Θα ξεκινήσω με κάτι κλισέ … αλλά στον πλανήτη ΑΕΚ , όντως δεν βαριέσαι ποτέ !
Bέβαια από την στιγμή που αυτά που ζήτησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έγιναν πράξη πήγαμε σε μεγάλες αλλαγές και σε νέο πλάνο εκ νέου με …όχι και τόσο παλιούς γνώριμους.
Ο Καρέρα δεν προσπάθησε καν Καλώς ή κακώς η αλλαγή προπονητή ήταν μονόδρομος για την Ένωση και το θέμα δεν ήταν ότι δεν πίστευαν στις ικανότητες του Ιταλού αλλά ότι ο ίδιος δεν προσπάθησε ή δεν ήθελε να αντιστρέψει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η ομάδα αντί να γίνεται καλύτερη σαν σύνολο ,γινόταν όλο και χειρότερη ! Ακόμα και στα κομμάτια του παιχνιδιού που ήταν καλοδουλεμένα ,πλέον υπήρχε ασυνεννοησία. Η ΑΕΚ ξέραμε ότι είχε αμυντικές αδυναμίες , αλλά και ότι έκλεβε μπάλες με ευκολία από τους αντιπάλους της, όταν πίεζε ψηλά . Στο τελευταίο όμως παιχνίδι ακόμα και αυτό εξαφανίστηκε ! Η ομάδα έγινε έρμαιο στις επιθετικές ορέξεις του αντιπάλου , οι οποίοι συνεργάζονταν με ευκολία στην πλάτη των αντιπάλων τους. Ο Σιμόες ακόμα τρέχει να καλύψει μεταβιβάσεις που γινόντουσαν σε χώρους πίσω του , ήταν μάλιστα ήταν τόσο έντονο που μου θύμισε το ντέρμπι στο Καραϊσκάκης με τον Τιμούρ στο τιμόνι των ''κιτρινόμαυρων'' , απλά στην θέση του Λαμπρόπουλου , που ξεκίνησε αμυντικό χαφ με τον Ολυμπιακό, ήταν ο Πορτογάλος αρχηγός της Ένωσης.
Φυσικά για όλο αυτό φταίει ότι η ΑΕΚ στηνόταν στον αγωνιστικό χώρο σαν να παίζανε οι παίχτες της πρώτη φορά μαζί αλλά και στην φοβία του Καρέρα να ανεβάσει ψηλά την άμυνα , με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι αποστάσεις . Πώς θα βγει ο Τσιγκρίνσκι πρώτος στην μπάλα σε μια κάθετη στους ενδιάμεσους χώρους , εάν η τελευταία ζώνη της ομάδας βρίσκεται τόσο χαμηλά… βελτίωση σε αυτόν το τομέα είδαμε βέβαια στο ματς με τον Ολυμπιακό.
Αυτό που μου κάνει όμως εντύπωση είναι ότι στο περσινό 0-1 με τον Άρη στο Χαριλάου , η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας ήταν σχεδόν αψεγάδιαστη , οπότε για αυτό το ''έκτρωμα'' δεν ευθύνονται μόνο οι ατομικές ικανότητες κάποιων ποδοσφαιριστών.
Μετά και από την ισοπαλία με τον Βόλο, το αντίο του συμπαθή πρώην ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους ήταν μονόδρομος.
Η επιλογή Μανόλο θέλει στήριξη
Δε νομίζω ότι στο άκουσμα της επιστροφής του Χιμένεθ ,για 4η φορά στην ΑΕΚ και 3η επί Μελισσανίδη ,να έπεσε κανένας από τα σύννεφα ! Το αντίθετο μάλιστα!Ο Ανδαλουσιανός έχει αρκετά θετικά. Τα ζήσαμε στις παρουσίες του στην Ελλάδα. Θα δούμε μία ομάδα στρωμένη , με κοντινές αποστάσεις με πολύ πάθος, τρέξιμο και πίεση ,με μια άμυνα που δεν θα σου επιτρέπει να πατάς περιοχή και με μια επιθετική λειτουργία σαφώς πιο βελτιωμένη από τη χρονιά 2017/18 καθώς και σε ποιότητα αλλά και σε λύσεις υπερισχύει εκείνης της περιόδου.
Δεν θέλω όμως να μείνω στο αγωνιστικό και στο τι θα δούμε , μιας και είναι δεδομένο ότι η άμυνα θα συμμαζευτεί .
Αρχικά η επιλογή του έχει βάση με γνώμονα το τώρα ! Φέρνεις έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής , ικανό να διεκδικεί τα ντέρμπι , μπας και κάνεις ''διπλό'' στο Καραϊσκάκης και ξαναμπείς στη μάχη του τίτλου . Σαφώς και το πρωτάθλημα φέτος είναι πολύ δύσκολο μετά και από τα τελευταία αποτελέσματα. Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι η χρονιά είναι χαμένη ή ότι δεν μπορεί να σωθεί.
Ο Μανόλο είναι ένας ''περίεργος '' άνθρωπος που έδεσε πολύ με τον κόσμο , τους παίχτες και την ομάδα γενικότερα . Είναι πολύ δουλευταράς ,αγαπάει την Ελλάδα και την ΑΕΚ , αλλά έχει εύθραυστη ψυχολογία ,για αυτό πρέπει να παραμείνει ήρεμος και να νιώσει ότι τον εμπιστεύονται. Το τελευταίο θα είναι το δύσκολο μετά την τελευταία φυγή του από τον ''δικέφαλο'' με απόφαση του Νίκου Λυμπερόπουλου που ήταν άτομο μέσα από τα αποδυτήρια . Εκεί θα έχει μία αποστολή ο Παναγιώτης Κονέ που θα πρέπει να φέρει εις πέρας.
Επίσης τον Ισπανό τον ζητούσαν επιδεικτικά ως λύση, στα ποδοσφαιρικά προβλήματα που ταλάνιζαν την ομάδα , οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν συνεργαστεί μαζί του ή τον γνωρίζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από δω και πέρα για τους ίδιους! Το θέμα είναι η διοίκηση τι γνώμη έχει για τον 56χρονο τεχνικό ! Αν οι ίδιοι τον θεωρούν μια καλή προσωρινή λύση , ή το τελευταίο τους χαρτί τότε η παρτίδα χάθηκε ,χωρίς να χρειαστεί καν να μπεις να παίξεις , οι ποδοσφαιριστές θα το καταλάβουν και δεν θα δούμε ποτέ την βελτίωση που αναμένουμε . Ο Μανόλο πρέπει και να είναι αλλά και να νιώθει ισχυρός εντός της ομάδας και το βασικότερο να το γνωρίζουν οι παίχτες αυτό για να τον σεβαστούν . Ο κόουτς πρέπει να είναι το νούμερο 1 της ομάδας.
Άλλωστε, ξέρεις ποιος είναι και τι μπορεί να σου δώσει. Εδώ που έφτασαν όμως τα πράγματα θα πρέπει να μείνει στην ομάδα και για την επόμενη σεζόν. Άσχετα, με το εάν η ΑΕΚ μπορέσει τελικά να διεκδικήσει ή όχι έναν τίτλο. Θα πρέπει δηλαδή να βιώσει ακραίες καταστάσεις για να τον διώξεις.
Θυμίζει 2017/18Το φθινόπωρο της σεζόν 2017/18 το συμβόλαιο του Μαϊστόροβιτς δεν ανανεώνεται και στη θέση του έρχεται ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Εκεί είναι που αλλάζει και η λογική της Ένωσης. Ο μεν Σουηδός άψογος επαγγελματίας αλλά πολύ μακριά από την καθημερινότητα των αποδυτηρίων της ομάδας, ενώ ο ''Λύμπε'' είχε έρθει ακριβώς για να λειτουργεί εντός τους.
Η επιλογή του Παναγιώτη Κονέ στο νέο του πόστο , μου έφερε αναμνήσεις από εκείνη την χρονιά . Ο παλαίμαχος χαφ είχε τεράστια συνεισφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στο πνεύμα νικητή που είχε εκείνη η ομάδα. Αυτό θα προσπαθήσει να φέρει από το νέο του πόστο καθώς και να τιθασεύσει τον έντονο χαρακτήρα του νέου προπονητή της ΑΕΚ. Μην ξεχνάμε ότι ο Χιμένεθ είναι ένας άνθρωπος που θέλει να νιώθει την σιγουριά , ότι η καρέκλα του δεν ''τρίζει'' και δεν είναι αναλώσιμος, ειδικά μετά τα γεγονότα πριν την έλευση Καρντόσο στη θέση του εκείνο το ''μαύρο'' καλοκαίρι. Άρα λοιπόν ο Κονέ θα είναι ο άνθρωπος των αποδυτηρίων. Ήταν για μένα δεδομένο ότι με την έλευση του Χιμένεθ , θα είχε και αυτός ένα πόστο δίπλα του.
Βέβαια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα το τι συζήτησε ο Μελισσανίδης με τον Κονέ, αλλά σίγουρα ο 33χρονος παρουσίασε ένα πλάνο, το οποίο μένει να δούμε ποιο είναι και φυσικά το εάν εφαρμοστεί ! Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι κάποιος τυχαίος. Έχει κάνει μια σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό και γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο. Ακόμη έχει αρκετές συμπάθειες εντός ομάδας και πολλοί είδαν με πολύ θετική διάθεση την έλευσή του ! Άλλη μία κίνηση που θα βοηθήσει στο ''δέσιμο'' των αποδυτηρίων.
Υ.Γ1 Στα πολύ θετικά του Καρέρα , το ότι καθιέρωσε τους Μαχαίρα , Μιτάι. Αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να χαθούνε με τίποτα. Επίσης ο Ιταλός άνοιξε κατά πολύ το ροτέισον της ομάδας. Ο Μανόλο από την άλλη, περιμένω να το κλείσει αρκετά , ενώ δεν είμαι σίγουρος για την εμπιστοσύνη που θα δείξει στα νέα παιδιά!
Υ.Γ2 Με τον Χιμένεθ πιστεύω θα δούμε διαφορετικό Ινσούα. Μην ξεχνάτε ότι ήθελε να τον πάρει στην Λας Πάλμας. Οπότε ο Αργεντίνος ας ετοιμάζεται να παίξει στο Καραϊσκάκης. Θα τολμήσω να πω το ίδιο και για τον Χνιντ .
Υ.Γ3 Στα Σπάτα χάρηκαν ιδιαίτερα στο άκουσμα της είδησης του νέου προπονητή. Δυστυχώς οι σχέσεις τους με τον Ιταλό είχαν ''χαλάσει'' .Βέβαια κάποιοι θα πρέπει να του ανάψουν λαμπάδα. γιατί χωρίς αυτόν δεν ξέρω αν θα αγωνιζόντουσαν σε τόσα παιχνίδια με τον ''δικέφαλο'' στο στήθος.
0 Σχόλια