ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Καρέρα : Από το πρωτάθλημα Ρωσίας μέχρι τον παραγκωνισμό για ένα... Like !


 Ο Μάσσιμο Καρέρα είναι με έναν περίεργο τρόπο μόνιμα στην επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ έμοιαζε πολύ δυνατή ,τις πρώτες μέρες του Ιταλού προπονητή στον πάγκο της ομάδας αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη . Η Ένωση δείχνει παντελώς ασύνδετη μεσοαμυντικά  και το χειρότερο από όλα , ενώ γνωρίζει το πρόβλημα δεν μπορεί να το διορθώσει !  Εκεί  που δημιουργείται και ο διχασμός μερίδας του κόσμου αλλά και των δημοσιογράφων είναι ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης του κόουτς , αν μπορεί να το αλλάξει και εν τέλει εάν είναι αυτός ικανός να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή .

Τις τελευταίες ώρες και μέρες όλο και βγαίνουν στην επιφάνεια συμβάντα  τα οποία δείχνουν ένα βαρύ κλίμα , με αποκορύφωμα τα προχθεσινά γεγονότα στα αποδυτήρια αλλά και στο δείπνο των ''κιτρινόμαυρων''. Ο Καρέρα έφτασε να  κατηγορήσει συγκεκριμένους παίχτες για την αγωνιστική κατάντια της ομάδας του στα τελευταία λεπτά με τον Απόλλωνα . 

Αυτές οι καταστάσεις από την στιγμή που δημιουργούνται απειλούν με κατάρρευση της εμπιστοσύνης παιχτών - προπονητή .

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο 56χρονος τεχνικός βρίσκεται αντιμέτωπος με τέτοια ζητήματα , στα οποία ποδοσφαιριστές του άρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του.

Ο Ιταλός ήταν ο βοηθός του Αλενίτσεφ  στη Σπαρτάκ Μόσχας με ρόλο να αναλάβει το τακτικό , μα κυρίως το αμυντικό κομμάτι της προπόνησης. Ο Ρώσος τεχνικός απομακρύνθηκε γρήγορα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας επειδή έπαιζε πολύ επιθετικά και ο Λομβαρδός μονιμοποιήθηκε για να δώσει μια πιο ''κυνική'' λογική . Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό αφού οδήγησε μετά από πολλά πολλά χρόνια τη Σπαρτάκ στη κατάκτηση του πρωταθλήματος ! και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο κόσμο .

Η επόμενη χρονιά δεν ήταν το ίδιο ονειρεμένη όπως η προηγούμενη. Αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ , στα προκριματικά του Champions League , κακά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα αλλά κυρίως  διαμάχη με κάποιους σημαντικούς ποδοσφαιριστές του.

Ο Αντόνιο Κόντε , είναι ουσιαστικά ο μέντορας του , μιας και διατέλεσε βοηθός του για μια 5ετία σε Γιουβέντους και Εθνική Ιταλίας .Όπως όλοι γνωρίζουμε ο προπονητής της Ίντερ είναι λάτρης της πειθαρχίας και εξαιτίας αυτής της λογικής δεν προτιμήθηκε από τους παίχτες της Ρεάλ ως επόμενος προπονητής τους. Όπως κάθε μαθητής έτσι και αυτός αγαπάει την πειθαρχία όπως και ο δάσκαλός του.

Για να επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας. Ο προπονητής της ΑΕΚ πριν φύγει από τη Ρωσική ομάδα , αρχικά είχε αμφισβητηθεί από κάποιους παίχτες και στη συνέχεια μη ανεχόμενος κάποιες συμπεριφορές δεν δίστασε να θέσει εκτός ομάδας τον αρχηγό  Ντενίς Γκλουσακόφ αλλά  και τον Αντρεί Γεστένκο . Όλα αυτά συνέβησαν για ένα λάικ σε μία ανάρτηση που αμφισβητούσε τον Ιταλό τεχνικό . Ο Καρέρα δεν δέχτηκε τις εξηγήσεις τους σε καμία περίπτωση .

«Αν ένα άτομο κάνει like, σημαίνει ότι συμφωνεί με μια άποψη. Εάν κάποιος πιστεύει ότι είμαι κακός προπονητής και χαζός, ότι θα πρέπει να πάω σπίτι μου γιατί δεν μπορώ να διαχειριστώ μια κατάσταση, τότε αυτό το άτομο δεν είναι μαζί μου και δεν θα το αφήσω στο γήπεδο. Θα προσπαθήσω να κρατήσω ένα τέτοιο άτομο μακριά για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα. Δεν μου ήταν ευχάριστο. Θα ήταν πολύ καλύτερο, αν έρχονταν και μου έλεγαν προσωπικά 'φίλε, δεν καταλαβαίνεις τίποτα, είσαι ηλίθιος και καλύτερα να φύγεις'. Όλο αυτό ήταν πολύ άβολο», είχε πει σε συνέντευξή του αφότου επέστρεψε στο Μπέργκαμο.

«Πήγα στη συνάντηση. Ο κόουτς άρχισε να μας λέει για τα likes με τα οποία τον κοροϊδεύαμε. Εξήγησα άμεσα πως δεν είχε καταλάβει καλά. Μία ή δύο εβδομάδες νωρίτερα μια γυναίκα είχε έρθει σε μένα και είχαμε μιλήσει για μια δράση που θ' αφορά τη λευχαιμία. Μου είχε ζητήσει να βγω στο γήπεδο με κάποια παιδιά. Είχε σχέση με αυτήν. Δεν είχα δει το περιεχόμενο. Απλώς πάτησα. Στο τέλος ο Καρέρα μάς πέταξε έξω από τ' αποδυτήρια. Τα υπόλοιπα παιδιά άρχισαν να σηκώνονται και να λένε ότι δεν χρειαζόταν όλο αυτό. Τα αποτελέσματα δεν ήταν πολύ καλά. Μας έλεγε ότι τον κοροϊδεύαμε. Έλεγε πως δεν θα υπάρξει έλεος και θα προπονηθούμε διπλά. Του είπαμε ότι 'εσύ είσαι ο προπονητής, εσύ αποφασίζεις. Εκείνη την ημέρα εγώ προπονήθηκα στο 100%» δήλωσε ο Γκλουσακόφ σαν εξήγηση για ότι συνέβη , ο οποίος μετά από αυτό πήρε μεταγραφή στην Αχμάτ Γκρόζνι.

Πήρε τότε μία απόφαση στην οποία τα έβαλε με κάποιους ποδοσφαιριστές του , η οποία βέβαια δεν τον δικαίωσε αφού μετά από λίγο δεν άνηκε πλέον στη Σπαρτάκ.

Βέβαια ο Μάσιμο Καρέρα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο κόσμο  , βασικά λατρεύτηκε! Μάλιστα στη διαμάχη του με τους ποδοσφαιριστές, οι οργανωμένοι πήραν το μέρος του ! Ζήτησαν το ''κεφάλι'' και άλλων για την κακή πορεία της ομάδας ,αφού όπως έλεγαν ο Καρέρα δεν ήταν αποκλειστικός υπεύθυνος ! Η αγάπη του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που στις εκλογές του Μαρτίου του 2018 , στη Μόσχα βρέθηκαν πολλά ψηφοδέλτια που έγραφα ''Μάσιμο Καρέρα''. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και το πανέμορφο πανό που σήκωσαν για να τιμήσουν τον άνθρωπο που τους έχρισε πρωταθλητές έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια !


Πέρα από τον κόσμο ο 56χρονος  τεχνικός λατρεύτηκε και από ορισμένους ποδοσφαιριστές του. Ένας από αυτούς και ο πολύπειρος επιθετικός Λουίζ Αντριάνο , ο οποίος σε δηλώσεις του ουσιαστικά τον αποθέωσε !Δεν μιλάμε για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή , αλλά για έναν αθλητή με υψηλές παραστάσεις έχοντας αγωνιστεί κατά σειρά σε Ιντερνασιονάλ , Σαχτάρ Ντόνεσκ , Μίλαν ,Σπαρτάκ Μόσχα και Παλμέιρας , έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα σε Ουκρανία ,Ρωσία , Σουπερ Καπ στην Ιταλία και κύπελο ΟΥΕΦΑ το 2009 με τη Σαχτάρ !

Σε δηλώσεις του στο sport24.ru τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο προπονητή που είχε !

Αναλυτικά:

«Στην αρχή πρόσεξα στο διαδίκτυο την αντιπάθεια που είχε ο κόσμος για τον αντικαταστάτη του Καρέρα, Ντένις Γκλουσάκοφ. Ο Καρέρα ήταν πολύ αγαπητός από τον κόσμο. Αργότερα, με τα αρνητικά αποτελέσματα, έγινε ακόμα πιο χειρότερο και όλοι του χρέωναν την αποτυχία της ομάδας.

Και ο Καρέρα και οι παίκτες είχαν συνεισφορά στο Πρωτάθλημα αλλά ο Μάσιμο ήταν η ηγεσία της ομάδας. Όταν έφυγε οι οπαδοί συνέχιζαν να τραγουδούν το όνομά του. Η ομάδα έχανε; Οι οπαδοί φώναζαν “Καρέρα, Καρέρα”. Η ομάδα κέρδιζε; Πάλι τραγουδούσαν το όνομά του. Αυτό δεν έκανε καλό βέβαια στους παίκτες…

Μιλάω ακόμα μαζί του, είμαστε σε επαφή, είναι κορυφαίος προπονητής. Ποτέ κανείς παίκτης δεν συγκρούστηκε μαζί του. Είχαμε καλή χημεία οι δυο μας, είχε πει ότι ήμουν ο αγαπημένος του. Αυτό είναι βέβαια φυσιολογικό, σε κάποιους αρέσεις, σε κάποιους λιγότερο». 

Από ότι συμπεραίνουμε , ο άνθρωπος που έχει τα κλειδιά του ''δικεφάλου'' είναι μία ''ιδιαίτερη'' προσωπικότητα που ή τον μισείς ή τον αγαπάς . Πλέον νιώθει την αμφισβήτηση όπως και στη Σπαρτάκ και είναι στο χέρι του να αντιστρέψει το κλίμα αλλά και να φέρει ηρεμία στα εσωτερικά της ομάδας του. Πρώτη του αποστολή το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό , τον οποίο καλείται να κερδίσει για πρώτη φορά , ύστερα από έναν χρόνο παρουσίας του στον ''κιτρινόμαυρο'' πάγκο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code