτελέσματα της Νέβα στη φετινή σεζόν μπορούν να αξιολογηθούν ως καλά. Η φιλοδοξία μας, όπως πάντα, είναι να είμαστε όσο πιο ψηλά μπορούμε σε όλα τα τουρνουά. Αν και για να πετύχουμε την αποστολή μας, έχουμε ελλείψεις στο ρόστερ.

 
Στην Ελλάδα, πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν την δήλωση σας που είχατε πει ότι: "Η ΑΕΚ είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για τα προημιτελικά". Θα ήθελα να μας μιλήσετε για αυτό.
 
Ίσως σε σχέση με άλλες χώρες, η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του χάντμπολ, αλλά στο Ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν αρκετές ισχυρές ομάδες και η ΑΕΚ, φυσικά, είναι μεταξύ αυτών. Επιπρόσθετα, στο αντίπαλο μας υπάρχουν πολλοί παίκτες από χώρες οπού το χάντμπολ είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η δυναμική της ΑΕΚ επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματά της στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Είστε ένας θρύλος του χάντμπολ. Θα ήθελα να μας πείτε ποια είναι η άποψη σας για το μέλλον του αθλήματος.

Μου φαίνεται ότι η εξέλιξη του χάντμπολ, όπως πρωτοείπα, σχετίζεται με την αύξηση της ταχύτητας και βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παικτών. Όλα τα άλλα πράγματα έχουν παραμείνει ίδια, τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται από εκείνες τις ομάδες, που έχουν πολλούς διεθνείς παίκτες.

Βρισκόμαστε σε μια Ολυμπιακή χρονιά. Έχετε κερδίσει Ολυμπιακά μετάλλια με την Εθνική ομάδα της Ρωσίας. Θα ήθελα να μας μιλήσετε για τις αναμνήσεις σας από εκείνη την περίοδο.

Φυσικά το χρυσό μετάλλιο της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 του Σίδνεϋ ήταν μια αξέχαστη στιγμή. Βέβαια και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα ήταν αξέχαστοι. Καταφέραμε να νιώσουμε τόσο την εξαιρετική ιστορική ατμόσφαιρα όσο και τη μεγάλη φιλοξενία των ανθρώπων της Ελλάδας. Είναι κρίμα που κερδίσαμε μόνο το χάλκινο μετάλλιο.

Τελευταία ερώτηση. Ποιες είναι οι απόψεις σας για την χώρα μας και αν έχετε ξεχωρίσει κάποιον Έλληνα παίκτη (παλαίμαχο ή εν ενεργεία) ή κάποια ομάδα;

Για να είμαι ειλικρινής, είναι δύσκολο για μενα να θυμηθώ Έλληνες παίκτες με τα ονόματα τους. Αν και την εποχή που έπαιζα στην Μπουντεσλίγκα, τουλάχιστον δύο Έλληνες παίκτες του χάντμπολ, ήταν εκεί έχοντας πολύ σημαντικούς ρόλους. Εννοώ τους Αλέξανδρο Βασιλάκη και τον Σάββα Καρυπίδη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code