ΡΟΗ

12/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ζέκα: «Πρώτα η άμυνα, έχουμε την ποιότητα για το γκολ»


Η έμφαση στην άμυνα και η αξιοποίηση των φάσεων που θα γίνουν στην επίθεση αποτελεί βασικό ζητούμενο για την Εθνική στις προσεχείς υποχρεώσεις της για το Nations League, όπως δήλωσε ο Κάρλος Ζέκα στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού φιλικού με την Κύπρο.


Ο διεθνής μέσος στάθηκε στα εξής πολύ βασικά σημεία:

-τα τρία ματς που θα δώσει η Εθνική μέσα στις επόμενες οκτώ μέρες: «Δεν είναι εύκολο, γιατί έχουμε τρία παιχνίδια μέσα σε λίγες μέρες. Όμως εδώ στην Εθνική μάς βοηθούν να είμαστε έτοιμοι, οι φυσιοθεραπευτές μάς βοηθούν και οι προπονητές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Θα είμαστε έτοιμοι για τα τρία παιχνίδια, όπως και την προηγούμενη φορά».

-τη χρησιμότητα του φιλικού αγώνα με την Κύπρο: «Είναι πολύ σημαντικό για μας για να βρεθούμε πάλι μέσα στο γήπεδο, να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Να δούμε τις ιδέες του προπονητή, πώς θέλει να παίξει και τι πρέπει να κάνουμε. Θα δει και ο προπονητής αν θέλει να αλλάξει κάτι τακτικά και μπορεί να κάνει δοκιμές σε πράγματα που σκέφτεται».

-το πώς βοηθούν οι παλιοί και έμπειροι παίκτες της Εθνικής τα νέα πρόσωπα της ομάδας: «Όλους τους νέους θέλουμε να τους κάνουμε να νιώσουν σαν ένας από μας. Τους μιλάμε και τους βοηθάμε σε όλα. Το πιο σημαντικό είναι να νιώθουν καλά μέσα στην ομάδα, γιατί είναι κάτι καινούριο γι’ αυτούς. Είμαστε χαρούμενοι που έρχονται νέα παιδιά στην Εθνική».

-τους «τελικούς» με Μολδαβία και Σλοβενία για το Nations League: «Έχει σημασία να είμαστε καλοί αμυντικά, να μη δεχτούμε γκολ και μετά μπροστά να τελειώσουμε τις φάσεις που θα έχουμε. Στα προηγούμενα παιχνίδια δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε. Αν κρατήσουμε το μηδέν, θα έχουμε τις φάσεις για να βάλουμε γκολ και θα είναι πιο εύκολο για μας. Έχουμε την ποιότητα να σκοράρουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια