ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελλάδα - Σλοβενία: Μία τέλεια... ληστεία


Οι Σλοβένοι ήρθαν στην Αθήνα σαν κύριοι και φεύγουν σαν κύριοι έχοντας κλέψει μ' έναν τέλειο τρόπο την 1η θέση του ομίλου από την Ελλάδα. Μία θέση που έδινε τον προβιβασμό στο League B του Nations League αλλά το κυριότερο, μία δεύτερη ευκαιρία να βρεθείς στα τελικά του Mundial στο Κατάρ. Και όλα αυτά σ' ένα ματς που η Ελλάδα τα έκανε από πλευράς της, πραγματικά όλα... τέλεια.

Παίξαμε το παιχνίδι τους, δυστυχώς...

Η Σλοβενία ήρθε στην Ριζούπολη μ' ένα και μόνο σχέδιο, να μας βάλει στο «τρυπάκι», να παίξουμε το παιχνίδι της και εν τέλει αυτό το κατάφερε. Είδαμε μία Σλοβενία που έπαιξε με τα νεύρα των διεθνών μας. Κάθε άγγιγμα και πτώση των Σλοβένων και εκνευρισμός στο δικό μας στρατόπεδο. Από άποψη τακτικής αναμέναμε μία Σλοβενία που θα καθόταν πίσω από το πρώτο λεπτό με κάποια χρονικά διαστήματα που θα έβγαινε μπροστά με καλές προοπτικές για αντεπίθεση. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Πολλοί προπονητές έχουν πει κατά καιρούς πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, κάτι που έκανε πράξη το σύνολο του Ματίαζ Κεκ, προσθέτοντας έτσι περισσότερα τρεξίματα και χιλιόμετρα στους δικούς μας διεθνείς που είχαν να διαχειριστούν ταυτόχρονα και τα ψυχικά τους αποθέματα όντας η πρώτη ομάδα που θα έφτανε τόσο κοντά σε μία επιτυχία μετά το μακρινό 2014.

Διαιτησία εξευτελιστικά υπέρ των Σλοβένων


Όσο και εάν δεν είναι σωστό από πλευράς δημοσιογράφων να χαρακτηρίζουν διαιτησίες, με βάση τα όσα είδαμε στον χθεσινό αγώνα δεν γίνεται να τα αφήσουμε ασχολίαστα. Προσωπικά είμαι πάντα υπέρ των διαιτητών, όμως όταν γνωρίζεις από πριν πως υπάρχει μία παραπάνω ευνοϊκότητα προς την πλευρά των Σλοβένων, λόγω του πρώτου ονόματος στην UEFA αλλά και το τί έχει προηγηθεί στο ματς με το Κόσσοβο, τότε πρέπει να μιλήσεις, αλλιώς θα σε «πνίγει» το δίκιο. Εχθές, λοιπόν είδαμε μία όχι απλά κακή ή τραγική διαιτησία αλλά ο πιο ευγενικός χαρακτηρισμός για τις αποφάσεις του Ισπανού Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε είναι η... «εξευτιλιστικά υπέρ των Σλοβένων διαιτησία». Όλα τα είχαμε εχθές, ο Ισπανός μας έλειπε και έτσι ήρθε και έδεσε. Υποστηρίζουμε πως δεν είναι δικαιολογία για ένα κακό αποτέλεσμα, η διαιτησία, όμως σ' αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τα στραβά μάτια. 

Ο Ισπανός, έκρινε κατά πολύ το χθεσινό αποτέλεσμα, οι φάσεις που ήταν λανθασμένες και σφύριξε κατά μας ήταν πάρα πολλές. Δεν θα τις αναλύσω όλες, διότι θα γράφω μέχρι αύριο. Θα σταθώ στην πιο κραυγαλέα όμως, αυτή με τον Γιώργο Τζαβέλλα και τον Βέρπιτζ. Ο Βέρπιτζ αποφασίζει προς το τέλος του παιχνιδιού, εκεί που η μπάλα «καίει», να ρίξει μία αγκωνιά μπροστά στα μάτια του διαιτητή στο στόμα του Έλληνα κεντρικού αμυντικού. Σε κάθε άλλη περίπτωση ένας διαιτητής από την στιγμή που βλέπει κάτι τέτοιο, θα έκανε παρατηρήσεις σ' αυτόν που το προκάλεσε και θα του έδειχνε την κίτρινη κάρτα. Εχθές όμως επειδή ήμασταν θεατές σ' ένα θέατρο του παραλόγου, ο Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε αποφάσισε να μιλήσει σ' έντονο ύφος στον Γιώργο Τζαβέλλα και απαιτούσε να σηκωθεί άμεσα για να μην δοθεί η δεύτερη κίτρινη και εν συνεχεία η κόκκινη κάρτα. Τα λόγια περισσεύουν νομίζω και όλοι αντιληφθήκαμε τι συνέβη εχθές.

Τι κρατάμε από εχθές; Οι Σλοβένοι ήρθαν στην Αθήνα, πάτησαν το χορτάρι του «Γεώργιος Καμάρας» στην Ριζούπολη και έπραξαν την ... τέλεια ληστεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code