ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ (2-1): Έχασε αλλά πήρε την πρόκριση η ΑΕΚ

 


 Ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχτηκε την ΑΕΚ στην Ριζούπολη για τους "16" του Κυπέλλου. Με την ΑΕΚ να έχει κερδίσει με 2-0 στο ΟΑΚΑ και να έχει ένα "μαξιλαράκι" ασφαλείας 2 γκολ.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη με 2-1 αλλά πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος και προσπάθησε μέχρι τέλους να "κλέψει" την πρόκριση από την όχι και τόσο καλή σήμερα ΑΕΚ. Το παιχνίδι όμως τα είχε όλα, φάσεις, φάουλ (ειδικά μετά το 60'), κάρτες αλλά και γκολ. Για τους γηπεδούχους σκόρερ ήταν ο Ντάουντα στο 16' και ο Λαγός στο 27'. Για την Ένωση το μοναδικό τέρμα το πέτυχε ο Ολιβέιρα στο 20'

1ο Ημίχρονο: 

Το ματς ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά έχοντας φάσεις και από τις δυο μεριές αλλά και γκολ για την ακρίβεια 3. Η ΑΕΚ έχασε 2 αρκετά μεγάλες φάσεις για να καθαρίσει το παιχνίδι, με τον Απόλλωνα να το εκμεταλλεύεται και να κάνει το 1-0 στο 16', ο Ντάουντα έκλεψε την μπάλα στον άξονα από τον Xνιντ, έκοψε για τον Μπεντινέλι που καθυστέρησε αν και σε καλή θέση να πλασάρει, κλώτσησε το χορτάρι, όμως ο Ντάουντα πήρε το «ριμπάουντ» και με δεύτερη προσπάθεια έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση πολύ σύντομα και έκανε το 1-1 στο 20', ο Γιαννακόπουλος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια, από το κεφάλι του η μπάλα στρώθηκε στον Ολιβέιρα, που με συρτό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Ο Απόλλων παρότι χρειαζόταν 3 γκολ για να περάσει δεν το έβαλε κάτω και στο 27' ο Λαγός με μία «οβίδα» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ένωσης και έκανε το 2-1. Η ΑΕΚ έψαξε το γκολ για να δυσκολέψει κι άλλο τον Απόλλων και στο 37'  πάρα πολύ όμορφη κίνηση από τον Τάνκοβιτς (κατέβασε την μπάλα με το στήθος), αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Η πρώτη κάρτα δόθηκε σε παίχτη της ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα στον Σιμόες στο 42'. Οι τελικές του 1ο μέρους ήταν 5-4 υπέρ του Απόλλωνα και η κατοχή 60-40 υπέρ της ΑΕΚ. 

2ο Ημίχρονο:

Το 2ο μέρος ξεκίνησε με αλλαγές και από τις δυο ομάδες για τον Απόλλων οι Ιωαννίδης, Μπρούσιτς πήραν την θέση των Ντάουντα, Κάλισιρ, ενώ για την ΑΕΚ οι Λιβάι Γκαρσία, Σιμάνσκι πήραν την θέση των Ντατσένκο,Τάνκοβιτς. Η ΑΕΚ πίεζε ψηλά προκειμένου να βάλει ένα γκολ και να κλειδώσει την πρόκριση. Στο 54' ο σκόρερ του 2ου γκολ του Απόλλωνα (Τ. Λαγός) δέχτηκε την κίτρινη κάρτα και στο 56' ο Χουχούμης. Στο 58' μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Μπρούσιτς στην εκτέλεση κόρνερ βγήκε στο 2ο δοκάρι, η άμυνα της ΑΕΚ τον «έχασε», όμως εκείνος έκανε εξ' επαφής τσαφ. Στο 61΄ο Λιβάι Γκαρσία γύρισε για τον Ολιβέιρα, όμως ο Γιαννακόπουλος μπήκε στην πορεία της μπάλας και έδιωξε. Στο 63' είχαμε από μια αλλαγή για την κάθε ομάδα, ο Μαρκ Φερνάντεθ πήρε την θέση του Βιτλή , ενώ για την ΑΕΚ ο Γαλανόπουλος πήρε τη θέση του Σάκχοφ ο οποίος τραυματίστηκε. Στο 69' άλλη μια αλλαγή για την ομάδα του Παράσχου ο Κραγιόπουλος μπήκε στην θέση του Μπεντινέλι. Ο Απόλλων προσπάθησε να πετύχει ακόμη ένα γκολ στο 80' αλλά ο Αθανασιάδης είπε όχι. Στο 81' ο Ρόδης πήρε τη θέση του Λαγού ενώ στο 82' ο Μουνιέ δέχτηκε την κίτρινη κάρτα. Η ΑΕΚ μετά από αρκετή ωρα απείλησε με σουτ του Λόπες στο 83' και στο 84' ο Μαχαίρας μπήκε στη θέση του Αλμπάνη. Στις καθυστερήσεις μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μαχαίρας έκανε ωραία προσπάθεια, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε » για τον Σιμάνσκι, που ήταν σε θέση τετ α τετ με τον Γιαννακόπουλο, αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα απέκρουσε το πλασέ του. Ενώ παράλληλα πέρασε στο ματς ο Ανσαριφάρντ αντί του Ολιβέιρα 


Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης: Γιαννακόπουλος,Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κάλισιρ, Βιτλής, Κιτοκό, Λαγός, Χουχούμης, Μουνιέ, Μπεντινέλι  Ντάουντα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ραντόνια, Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σάκχοφ, Σιμόες, Αλμπάνης, Νταντσένκο, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα. 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code