ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός-Πόρτο: Αποστολή μένουμε Ευρώπη

 


Τελευταία αγωνιστική για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται την Πόρτο στον Πειραιά. Έπειτα από την επεισοδιακή ήττα στην Μασσαλία, θα υπάρχουνε κλεφτές ματιές και στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να κρατάει ξεκάθαρα την τύχη στα χέρια του. Τα πράγματα είναι απλά. Με καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα με την Μαρσέιγ προκρίνεται στο Uefa Europa League. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στους δύο σημερινούς αντιπάλους.

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός μετράει μονάχα μία νίκη στον όμιλο, έχοντας σημειώσει τέσσερις ήττες και φιγουράρει στην τρίτη θέση του . Παράλληλα έχει σκοράρει δύο τέρματα ενώ έχει δεχτεί οκτώ. Τελευταία αναμέτρηση ήταν με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ, όπου μέσω διαφόρων συνθηκών ήρθε η ανατροπή και ήττα με 2-1. Με ισοπαλία ή νίκη θα είχε κλειδώσει την πρόκριση από την προηγούμενη αγωνιστική. Παρ΄ όλα αυτά ο Πέδρο Μάρτινς έχει δείξει στην τριετή θητεία του, ότι τον απασχολεί στο μέγιστο η υπόθεση Ευρώπη και θα κάνει τα πάντα για να έχει η ομάδα του συνέχεια. Πώς σκοπεύει να παραταχτεί σήμερα για την κρίσιμη αυτή αναμέτρηση;

Η λογική και τα δημοσιεύματα δίνουν παρόμοια συνταγή με Μαρσέιγ. Ένα 4-2-3-1 όπου κάτω από τα γκολποστ θα βρίσκεται ο Σα, με κεντρικού αμυντικούς τους Σεμέδο και Σισέ. Την θέση του δεξιού και αριστερού οπισθοφύλακα θα καλύψουν οι Ραφίνια και Χολέμπας αντίστοιχα. Στον άξονα θα δεσπόζουν οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης ενώ λίγο πιο μπροστά τους θα είναι τοποθετημένος ο Μαντί Καμαρά. Τέλος την επιθετική τριάδα θα αποτελέσουν οι Φορτούνης στην δεξιά πτέρυγα, ο Ελ Αραμπι στην κορυφή, με μοναδικό ερωτηματικό το αριστερό φτερό. Την θέση αυτή διεκδικούν οι Βρουσάι και Μασούρας.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, έχουν σημειώσει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, βρίσκονται στην δεύτερη θέση και έχουνε ήδη προκριθεί στην φάση των 16. Έχουνε παραβιάσει τις αντίπαλες εστίες οκτώ φορές, ενώ έχουνε δεχτεί μόλις τρία τέρματα. Προηγούμενη αγωνιστική 0-0 με την Σίτι στο Ντραγκάο, με τους Πορτογάλους να είναι η μόνη ομάδα μέχρι στιγμής που αποσπά βαθμό από τους πρωτοπόρους του ομίλου. Αν μη τι άλλο ο Σέρχιο Κονσεϊσάο έχει χτίσει ένα συμπαγές σύνολο, με αρχή, μέση και τέλος, το οποίο δύσκολα χτυπάς. Το σύστημα του το 4-4-2, μέσω του οποίου αν κρίνουμε από την πρώτη αναμέτρηση πετυχαίνει αμυντική σταθερότητα, σε συνδυασμό με καλή κυκλοφορία και παραγωγή ευκαιριών. Κοινώς οι Δράκοι διαθέτουν πολύ καλή συνοχή μεταξύ των γραμμών τους και πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές για να ακολουθήσουν το πλάνο.

Τέλος στο τμήμα της προϊστορίας, οι Πορτογαλικές ομάδες τα βρίσκουνε παραδοσιακά δύσκολα στο Φάληρο. Σε εννέα αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει επτά νίκες και μόλις δύο ήττες. Μεταξύ αυτών, φιλοξένησε τρεις φορές την Πόρτο, με την οποία μετράει το απόλυτο 3/3. Συνολικός αριθμός τερμάτων μεταξύ των δύο ομάδων, 5-2.

Αναλυτικά οι αποστολές:

Ολυμπιακός: Σα, Τζολάκης, Καραργύρης, Ραφίνια, Μπα, Σισέ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Βινάγκρε, Σουρλής, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ανδρούτσος, Καμαρά, Πέπε, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Φορτούνης, Σουντανί, Ελ Αραμπί.

Πόρτο: Μαρτσεσίν, Ντιόγκο Κόστα, Κλάουντιο Ράμος, Πέπε, Ντιόγκο Λέιτε, Ζαϊντού, Μαναφά, Εμπεμπά, Νανoύ, Σαρ, Ουρίμπε, Νακαζίμα, Γκρούγιτς, Μπαρό, Οτάβιο, Ολιβέιρα, Φελίπε Άντερσον, Φάμπιο Βιέιρα, Λουμ, Μαρεγκά, Λουίς Ντίας, Ταρεμί, Κορόνα, Ζοάο Μάριο, Μαρτίνες, Εβανίλσον

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code