ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Νίμπουρκ - ΑΕΚ 82-94: Άνετη στους 4 να περιμένει αντίπαλο



Η ΑΕΚ βρίσκετε στα ημιτελικά του Final 8 του BCL. Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν σοβαροί, δεν πιέστηκαν σχεδόν καθόλου και μόλις βρήκαν ρυθμό, επιβλήθηκαν του ματς με την Νίμπουρκ (82-94), για να πάρουν την πρόκριση και να περιμένουν το βράδυ για να μάθουν τον αντίπαλό της, που θα προκύψει απο το ζευγάρι Σαραγόσα-Τενερίφη.

Η ΑΕΚ μπήκε στον αγώνα πολύ αγχωμένα και αστόχησε σε αρκετές συνεχόμενες επιθέσεις, πριν οι Γκίκας και Λάνγκφορντ ανοίξουν το σκορ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς η «Ένωση» αντιμετώπιζε προβλήματα στα αμυντικά ριμπάουντ και στην περιφερειακή άμυνα, ενώ η Νίμπουργκ πήρε ένα προβάδισμα στο σκορ που έφτασε και τους +7(11-18) αλλά η ΑΕΚ αντέδρασε με Λάγκφορντ και Ράις κλείνοντας την διαφορά στο ημίχρονο στους 2 πόντους.(21-23).

Στο ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου, Ράις, Λάνγκφορντ και Λοτζέσκι συνέβαλαν ώστε η Ένωση να ανακτήσει τα ηνία του σκορ και να επιβληθεί των Τσέχων, ενώ οι Γκίκας και Χρυσικόπουλος έδωσαν βοήθειες αμυντικά αλλα και δημιουργικά, οδηγώντας στο 44-39 του πρώτου ημιχρόνου.

Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους Γκίκα και Γιάνκοβιτς να ευστοχούν σε γρήγορα τρίποντα και με τον Λάνγκφορντ να είναι ασταμάτητος, η ΑΕΚ εκτόξευσε την διαφορά ακόμα και στο +15 (65-50), με το τελικό σκορ του δεκαλέπτου να είναι 69-58.

Στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης, η Νίμπουρκ συνέχισε με άσχημα ποσοστά στις βολές που την έθεσαν σε μεγάλο βαθμό, εκτός διεκδίκησης του αγώνα. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δοκίμασε 5-αδα με 3 γκαρντ  (Ράις, Λάνγκφορντ, Ζήσης), θέλοντας να τελειώσει το παιχνίδι. Η διαφορά ήταν σταθερά σε διψήφιο αριθμό και η εμπειρία των κιτρινόμαυρων έκανε την διαφορά στο φινάλε, καταλήγοντας στο τελικό 94-82.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 39-44, 58-69, 82-94.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code