ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Εθνική: Με την ίδια ''συνταγή'', μπορεί για την νίκη


 Ελλάδα και Σλοβενία, μάχονται και οι 2 για την πρωτιά στον όμιλο τους, για το Nations League, αύριο στις 21:45 στη Ριζούπολη και όπως είναι φυσικό και οι δύο Εθνικές ομάδες θα τα δώσουν όλα.

Για μένα η Εθνική Ελλάδος του Τζον φαν ΄τ Σχιπ, μπορεί να καταφέρει να πάρει νικηφόρο αποτέλεσμα και το απέδειξε στο παιχνίδι με τη Μολδαβία που πήρε τη νίκη εξ αιτίας της ποιότητας που έχει στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Κώστας Φορτούνης και Τάσος Μπακασέτας έδειξαν το σθένος που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται με το εθνόσημο. Από την άλλη μεριά στο αμυντικό κομμάτι η Ελλάδα επίσης διαθέτει ποιότητα και εμπειρία και για μένα προσωπικά ξεχωρίζουν ο Τζαβέλλας, με τον Τσιμίκα. Για τον Τσιμίκα πιστεύω ότι παρόλο που δεν έχει πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια του φέτος, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και ελέω COVID-19, θα αγωνιστεί με πάθος ακριβώς επειδή αυτή τη στιγμή του ξεδιπλώνεται μια ευκαιρία να επανέλθει άμεσα και να βρει τον καλό του εαυτό. Επίσης στο ανασταλτικό κομμάτι Ζέκα και Μπουχαλάκης είναι αυτή τη στιγμή οι καλύτεροι συνδετικοί κρίκοι μεταξύ άμυνας και επίθεσης στην Εθνική του Φαν ΄τ Σχιπ.

Στα θετικά για την συγκεκριμένη Εθνική όπως την έχω δει εγώ, είναι ότι ο Φαν ΄τ Σχιπ, δείχνει εμπιστοσύνη σε νέους ποδοσφαιριστές, χωρίς παράλληλα να επικρατεί ένα χάος στα αποδυτήρια και την ενδεκάδα. Για παράδειγμα η κλήση τους εξαιρετικού αυτή τη στιγμή Γιακουμάκη δίνει την Ελλάδα κάτι που της έλειπε, να έχει στην κορυφή της επίθεσης έναν επιθετικό που αγωνίζεται αμιγώς εκεί και που μπορεί να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε ευκαιρία του δοθεί. Το ίδιο μπορούμε να πούμε για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει να ''διαφημίσει'' το Ελληνικό ποδόσφαιρό, τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Χήστο Τζόλη, που προσφέρει φρεσκάδα ιδέες και τρεξίματα στην Εθνική.

Τώρα στα της Σλοβενίας επειδή την παρακολούθησα, στην αναμέτρηση με το Κόσοβο, μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της έχει η παρουσία του μεγάλου ονόματος κάτω από τα δοκάρια και δεν είναι άλλος από τον Γιάν Όμπλακ. Ο οποίος εκτός από την αδιαμφησβήτητη ποιότητα, τους δίνει και μια σιγουριά στην άμυνα της Σλοβενίας κάτι που μας το μαρτυράει το γεγονός ότι δέχθηκε το πρώτο της γκολ στην διοργάνωση μόλις της προηγούμενη αγωνιστική από το Κόσοβο και αν δεν καταφέρει εν τέλει να αγωνιστεί ίσως να δούμε μια Σλοβενία πιο φοβισμένη σε όλα τα επίπεδα. Από την άλλη η Σλοβενία διαθέτει στο ''οπλοστάσιο'' της έναν εξαιρετικό επιθετικό, που ακούει στο όνομα Γιόσιπ Ίλιτσιτς και μπορεί να αποδειχτεί ''λίρα εκατό'' για την χώρα του αυτή τη στιγμή. Είναι η κινητήριος δύναμη των Σλοβένων και σίγουρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική άμυνα.

Σε κάθε περίπτωση κατ' εμέ θα δούμε ένα παιχνίδι κλειστό, με λίγα τέρματα και σίγουρα αν μία από τις 2 ομάδες σκοράρει νωρίς τότε και μόνο τότε, θα ανοίξει το παιχνίδι και θα δούμε το γήπεδο να γέρνει είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη μεριά. Ένα θετικό που ξεχωρίζω εγώ είναι το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας κάτι που θα δώσει κίνητρο και ψυχολογία στους παίκτες μας παρά το γεγονός ότι δεν θα έχουμε εξέδρα στο γήπεδο. Εν κατακλείδι, αν η Εθνική πάρει την νίκη και την πρώτη θέση που είναι και το ζητούμενο πιστεύω πως η επόμενη μέρα διαφαίνεται λαμπρή και για τον Ολλανδό, αλλά κυρίως για τους ποδοσφαιριστές και συν τοις άλλοις θα αρχίσει να ανεβαίνει πάλι η Εθνική στα μάτια του κόσμου και των οπαδών της. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code