ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΛ-ΑΕΚ: Παιχνίδι για καρδιακούς και νίκη δεύτερης θέσης (2-4)



Φοβερό παιχνίδι μας επιφύλασσαν σήμερα το απόγευμα στην Λάρισα, η τοπική ΑΕΛ όπου αναμετρήθηκε με την ΑΕΚ στο εξ αναβολής χθεσινό παιχνίδι λόγο παγετού στον αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ, με την Ένωση να παίρνει προβάδισμα 2 τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο, να καταφέρνει να ισοφαριστεί σε 2-2 μέσα σε 10 λεπτά και τελικώς ενώ βρέθηκε κοντά στην ισοπαλία απο το πέναλτι του Μουκαντζό στις καθυστερήσεις, τελικώς να παίρνει την νίκη με 2-4. Μία νίκη όπου την επαναφέρει στην δεύτερη θέση, έχοντας σαν συγκάτοικους τον Άρη και τον ΠΑΟΚ με 43 βαθμούς, σε μια μεγάλη νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος.


Σήμερα διεξήχθη η αναμέτρηση της ΑΕΛ με την ΑΕΚ, όπου αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Κυριακής αλλά αναβλήθηκε λόγο του χιονιά και του πάγου που είχε καλύψει τον αγωνιστικό χώρο.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας εκτός πιθανός τον καλύτερο της παίχτη, και πιο επικίνδυνο επιθετικά, τον Πινακά, αλλά με 6 νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, αφού λύθηκε το πρόβλημα με τα δελτία των μεταγραφών της και θα αγωνιστούνε κανονικά σε σχέση με τον αγώνα με την Λαμία.

Για την ΑΕΚ, εκτός έμεινε την τελευταία στιγμή ο Σιμόες λόγο ενοχλήσεων, με τον Σαμπανάζοβιτς να μεταβιβάζεται εσπευσμένα στην Λάρισα, αλλά τελικώς να μένει εκτός λόγο ετοιμότητας. Με τις πολλές απουσίες στο χώρο του κέντρου ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κατεβάσει την Ένωση με 4-4-2, έχοντας στην επίθεση Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ με τους Τάνκοβιτς και Γκαρσία να τους πλαισιώνουν.

Τα πρώτα λεπτά ήταν διαδικαστικά με τις 2 ομάδες να προσπαθούνε να βρούνε τα πατήματα τους στο παγωμένο τερέν και να μην λείπουν τα πολλά φάουλ απο νωρίς. Η ΑΕΚ όμως άνοιξε πρώτη το σκορ απο νωρίς όταν ο Μπάγιτς ανέτρεψε τον Ολιβέιρα που έβγαινε μόνος του απέναντι στο τέρμα, ύστερα απο λάθος πάσα του Μαξιμένκο, με τον Πορτογάλο επιθετικό να εκτελεί σωστά και να γράφει το 0-1 μόλις στο 13ο λεπτό. Καλή ευκαιρία για την Ένωση με καλή συνεργασία του Ολιβέιρα-Ανσαριφαρντ αλλά τον Μπάγιτς να διώχνει σε κόρνερ πριν προλάβει να εκτελέσει ο Ιρανός. Σουτ του Μπακάκη στην συνέχεια της φάσης με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα απο το δεξί δοκάρι.

Μετά το γκολ της ΑΕΚ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την ΑΕΛ να κάνει συνεχώς λάθη στο χώρο του κέντρου και να μην μπορεί να κρατήσει την κατοχή, αλλά την ΑΕΚ να έχει χαλαρώσει μετά την επίτευξη του τέρματος και να μην απειλείται. Υπέροχη κίνηση του Γκαρσία στο 32΄ όπου πέρασε 2 αντιπάλους του, τη μπάλα να φτάνει στον Τάνκοβιτς και εκείνος να γυρνάει μέσα στην περιοχή, με τον Μπάγιτς να μπλοκάρει προ του Ανσαριφαρντ πριν προλάβει να εκτελέσει. Πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΛ στο 40 όταν σε αντεπίθεση η μπάλα στρώνεται στο κεφάλι του Ακούνια και την κεφαλιά του να περνάει λίγο εκτός. Στην επόμενη φάση ήρθε και το δεύτερο γκολ για την Ένωση όταν μετά απο εξαιρετική σέντρα του Γκαρσία η μπάλα στρώθηκε στο κεφάλι του Ολιβέιρα και αυτός δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 0-2, στέλνοντας την ΑΕΚ στα αποδυτήρια με προβάδισμα 2 τερμάτων χωρίς να έχει απειληθεί ουσιαστικά.

Μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ να κάνει 3 τα τέρματά της, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ύστερα απο έξοχη συνεργασία 3 παιχτών της η μπάλα έφτασε στον Γκαρσία και εκείνος σούταρε λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι. Αναγκαστική αλλαγή για την Ένωση με τον Μπακάκη να βγαίνει εκτός λόγο μυϊκού τραυματισμού και να δίνει την θέση του στον Νταντσένκο. Ο Τάνκοβιτς κινήθηκε στον χώρο και συνεργάστηκε με τον Ανσαριφάρντ, με την άμυνα της ΑΕΛ να προλαβαίνει πριν γίνει απειλειτική. 

Και ενώ η ΑΕΚ πίεζε για έδειχνε να είναι πιο κοντά σε ένα τρίτο γκολ, κόντρα στον ρυθμό του παιχνιδιού η ΑΕΛ σε πολύ όμορφη εναλλαγή στο κέντρο, ο Μουκατζό βρίσκει τον Νικολιά όπου βρέθηκε πίσω απο την άμυνα της Ένωσης και με ιδανικό πλασέ απέναντι στον Αθανασιάδη έγραψε το 1-2 βάζοντας τους «Βυσσινί» και πάλι στο ματς. Νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ μετά το γκολ που δέχτηκε με τον Ολιβέιρα απο την κορυφή της μεγάλης περιοχής να να είναι άστοχος. Και άλλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Μάνταλο να βγάζει την μπάλα στο χώρο και τον Αλμπάνη να προσπαθεί να κρεμάσει τον Μπάγιτς αλλα να αστοχεί.

Απίστευτη εξέλιξη στο παιχνίδι, με την ΑΕΚ να χάνει τις ευκαιρίες αλλά την ΑΕΛ να καταφέρνει μέσα σε 10 λεπτά να ανατρέψει το σκορ και φτάνει στην ισοφάριση στο 80ο λεπτό όταν ο Μαξιμένκο βγάζει την μπάλα στον Ακούνια ύστερα απο συνεχόμενα λάθη των Λόπεζ-Λάτσι, και με απευθείας δυνατό σουτ να νικάει τον Αθανασιάδη και να βάζει φωτιά σε ένα παιχνίδι όπου στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε να ήταν εύκολο για την ΑΕΚ, αλλά μέσα σε ένα 10λεπτο καταφέρνει να χάσει προβάδισμα 2 τερμάτων. Και ενώ η Ένωση προσπαθεί να ανέβει στο γήπεδο και να κερδίσει μέτρα για να βρει το γκολ της νίκης ένα ακόμα λάθος στο χώρο του κέντρου επιτρέπει την ΑΕΛ να βγει σε αντεπίθεση 3 προς 1 αλλά να μην κάνει σωστά την τελική πάσα και να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να μπει μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο παιχνίδι.

Με το παιχνίδι να έχει πάρει όμορφη αγριάδα, με φάσεις εκατέρωθεν και για τις δύο ομάδες η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν αυτή που τελικά θα φτάσει στο γκολ που θα της χαρίσει την νίκη, όταν μετά απο σέντρα του Νταντσένκο, γίνεται λάθος απομάκρυνση με την μπάλα να φτάνει στον Αλμπάνη και με σουτ να σκοράρει και να κάνει το 2-3, με την μπάλα να κοντράρει στον Χουσίνο, στο 90. Και ενώ όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στην τελευταία φάση του αγώνα ύστερα απο σέντρα στην περιοχή της με τον Γκαρσία να βρίσκει την μπάλα με το χέρι και τον Γκαρτσίλα να δίνει το πέλαντι μέσω χρήσης VAR, και τους βυσσινί να έχουν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν εκ νέου. Εκτέλεση του Μουκαντζό με τον Αθανασιάδη να αποκρούει το πέναλτι και στην συνέχεια της φάσης η Ένωση να βγαίνει στην αντεπίθεση με τον Μάνταλο να βγάζει στον ξεχασμένο Γκαρσία, αυτός να μπαίνει στην περιοχή και να στρώνει στον απερχόμενο Σιμάνσκι, και εκείνος με ευκολία να γράφει το τελικό 2-4, σε ένα παιχνίδι για καρδιακούς, με πολλές φάσεις και εναλαγές σκορ και την ΑΕΚ να κερδίζει ένα παιχνίδι που μπορούσε πολύ άνετα να το χάσει και την ΑΕΛ να κλέψει βαθμό ή βαθμούς, συμπληρώνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της 14 παιχνίδια χωρίς νίκη στην 1ή κατηγορία, αφήνοντας την στο πάτο της βαθμολογίας με 9 πόντους.

Η ενδεκάδα της ΑΕΛ: Μπάγιτς, Στίφλερ, Μπεν Χατίρα, Γιακομόφσκι, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Ακούνια, Κολομπίνο, Γκράουρ, Νούνιτς

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code