ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

10 τόνοι φανέλας και μαγκιάς!

  

Φτάνοντας πλέον στον απόηχο της πρεμιέρας, στην επόμενη μέρα από το μεγάλο διπλό της ομάδας του Γιώργου Βόβορα μέσα στη Μόσχα, οφείλω να παραδεχτώ πως την φοβόμουν πολύ την χθεσινή αναμέτρηση. Λίγο η προβληματική εικόνα που είχε δείξει ο Παναθηναικός στο Super Cup, λίγο η ταλαιπωρία από το ταξίδι, λίγο η απειρία του ρόστερ και κυρίως οι σημαντικές απουσίες των Σαντ Ροος, Τζάκσον και Ουάιτ, με έκαναν να βλέπω εξαιρετικά ακραία την πιθανότητα νίκης. Η τελευταία ''δικαιολογία'' που χρησιμοποίησα...εξαφανίστηκε βέβαια μόλις ανακοινώθηκε ότι μένουν εκτός αποστολής για τη Χίμκι ο Σβεντ και ο Μονρό. Ας μη γελιόμαστε, ήταν πολύ σημαντικές οι απώλειες και για τους Ρώσους, πριν το τζάμπολ γνωρίζαμε πια ότι θα δούμε στο παρκέ τις δύο πιο ''λαβωμένες'' ομάδες της πρεμιέρας. Τα έχει αυτά η ζωή, τα έχει αυτά και το μπάσκετ και φέτος που θα προστεθεί στην εξίσωση και ο παράγοντας ''covid'', αρκετές ομάδες θα παρουσιαστούν με ελλείψεις σε αρκετά παιχνίδια, οπότε αυτό που έχει αξία είναι να νικάς και να προχωράς. 


Οι ''πράσινοι'' λοιπόν απέναντι στην ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις (τα έλεγα και στο game preview ότι ο άνθρωπος δεν...), έπαιξαν για 40 λεπτά με απόλυτη πειθαρχία και θέληση να ξεκινήσουν με το ''δεξί'' τη σεζόν. Δεν έπαιξαν μπασκετάρα, αλλά έμειναν απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο πλάνο του Γιώργου Βόβορα. Ο Μποχωρίδης, όπως είχαμε γράψει από την Τετάρτη, μετά τις σοβαρές απουσίες που προέκυψαν στην περιφέρεια, έπρεπε να κάνει τη δική του προσωπική υπέρβαση, να βρεθεί σε πολύ καλή μέρα για να έχει τύχη το ''τριφύλλι''. Και χθες έμεινε στο παρκέ 32 λεπτά, είχε 10 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ και μόλις 4 λάθη, παρά την ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων. Διαχειρίστηκε άψογα την ευθύνη που λόγω συνθηκών έγινε πολύ μεγάλη και άρπαξε...από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε. To ίδιο και άλλοι παίκτες που αναγκάστηκαν να σηκώσουν πολύ μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες τους από αυτό για το οποίο προορίζονται. Όπως ο Κασελάκης, που σε 9 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να πάρει 6 ριμπάουντ και να παίξει και κάποιες εξαιρετικές άμυνες, παρομοίως και ο Μπέντιλ που σε μόλις 11:22 που πρόλαβε να αγωνιστεί, σκόραρε 11 πόντους με 4/5 σουτ, κάποιοι εκ των οποίων στο διάστημα που η Χίμκι είχε ξεκάθαρο μομέντουμ στην τρίτη περίοδο και ο Γκανέζος κράτησε τον Παναθηναικό ζωντανό.

Το πιο σημαντικό στοιχείο από το χθεσινό διπλό μέσα στη Ρωσία ξέρετε ποιο είναι; Ότι ο Παναθηναικός κέρδισε μέσα σε μια έδρα που λίγες ομάδες θα περάσουν, με τον Νέντοβιτς να είναι σε τόσο κακή βραδιά, σπάζοντας τα καλάθια των γηπεδούχων με 3/10 σουτ. Βρήκαν δηλαδή τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα να καλύψουν την άσχημη εμφάνιση ενός εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας, σε ένα ματς που ήδη είχαν πολλές και σημαντικές απουσίες και εν τέλει έφυγαν αλώβητοι από το γήπεδο, όπως και άξιζαν. Τον Σέρβο, παρά την αρνητική χθεσινή του παρουσία δεν τον φοβάμαι, ρυθμό μπορεί να βρει ανά πάσα στιγμή. Κρατάω στα θετικά, πως σε ένα κακό του επιθετικά παιχνίδι, στην άμυνα παρέμεινε τιμιότατος, έδωσε πολλές μάχες και για αυτό ο Βόβορας τον κράτησε και 31 λεπτά στο παρκέ. 

KEY POINTS

- Πολλοί ήταν αυτοί που αμφισβητούσαν εδώ και ένα μήνα το...leadership του Παπαπέτρου. Συμφωνώ πως είναι μεγάλη ευθύνη να διαδέχεσαι τους Αλβέρτη, Διαμαντίδη και Καλάθη, ωστόσο αυτό που διακρίνω είναι όχι μόνο πως ο ''Πάπι'' έχει όλα τα φόντα να εξελίξει την ήδη υπάρχουσα ηγετική του φιγούρα μέσα στην ομάδα, αλλά και να φτάσει σε σημείο να θεωρείται, ξεκάθαρα πια, χωρίς ενδοιασμούς και συγκρίσεις, ο καλύτερος SF της Ευρώπης. 

- Ο Μήτογλου έκανε ακριβώς όσα δεν είδαμε από αυτόν στα φιλικά και στα δύο ματς του Super Cup. Έβγαλε ενέργεια, βρήκε επιτέλους ρυθμό και από την περιφέρεια και έπαιξε αμυνάρες πάνω στον Μίκι (ενίοτε και στον Μπούκερ), κάνοντας όλη τη βρώμικη δουλεία για να φτάσει ο Παναθηναικός. 

- Όλα τα λεφτά χθες, με το σκορ στο 73-76, ο Φόστερ όντας 20 πόντους σχεδόν κοντύτερος από τον Μίκι, βγάζει εκπληκτική άμυνα στο ποστ, χωρίς βοήθειες και καλύψεις, παρά μόνο με την εντυπωσιακή του σωματική δύναμη. Λίγο νωρίτερα, με τη Χίμκι να προηγείται με 73-71, ο Νεμάνια Νέντοβιτς στήνεται μαεστρικά μπροστά στον Μίκι και να τον αναγκάζει να υποπέσει σε επιθετικό φάουλ, σε μια φάση που οι Ρώσοι εκδήλωναν αιφνιδιασμό. Οι ''πράσινοι'' φέτος έχουν γκαρντ που δε φοβούνται να βάλουν το κορμί τους στη φωτιά, γκαρντ ικανά να βγάλουν τεράστιες άμυνες. Πέρυσι δεν το είχαν αυτό...

Υ.γ: Μπέντιλ 150 χιλιάδες μισθός, ίσως και λιγότερα φέτος, Τόμας 800 χιλιάδες. Άτιμα στατιστικά, άτιμοι αριθμοί, τι υπεραξίες δημιουργείτε...



 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code