ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελλάδα-Σλοβενία (0-0): Αδίκησε τον εαυτό της, αδίκησε την προσπάθειά της!

 


Η Εθνική μας δυστυχώς στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε η Εθνική μας ομάδα να ανέβει στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας του Nations League και να έχει μία ακόμη ευκαιρία για πρόκριση στο επόμενο Mundial, αν αποτύχει από τη διαδικασία των ομίλων. Το συγκρότημα του Τζον Φαντ Σιπ είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατάφερε να νικήσει τον Όμπλακ και την πολυπρόσωπη άμυνα της Σλοβενίας. Τώρα η Εθνική μας θα στρέψει την προσοχή της στο Μάρτιο και τα προκριματικά παιχνίδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ: 

Ο Τζον Φαντ Σιπ παρέταξε την Εθνική μας ομάδα με το γνωστό 4-2-3-1 και δύο αλλαγές, σε σχέση με το παιχνίδι στο Κισινάου. Κάτω από τα δοκάρια βρισκόταν ξανά ο Βλαχοδήμος, έχοντας μπροστά του στη τετράδα της άμυνας, δεξιά το Μαυρία, αριστερά τον Τσιμίκα και στο κέντρο τους Χατζηδιάκο και Τζαβέλλα. Δύο αμυντικό χαφ, με τον Κουρμπέλη να παίρνει τη θέση του Μπουχαλάκη στο αρχή σχήμα δίπλα στον Κάρλος Ζέκα. Μπροστά τους ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας Τάσος Μπακασέτας, με τον Φορτούνη αριστερά, τον Λημνιό δεξιά και τον Γιακουμάκη να αντικαθιστά τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ματίας Κεκ από τη μεριά του επέλεξε το 4-4-2 και είχε και αυτός δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στο Κόσοβο. Ο Όμπλακ επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, αφού ξεπέρασε το τραυματισμό στον ώμο, που τον ταλαιπωρούσε. Οι τετράδα της άμυνάς του αποτελούνταν από δεξιά προς τα αριστερά από τους Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλια και Μπάλκοβετς. Δύο αμυντικά χαφ ο Κούρτιτς και ο Μπιγιόλ, που πήρε τη θέση του Βέτριχ. Δεξιά στην επίθεση ο Λόβριτς, αριστερά ο Μποχάρ και στην κορυφή ο Βούσκιτς με τον σούπερ σταρ της ομάδας Γιόσιπ Ίλισιτς.


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σλοβενία να ανεβάζει ψηλά τις γραμμές της και να πρεσάρει την κυκλοφορία της Εθνικής μας ομάδας. Πρώτη φάση στο 4' όταν μετά από μπαλιά του Φορτούνη στον Μαυρία, ο Έλληνας δεξιός μπακ έδωσε στο Μπακασέτα το σουτ του οποίου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, από το οποίο ο Τζαβέλλας δε έκανε καλή επαφή με τη μπάλα με αποτέλεσμα να μην απειλήσει την εστία των Σλοβένων. Στο 6' νέα φάση για την Εθνική μας με το Λημνιό να βρίσκει στην πλάτη της άμυνας το Γιακουμάκη, αυτός γύρισε ξανά στο Λημνιό εντός περιοχής, αλλά το σουτ του πήγε στην αγκαλιά του Όμπλακ.

Στο 14' νέα ευκαιρία για την Εθνική μας. Μετά από ωραία ανάπτυξη η μπάλα έφτασε αριστερά στον Τσιμίκα, ο οποίος με ωραία σέντρα βρήκε τον Γιακουμάκη και η κεφαλιά του τελευταίου κόντραρε σε αμυντικό της Σλοβενίας για να καταλήξει κόρνερ. Η Σλοβενία δυσκολευόταν να αναπτυχθεί και στις περισσότερες φάσεις η Εθνική μας κέρδιζε γρήγορα την κατοχή. Πρώτη φάση για τη Σλοβενία στο 27', όταν μετά από προώθηση του Μπάλκοβετς από τα αριστερά η μπάλα έφτασε με σέντρα στον Ίλισιτς στο δεύτερο δοκάρι, αλλά αυτός σούταρε ψηλά άουτ. Στο 30' ο Τσιμίκας από τα αριστερά με προσωπική ενέργεια βρήκε τον Φορτούνη στο δεύτερο δοκάρι, όμως την κεφαλιά του έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή ο Μπλάζιτς. Στο 31' ο Φορτούνης, μετά από ωραία ενέργεια, είδε το ανέβασμα του Μαυρία αυτός σέντραρε, όμως ο Γιακουμάκης δεν πλάσαρε σωστά.

Στο 41' μετά από σέντρα του Μαυρία ο Μπλάζιτς πρόλαβε τον Γιακουμάκη και στη συνέχεια ο Κούρτιτς έβαλε την κόντρα στο σουτ του Φορτούνη. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο με την Εθνική μας να έχει τον έλεγχο, αλλά να μη δημιουργεί πολλές φάσεις προς την εστία του Όμπλακ.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σλοβενία να έχει δώσει μέτρα στην Εθνική μας και να ξεκινάει το πρέσινγκ της λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή. Στο 51' μετά από κλέψιμο του Ζέκα ψηλά και πάσα στον Φορτούνη ο τελευταίος έψαξε κάθετα τον Παυλίδη με τον Όμπλακ να βγαίνει και να μαζεύει τελευταία στιγμή. Στο 54' μετά από κόρνερ και διώξιμο τον Σλοβένων, η μπάλα στρώθηκε στον Ζέκα, όμως το σουτ του έφτασε αδύναμα στην αγκαλιά του Όμπλακ. Τα μέτρα που έδωσε η Σλοβενία στο γήπεδο, η Εθνική μας δεν τα εκμεταλλεύτηκε στα πρώτα 15' λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 65' μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας, με τον Μπακασέτα να ρολλάρει εκτός περιοχής και να εξαπολύει ένα σουτ, με τον Όμπλακ να δηλώνει ξανά παρών. Στο 72' μετά από αντεπίθεση ο Λημνιός μπήκε μέσα στην περιοχή, το σουτ που δοκίμασε κόντραρε στον Μπλάζιτς και κατέληξε στην αγκαλιά του Όμπλακ. Στο 74' μετά από φάουλ του Ίλισιτς, Ο Κούρτιτς πήρε την κεφαλιά η μπάλα κόντραρε στον Μαυρία και έφυγε κόρνερ. Στο 78' τεράστια ευκαιρία, όταν μετά από ωραία συνεργασία ο Φορτούνης έβγαλε στο ύψος της περιοχής στον Κουρμπέλη, το σουτ όμως πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 82' εκτέλεση φάουλ από τον Κώστα Φορτούνη με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σλοβένου τερματοφύλακα. Στο 84' τεράστια ευκαιρία με τον Παυλίδη να κατεβάσει τη μπάλα με το στήθος στην περιοχή να δοκιμάζει το γυριστό, αλλά Όμπλακ και δοκάρι του στέρησαν ένα εξαιρετικό γκολ. Στο 87' νέα ευκαιρία για την Εθνική μας με τον Τζόλη μετά από κλέψιμο να βρίσκει τον Λημνιό στο πρώτο δοκάρι, αλλά το πλασέ του να περνάει άουτ. Στο 89 εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, κεφαλιά από τον Παυλίδη, ο Όμπλακ μπλόκαρε ξανά. Στο 90' λεπτό η Εθνική μας έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Χατζηδιάκος ανέκοψε τον Σπόραρ που έβγαινε απέναντι στον Βλαχοδήμο. Ο Ίλισιτς εκτέλεσε το φάουλ με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου. Το παιχνίδι έληξε χωρίς άλλες ευκαιρίες με την Εθνική μας να χάνει μεγάλη ευκαιρία για προβιβασμό στο δεύτερο γκρουπ του Nations League.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΕΛΛΑΔΑ (4-2-3-1): Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (Μασούρας 79'), Τσιμίκας (Κυριακόπουλος 90'), Ζέκα (Τζόλης 67'), Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Φορτούνης, Λημνιός, Γιακουμάκης (Παυλίδης 46').

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (4-4-2): Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλια, Μπάλκοβετς, Κούρτιτς, Μπιγιόλ (Βέτριχ 77'), Λόβριτς (Σκούμπιτς 91'), Μποχάρ (Βέρμπιτς 66'), Βούσκιτς (Σπόραρ 76'), Ίλισιτς (Μπάιριτς 91').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code