ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δύσκολα φεγγάρια, πατήσαμε τα χνάρια της καταστροφής


Ίσως ο Γρίτσης Νίκος όταν έγραφε το τραγούδι του Γιώργου Μαζωνάκη πριν 10 χρόνια, «Δύσκολα φεγγάρια» να είχε προβλέψει πως θα ταίριαζε γάντι στις ευρωπαϊκές πορείες των ομάδων μας!

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μας έστειλαν ξανά στο... κανναβάτσο. Έχω κουραστεί να το λέω, να το γράφω μα πάνω απ' όλα να παρακολουθώ τις ελληνικές μας ομάδες στην Ευρώπη. Η τωρινή εβδομάδα είναι ένας καθρέφτης όλων όσων ζούμε εγχώρια, με τις ελληνικές ομάδες να τσακώνονται για το ποιος μπορεί να επιβληθεί με περισσότερες ανακοινώσεις στα ημίχρονα των ματς αλλά και ποια έχει τον καλύτερο δικηγόρο, ώστε να κερδίζει τα πρωταθλήματα εξωαγωνιστικά. 

Οι τρεις καλύτερες μας ομάδες κατά τα δεδομένα του περσινού ελληνικού πρωταθλήματος, βγάλαν εις πέρας την αποστολή τους στην αρχή της ευρωπαϊκής τους πορείας, δηλαδή να φθάσουν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, βάζοντας έναν αστερίσκο στην αποτυχία, διότι περί αποτυχίας πρόκειται η μη συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε ομίλους Champions League.

Ερυθρόλευκη πολύχρονη αποτυχία


Ο Πέδρο Μαρτίνς και η παρέα του, για άλλη μία χρονιά δεν καταφέρνει να συνεχίσει την πορεία του στο Champions League και να επαναπαύεται με την ιδέα της τρίτης θέσης, η οποία και αυτή απομακρύνεται και παίζεται την τελευταία αγωνιστική, αφού δεν κατάφερε να πάρει έστω την ισοπαλία στην Μασσαλία. Ο Ολυμπιακός παραπονιέται για κακή διαιτησία, η ομάδα που φώναζε πως ... θα πρέπει να φτιάξουν οι αντίπαλοι της στην Ελλάδα τέτοιο σύνολο ομάδας, ώστε να είναι ικανό να κερδίζει και την διαιτησία. 

Οι «ερυθρόλευκοι» έπραξαν ένα σοβαρότατο λάθος τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός καλώς ή κακώς είχε το μονοπώλειο εν συγκρίση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, όντας ο κορυφαίος εκπρόσωπος μας και έχοντας συμμετοχές πολλαπλές σε Champions League και Europa League με καλές πορείες, μα το κυριότερο με πολλά χρηματικά κέρδη. Τα λεφτά που έχουν εισπράξει στον Πειραιά είναι αμέτρητα, με τα οποία θα μπορούσε να φτιάξει ένα σύνολο που άνετα θα χτυπούσε 8αδα στο Champions League και από εκεί και πέρα ότι «βρέξει ας κατεβάσει».

Η ενίσχυση αυτή δεν ήρθε ποτέ και έχει επαναπαυτεί τόσο ο Ολυμπιακός όσο και οι φίλοι του με την ιδέα του... «βρίσκομαι σε ομίλους Champions League, είσαι κατώτερος μου, μην μου μιλάς».

Κουνώντας το δάχτυλο ανούσια, δεν προχωράς... και αυτό πρέπει να το καταλάβουν κάποια στιγμή στο Λιμάνι.

Αιώνιος ΠΑΟΚ...


Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αποβάλλει σε καμία περίπτωση αυτή την «αρρώστια» που τον διακατέχει για αιώνες. Εν μέρει τα κατάφερε κατακτώντας το πρωτάθλημα πρόπερσι αλλά εκ τότε παρουσιάζει και πάλι τα ίδια θέματα.

Φέτος κατάφερε να κάνει μία πραγματικά τρελή πορεία στα προκριματικά του Champions League, όμως όταν έφθασε στην πηγή προτίμησε να μην πιει και πάλι νερό αλλά να ρίξει το κεφάλι του μέσα στον κουβά με το νερό και να πνιγεί από κάποια...Κρασνοντάρ.

Φθάνοντας στο Europa League και τους ομίλους του, κατάφερε να κερδίσει το φαβορί του ομίλου με το επιβλητικό 4-1 , την PSV Αϊντχόφεν αλλά και να χάσει από την Ομόνοια. Η Κύπρος δεν φημίζεται για την ποιότητα του πρωταθλήματος της και πόσο μάλλον η Ομόνοια, η οποία είδαμε σε τι τραγική κατάσταση ήταν τόσο απέναντι στον Ολυμπιακό όσο και στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ.Προσωπικά δεν μπορούσα να δω τον τρόπο που θα μπορούσε να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ τους αδύναμους της Ομόνοιας και όμως το... κατάφερε.

Ξανά λοιπόν επιστροφή στην εσωστρέφεια του για τον ΠΑΟΚ, του Πάμπλο Γκαρσία πλέον.

Δύο πρόσωπα και ένας φοβισμένος Ιταλός


Στην ΑΕΚ, η ήττα με 2-4 από την Μπράγκα απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι ο Μάσιμο Καρέρα δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό δύσκολες συνθήκες. Το πρωτάθλημα της Superleague είναι αδιαμφισβήτητα το δυσκολότερο στο οποίο έχει υπάρξει ο ίδιος προπονητής αλλά πλέον θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτό. Καλώς ή κακώς έχει επιλεγεί να είναι προπονητής μίας εκ των μεγαλύτερων ομάδων στην Ελλάδα και θα πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται εκεί.

Εάν η Ένωση δεν είχε κάνει αυτά τα τραγικότατα λάθη με την Ζόρια με τις επιλογές του Ιταλού από τον πάγκο που δεν μπήκε ποτέ μέσα στο παιχνίδι και φοβήθηκε τους Ουκρανούς, που είχε «φορτώσει» με 4 γκολ στην έδρα τους. Την ίδια νοοτροπία πέρασε και στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στην Μπράγκα, με τους ίδιους να δέχονται στα πρώτα 8 λεπτά 2 γκολ. Σε ποιον να το πεις και να το πιστέψει.

Στο πρωτάθλημα, όμως η ΑΕΚ παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Αυτό του ότι... θα κυριαρχήσω και θα πάρω το πρωτάθλημα. Όμως ακόμη δεν έχει αγωνιστεί σε ντέρμπι, όπου ο Καρέρα έχει αποδείξει επανειλημμένως , πως φοβάται σε κρίσιμα ματς και το μεταδίδει στους παίκτες του, με την ήττα να είναι πολύ κοντά. Δεν σχολιάζω το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, καθώς δεδομένων των συνθηκών η ΑΕΚ αναγκάστηκε να παίξει σχεδόν με την...2η ομάδα της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code