ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σβαμπ: "Σωστός ο δρόμος που με έφερε στον ΠΑΟΚ"

 


Ο Στέφαν Σβαμπ, σε δηλώσεις του σε μέσο ενημέρωσης στην πατρίδα του, έκανε γνωστό πως η επιλογή να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, ήταν πολύ σωστή, ενώ τόνισε πως είναι ενθουσιασμένος για την συνέχεια.

Επίσης μίλησε με κολακευτικά λόγια, για τις συνθήκες που επικρατούν στον Δικέφαλο ρου Βορρά, αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: Για το lock down στην Ελλάδα:

"Αυτές τις μέρες οι περιορισμοί είναι λίγο πιο αυστηροί. Υπάρχουν έξι λόγοι για τους οποίους μπορείς να βγεις από το σπίτι, τα καταστήματα εμπορίου είναι κλειστά και παντού πρέπει να φοράς μάσκα, αλλά αυτό είναι απαραίτητο γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις το σύστημα υγείας με αυτό στην Αυστρία. Στην Ελλάδα πιστεύουν ότι θα πέσουν οι αριθμοί των κρουσμάτων. Ο καιρός είναι λίγο πιο ζεστός, κάτι που βοηθάει λίγο ώστε ο χειμώνας να ξεκινά λίγο αργότερα. Αλλά ακόμη και αυτή την εποχή του χρόνου θα ήταν λίγο πολύ κρύο στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ακόμα περίπου 20 βαθμούς αλλά τη νύχτα πέφτει κοντά στους 7 βαθμούς. Για έναν Αυστριακό είναι πολύ ευχάριστος καιρός στα μέσα Νοεμβρίου. Αλλά οι Έλληνες εδώ με ρωτάνε γιατί πάω βόλτα στην παραλία στα μέσα Νοεμβρίου, επειδή είναι ήδη χειμώνας για αυτούς".

Για το πώς περνάει στην Ελλάδα:

"Βασικά, το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για έναν αθλητικό λαό. Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για μένα. Αλλά όποιος με ξέρει, γνωρίζει ότι είμαι ένας ανοιχτόμυαλος τύπος που του αρέσει να επικοινωνεί. Έχω ήδη γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και έχω εγκατασταθεί πολύ καλά. Μου αρέσει πολύ εδώ. Τόλμησα να κάνω το βήμα για τον εαυτό μου, το έκανα από αυτοπεποίθηση και απέδωσε 100% για μένα. Πραγματικά δεν μπορώ να πω τίποτα κακό γιατί στο ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο η πειθαρχία και η ακρίβεια παίζουν ρόλο. Όσον αφορά την οργάνωση στο ΠΑΟΚ, είναι πολύ επαγγελματική. Κανείς δεν είναι αργά για προπόνηση ή δεν ξεκινά αργότερα. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει το τελευταίο παιχνίδι το καλοκαίρι. Πρέπει να είστε ευέλικτοι εκεί. Αλλά στο περιβάλλον του κλαμπ λειτουργούν όλα όπως στην Αυστρία. Εκτός από το ποδόσφαιρο, δεν μπόρεσα να κάνω τόσα πολλά λόγω του κορονοϊού. Ο σύλλογος με βοήθησε πάρα πολύ με όλες τις λεπτομέρειες της παραμονής μου εδώ. Παρατήρησα ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο όνομα στην πόλη και ότι οι ρυθμοί είναι πιο γρήγοροι για διάφορα πράγματα".

Για τις συνθήκες ζωής στην Θεσσαλονίκη:

"Ζω λίγο έξω από την πόλη και βρήκα ένα πολύ όμορφο σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο. Αυτή τη στιγμή η σύζυγός μου και το παιδί μου είναι στην Αυστρία επειδή ήμασταν για πέντε μέρες στο εκτός έδρας παιχνίδι στη Γρανάδα και σε αυτό με τον Παναιτωλικό. Ήταν εκεί για έξι εβδομάδες, αλλά επειδή έγινε lock down και στις δύο χώρες υπάρχει το πιο ευχάριστο ότι έμεινε στο Σάλτσμπουργκ με την υποστήριξη της οικογένειάς της. Είμαστε πάντα στο ξενοδοχείο πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια και πάντα πετάμε μια μέρα νωρίτερα για εκτός έδρας παιχνίδια. Ελπίζω η οικογένεια μου να επιστρέψει μέχρι τα Χριστούγεννα, εκεί κοντά στα τέλη Νοεμβρίου. Τον Αύγουστο, όταν έφτασα εδώ, ο γιος μου ήταν μόλις τριών εβδομάδων, οπότε ήμουν μόνος για τις πρώτες έξι εβδομάδες - αυτό ήταν πολύ δύσκολο".

Για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ:

"Πάντα έλεγα ότι η μετακίνηση στο εξωτερικό πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Αυτό πρέπει να είναι στο μυαλό από την πρώτη στιγμή. Πήρα το ρίσκα μου και αποδίδω καλά. Φυσικά έτσι το φαντάστηκα. Για αυτό είμαι ακόμα πεπεισμένος για το βήμα και ότι ήταν απολύτως ο σωστός δρόμος για μένα το να έρθω στον ΠΑΟΚ".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code