ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός: Στο Βελοντρόμ για την πρόκριση, εννέα χρόνια μετά

 


Η Μαρσέιγ υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Είναι ουσιαστικά η αναμέτρηση που κρίνει, βάση της διαμόρφωσης του ομίλου, την κατοχύρωση της τρίτης θέσης και της πρόκρισης στο Europa League. Για δύο αποτελέσματα αγωνίζονται οι ερυθρόλευκοι, αγώνας ζωής και θανάτου για τους Μασσαλούς. Μια ματιά στην πορεία των δύο μονομάχων εώς τώρα.

Από την μία οι γηπεδούχοι έχουνε αγωνιστεί τέσσερις φορές στο φετινό Champions League, έχοντας συγκεντρώσει μηδέν βαθμούς. Έχουνε δεχτεί εννιά τέρματα, ενώ δεν έχουνε σκοράρει κανένα (!) φιγουράροντας μόνοι τους στην τελευταία θέση. Παρ' όλα αυτά στα εγχώρια δείχνουν να τα καταφέρνουν καλά, καθώς έπειτα από δέκα αναμετρήσεις έχουν συγκεντρώσει 21 βαθμούς, με έξι νίκες, τρείς ισοπαλίες και μία ήττα. Έχουν παραβιάσει αντίπαλα δίχτυα 15 φορές, ενώ έχουν και πάλι 9 γκολ παθητικό. Όσον αφορά το τακτικό κομμάτι ο Πορτογάλος Βίλας Μπόας πιθανών να αγωνιστεί με το αγαπημένο του 4-3-3. Αναμένεται να δείξει παρόμοια εικόνα με το Καραϊσκάκη, με επιθετικό παιχνίδι, βασιζόμενο στα φτερά, όπου και αγωνίζονται οι δύο του αστέρες, Τοβάν και Παγιέ.

Από την άλλη οι Πειραιώτες έπειτα από τέσσερις αναμετρήσεις, κρατάνε ακόμα μόνο την "χρυσή" νίκη της πρώτης αγωνιστικής με τους ουραγούς του ομίλου. Εκείνο το τέρμα του Χασάν στις καθυστερήσεις μπορεί να αποδειχθεί χρυσό με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο όμιλος. Τρεις ήττες και μία νίκη, έχοντας σκοράρει ένα τέρμα, ενώ έχει δεχτεί έξι. Στο πρωτάθλημα συνεχίζουν ακάθεκτοι, ταξιδεύοντας και με την ψυχολογία στα ύψη μετά από την νίκη στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη. Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός, ήρθε στην Γαλλία για να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση από σήμερα. Αρκεί μονάχα να μην ηττηθεί.

Στα μάτια των ερυθρόλευκων φίλων, η σημερινή αναμέτρηση ξυπνάει ωραίες αναμνήσεις. Ήταν εννέα χρόνια πίσω στο στάδιο Βελοντρόμ, όταν ο Φετφατζίδης με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ εκτελεί τον μέχρι και σήμερα τερματοφύλακα Μανταντά. Πρόκριση για τους ερυθρόλευκους μέσα στην Μασσαλία. 

Πίσω στο σήμερα, πιθανότατα να δούμε το αγαπημένο 4-3-3 του Μάρτινς, με τρεις κεντρικούς μέσους. Αδιαμφισβήτητα όλο το επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού θα αναλάβουν οι Φορτούνης και Ελ Αραμπί, με κάποιον άγνωστο προς το παρών παρτενέρ για μία θέση στην ενδεκάδα.

Όσον αφορά το οπλοστάσιο των δύω προπονητών, ο Βίλας Μπόας διαθέτει σχεδόν όλους τους αθλητές του. Μοναδική έλλειψη ο Σέρβος εξτρέμ Ράντοντσιτς ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, τρεις παίκτες δεν ταξίδεψαν στην Γαλλία. Ο λόγος για τους ανέτοιμους Μπρούμα και Χασάν, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να επανέλθουν έπειτα από τραυματισμό και COVID αντίστοιχα. Τρίτος ο Ρατζέλοβιτς που ακόμα ταλαιπωρείται από τον ιό, οπότε δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Τέλος, οι δύο ομάδες έχουνε συναντηθεί πέντε φορές στο παρελθόν, με τους Μασαλλούς να διαθέτουν ελαφρώς το πάνω χέρι. Τρεις νίκες για του σημερινούς γηπεδούχους, δύο για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Τις δύο ομάδες συνδέει ένας εξαιρετικός "αρτίστας" που λέγεται Ματιέ Βαλμπουενά. Αγωνιζότανε τότε που ο Ολυμπιακός τον πλήγωσε, στο παλιό μη ανακαινισμένο Βελοντρόμ, πλάι στον σημερινό αρχηγό Μανταντά. Σήμερα είναι και πάλι στην πατρίδα του, αυτή την φορά με τα ερυθρόλευκα, επικαλούμενος λόγους αναψυχής, με τον φακό ωστόσο να τον πιάνει να προπονείται ευδιάθετος. Φως στο τούνελ στις 22:00.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code