ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Από το ορφανοτροφείο στο γυναικείο ποδόσφαιρο

 

Ο Michael Kallbäck μίλησε την πορεία του ως ατζέντης ποδοσφαίρου και για τα προσωπικά του βιώματα.

Ο Kallbäck άρχισε να εργάζεται στη Σκανδιναβία, όταν το Νοέμβριο του 2014 απέκτησε το πρώτο του παιδί που του άλλαξε τη ζωή. Τον ενέπνευσε να δουλέψει στο γυναικείο ποδόσφαιρο και τον ώθησε να ανακαλύψει το παρελθόν του. Η Nadia Nadim ήταν η πρώτη αθλήτρια που συνεργάστηκε μαζί του. Νωρίτερα, είχε ασχοληθεί με τον τομέα ελάχιστα αλλά κατάλαβε ότι στο άθλημα δεν έχει σημασία ποιος παίζει. Τώρα, αντιπροσωπεύει τρεις παίκτριες από τη γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ. Περίπου το 40% των πελατών του είναι γυναίκες αλλά ο στόχος του είναι να φτάσει το 50%. Ο ίδιος παίρνει προμήθεια μόνο όταν οι ποδοσφαιρίστριες φεύγουν, ώστε να αγωνιστούν σε πρωταθλήματα εκτός Σκανδιναβίας. Προσθέτει πως δε νομίζει να αλλάξει το γεγονός ότι οι γυναίκες κερδίζουν λιγότερα από τους άντρες.

Σχετικά με την προσωπική του ζωή, από τη Σρι Λάνκα μεταφέρθηκε στη Σουηδία δυο μήνες μετά τη γέννησή του, καθώς υιοθετήθηκε. Έχει ξεκινήσει να διερευνά την ιστορία του τα τελευταία έξι χρόνια. Σκέφτηκε πως η κόρη του θα ρωτήσει κάποια στιγμή το λόγο που ο πατέρας της είναι σκουρόχρωμος και η μητέρα της ανοιχτόχρωμη. Γι' αυτό, αποφάσισε να εντοπίσει την αλήθεια και πήγε στη Σρι Λάνκα να βρει τη μητέρα του. Στο ορφανοτροφείο όπου έζησε μέχρι την υιοθεσία του, μια υπεύθυνη αναγνώρισε τη μητέρα του από τη φωτογραφία που της έδειξε, όμως δεν τον βοήθησε πρακτικά. Οπότε, λίγο πριν την αναχώρησή του κατευθύνθηκε στην Γκαμπόλα για να δει την περιοχή καταγωγής της μητέρας του. Τη στιγμή που άνοιξε το διαβατήριό του, έπεσε η φωτογραφία και ο ελεγκτής του είπε πως τη γνωρίζει αλλά έφυγε από τη χώρα πριν 25 χρόνια λόγω μιας γέννησης. Έπειτα, βρήκε τη γιαγιά του, η οποία δεν ήθελε να σκέφτεται το συμβάν, γιατί την απογοήτευε. Μετά ακολούθησε ένα σχόλιο στη φωτογραφία που είχε ανεβάσει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη γυναίκα που είχε δει σε φωτογραφία στο σπίτι της γιαγιάς του. Έγραφε: "Είμαι πολύ περήφανη για σένα". Εν τέλει, συνάντησε τη μητέρα του στο Κατάρ και του δήλωσε ότι τον γέννησε στα 13 της και η κοινωνία την πίεζε να τον εγκαταλείψει, όμως έψαξε για αυτόν μετέπειτα.

Η επικοινωνία με τη βιολογική του μητέρα ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία που δεν φανταζόταν ότι θα είχε. Σκοπός του είναι να γνωριστεί η οικογένειά του μαζί της για να κατανοήσουν τις ρίζες του. Στα 35 του ο Kallbäck δίνει ευκαιρίες στις γυναίκες, αφού ο ίδιος δόθηκε από τη μητέρα του, η οποία δεν είχε άλλη επιλογή. Τονίζει ότι ήταν μέρος της αλλαγής και έκανε κάτι καλό για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Ευελπιστεί να συνεχιστούν οι μάχες για καλύτερες συνθήκες ως προς τις επόμενες γενιές.     

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code