ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code
































Τσάμπιονς Λιγκ: Εξετάζεται αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής


 Νέο σύστημα διεξαγωγής εξετάζει η UEFA ,για το Τσάμπιονς Λιγκ σύμφωνα με τους «Times».

Eάν προχωρήσει το νέο format θα ισχύσει από το 2024/25 και θα περιλαμβάνει ή 32 ομάδες όπως και τώρα ή 36 . Θα γίνονται δέκα μονοί αγώνες πριν από τα νοκ -αουτ και δύο αγωνιστικές στο σαββατοκύριακο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα σκοπός αυτής της αλλαγής είναι να δοθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο κοινό . Οι ομάδες θα χωρίζονται σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας , θα γίνεται κλήρωση και μετά από αυτή , η κάθε ομάδα θα δίνει 5 παιχνίδια εντός και 5 εκτός . Έτσι o κάθε σύλλογος θα δίνει  στη φάση των ομίλων 10 και  όχι 6 αγώνες  . Με αποτέλεσμα να παιχτούν κάποια ματς το σαββατοκύριακο για να βρεθούν διαθέσιμες ημερομηνίες .

Η μεγάλη αλλαγή θα έρχεται όμως στη φάση των νοκ-άουτ αφού τα παιχνίδια θα θυμίζουν τουρνουά μπάσκετ. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι . Περνάνε οι πρώτοι 16 και θα σχηματιστεί μια βαθμολογία όπου θα προκύπτουν 8 ζευγάρια. Ο 1ος θα παίξει με τον 16ο, ο 2ος με τον 15ο  κτλ κτλ. Όσοι τερματίσουν από την 17η έως την 24η θέση θα πηγαίνουν στον Europa League.

Oι μεγάλοι σύλλογοι βλέπουν με θετικό μάτι αυτή την εξέλιξη , ενώ οι σκέψεις έχουν προχωρήσει αρκετά και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να δούμε κάτι πιο επίσημο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


 

Ad Code