ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Νίκη και ανακούφιση για τον Ολυμπιακό του δευτέρου ημιχρόνου

 


Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Καραϊσκάκη για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Αχμέντ Χασάν. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου στάθηκε εξαιρετικά στο φαληρικό γήπεδο, όμως οι αλλαγές του Μαρτίνς και η συνηθισμένη άνοδος της απόδοσης των ερυθρόλευκων στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε το πολυπόθητο τρίποντο. Ντεμπούτο πραγματοποίησαν στην Ελλάδα οι Ντράγκερ, Βινάγκρε, Μπρούμα και Πέπε.

1ο Ημίχρονο:

Το πρώτο ημίχρονο ήτανε νωθρό για τους ερυθρόλευκους, καθώς φάνηκε ότι το καινούριο σύνολο που δοκίμασε ο πορτογάλος τεχνικός δεν έχει βρει ρυθμό ακόμα. Η ομάδα του Παράσχου στάθηκε σωστά τακτικά εμποδίζοντας την κάθετη ανάπτυξη των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός απείλησε κυρίως με στημένα, όπου ο Απόλλωνας υστερούσε χάνοντας σχεδόν όλες τις εναέριες μπαλιές, με εκδηλωτές φάσεων τους Χασάν και Σισέ. Μεγάλη ευκαιρία για γκολ πραγματοποιήθηκε έπειτα από συνεργασία Φορτούνη, Ντράγκερ με αποδέκτη τον Μπρούμα, του οποίου το δεξί πλασέ σταμάτησε ο Βέρχουλστ με ενστικτώδη επέμβαση. Ο Αντρέας Μπουχαλάκης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Γιαν Εμβιλά ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης. Μία κίτρινη για τον Βιτλή στο 33'. Η κατοχή της μπάλας κυμάνθηκε στο 60-40% υπέρ των ερυθρόλευκων, ενώ οι τελικές ήτανε 6(5) στον στόχο και 3(1) για την κάθε ομάδα.

2o Ημίχρονο:

Γεμάτο δεύτερο ημίχρονο με γρήγορο ρυθμό και τέρματα. Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας την ομάδα του να σπαταλά ακόμη ένα πρώτο ημίχρονο, πέρασα στην ομάδα τους καλύτερους του παίκτες. Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί πέρασαν στην θέση των Μπρουμά και Φορτούνη, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε. Ο Απόλλωνας το πάλεψε μέχρι το 65, όμως πληγώθηκε από το μόνιμο πρόβλημα που παρουσίαζε στις στημένες φάσεις. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κόντρα στην περιοχή ο Χασάν πλάσαρε με το δεξί και βρήκε σκορ. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για σπρώξιμο και ο διαιτητής έκρινε ότι ήταν νομότυπο. Λίγο νωρίτερα οι ερυθρόλευκοι είχανε δοκάρι με τον Ελ Αραμπί. Έπειτα στο 72ο λεπτό ο Αιγύπτιος σκόραρε και δεύτερο τέρμα έπειτα από εξαιρετική παράλληλη μπαλιά του Μασούρα ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στον Μάξι Λοβέρα. Η ομάδα του Παράσχου στάθηκε αξιόμαχη πατώντας ουκ ολίγες φορές στην περιοχή των γηπεδούχων και δημιουργώντας φάσεις για γκολ. Εξαιρετική η παρουσία του Βέρχουλστ ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις εξ επαφής διατηρώντας την ομάδα του ανταγωνιστική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αναμέτρηση έληξε με 12 τελικές για την κάθε ομάδα, 10 και 5 στον στόχο αντίστοιχα, ενώ η κατοχή κυμάνθηκε στο 55-45% υπέρ του Ολυμπιακού.

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ντρέγκερ (82' Μπρούνο), Παπαδόπουλος, Σισέ, Βινάγκρε, Μπουχαλάκης (40' Εμβιλά), Πέπε, Μπρούμα (46' Ελ Αραμπί), Φορτούνης (46' Βαλμπουενά), Λοβέρα (62' Μασούρας), Χασάν

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ (64' Μπεντινέλι), Ιωαννίδης (80' Φερνάντες), Σλίβκα, Μουνιέ (64' Τσιλούλης), Βιτλής (80' Λαγός), Φατιόν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code