ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ένα ιταλικό ανέκδοτο περιφέρεται, μαζέψτε το...!


Εχθές ήμασταν μάρτυρες άλλης μίας τραγικής , για να το θέσω όσο πιο ευγενικά μπορώ, προπονητικής παράστασης από τον Μάσσιμο Καρέρα στην ήττα της ΑΕΚ επί ελληνικού εδάφους από κάποια... Ζόρια, με 0-3. Δεν χρειάζεται να το πω εγώ, είναι σαφές νομίζω πως μιλάμε για την πιο ντροπιαστική ήττα που έχει υποστεί η Ένωση σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Μ' έχετε ακούσει και διαβάσει αρκετές φορές τόσο σε εκπομπές όσο και σε άρθρα να θέτω τον προβληματισμό μου από την περσινή αγωνιστική περίοδο για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το ρόστερ του ο Ιταλός αλλά και τις αποφάσεις που παίρνει εν ώρα αγώνα. 

Η πρώτη φορά που προβληματίστηκα πραγματικά ήταν όταν είδα σε μία αναμέτρηση της Superleague πέρσι, να αλλάζει 5 φορές το σύστημα κατά την διάρκεια ενός ματς. Ήρωες οι παίκτες που ανταπεξήλθαν, όσο τους επετράπει αυτό βέβαια.

Πάμε στα χθεσινά όμως.

Το κακό ξεκίνησε από την επιλογή του «Άσσου»


Ο Γιώργος Αθανασιάδης, δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας τερματοφύλακας που δεν αξίζει να βρίσκεται στην Ένωση. Είναι ήδη 27 χρονών, προερχόταν από μία καλή παρουσία με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης και παλαιότερα στον Πανθρακικό. Αυτά τα γράφω, για να προλάβω όσους είναι έτοιμοι να σχολιάσουν ότι έχω σπεύσει να κατηγορήσω τον πορτιέρο της Ένωσης. Σε καμία περίπτωση, απλά η επιλογή του είναι ο καθρέφτης της συμπεριφοράς που είχε ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ στην προετοιμασία καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Ο βοηθός Κολονέλο λίγο πριν το ματς είχε δηλώσει στην κάμερα του Cosmote TV πως η επιλογή του Αθανασιάδη στο βασικό σχήμα είναι επειδή θέλουν να του δώσουν την ευκαιρία να αγωνιστεί και ότι ο Τσιτώντας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού. 

Συγγνώμη κ.Καρέρα αλλά θεωρείτε πως ο Αθανασιάδης ήταν προτιμότερο να δοκιμαστεί στο πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι της χρονιάς και όχι απέναντι στην ΑΕΛ, που κέρδισες και σβηστά με 4-1 ;

Εν τέλει ο Αθανασιάδης, φέρει και την κύρια ευθύνη στο πρώτο γκολ της Ζόρια αλλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Σβάρνας δεξί μπακ και χωρίς οργανωτή για την... ανατροπή


Την στιγμή που η ΑΕΚ δέχεται το 0-1 στο 61' ο Μάσιμο Καρέρα αποφασίζει στο 65' να βγάλει από το ματς τον Τάνκοβιτς, να περάσει στην θέση του τον Καρίμ Ανσαριφαρντ αλλά και τον Μπακάκη για να εισέλθει ο Γαλανόπουλος. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, εχθές ο Ιταλός τεχνικός παράταξε την ομάδα με μία 11αδα χωρίς οργανωτή, όμως θέλοντας και μη ο Τάνκοβιτς πήρε αυτή την πρωτοβουλία και θέλησε να οργανώσει το παιχνίδι. Ο Καρέρα πίστεψε πως ο καταλληλότερος τρόπος, ώστε να γυρίσει το ματς ήταν να βγάλει τον μοναδικό του οργανωτή, να βάλει έναν δεύτερο σέντερ φορ αλλά και να... φορτώσει το κέντρο με τρεις αμυντικούς χαφ. Δεν του έφταναν οι Σιμόες και Κρίστιτσιτς. 

Η χαριστική βολή ήρθε όταν είδαμε τον Στράτο Σβάρνα ως δεξί μπακ, δεν ξέρω εάν και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστή πίστευε στα μάτια του όταν έβλεπε να του δίνει αυτές τις εντολές ο κόουτς του.

Κερασάκι στην τούρτα, όταν ο Καρέρα αντιλήφθηκε το λάθος του κάπως... αργά. Συγκεκριμένα στο 87' όταν και αποφάσισε πως πρέπει να βγάλει έναν αμυντικό χαφ, στην προκειμένη περίπτωση τον Αντρές Σιμόες και να προσθέσει έναν επιθετικογενή παίκτη , όπως τον Μαχαίρα. 

Το καράβι είχε ήδη σαλπάρει όμως, η Ένωση βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-3.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code