ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αδύναμα και δυνατά σημεία της Κράσνονταρ, η προσέγγιση του Π.Α.Ο.Κ.



Ενόψει του πρώτου αγώνα ανάμεσα σε Κράσνονταρ και Π.Α.Ο.Κ. για τα Play-Off του Τσάμπιονς Λιγκ, θα παρουσιαστούν παρακάτω μερικά στοιχεία που απαρτίζουν την Ρωσική ομάδα ενώ παράλληλα θα σχολιαστεί η στάση και η τακτική που αναμένεται να ακολουθήσει ο Δικέφαλος του Βορρά ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες επίτευξης ενός εκτός έδρας αποτελέσματος αλλά και μιας πιθανής και πολυαναμενόμενης πρόκρισης γενικότερα.

Ο επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος Κράσνονταρ ιδρύθηκε μόλις το 2008. Σύντομα βρέθηκε στην ρωσική Πρέμιερ Λιγκ και έκτοτε πρωταγωνιστεί στις εγχώριες διοργανώσεις καταφέρνοντας να εξασφαλίσει συνεχόμενες ευρωπαϊκές εξόδους. Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη σεζόν ήταν η έκτη συνεχόμενη φορά που ο ρωσικός σύλλογος τερματίζει τρίτο-τέταρτος. Παρόλο που δεν έχει καταφέρει ακόμα να κατακτήσει κάποιον τίτλο, θεωρείται κατά πολλούς μια ανερχόμενη ρωσική και ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική δύναμη. Όσον αφορά τις πορείες της στην Ευρώπη, η Κράσνονταρ δεν έχει καταφέρει να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης όμως έχει ήδη 47 συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ με 51% ποσοστό νικών. Π.Α.Ο.Κ. και Κράσνονταρ έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στο παρελθόν όταν είχαν κληρωθεί στον ίδιο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ την σεζόν 2015-2016. Ο Δικέφαλος ηττήθηκε με σκορ 2-1 στη Ρωσία ενώ το σκορ αναδείχθηκε ισόπαλο και χωρίς επίτευξη τερμάτων στο γήπεδο της Τούμπας.

Η Κράσνονταρ του σήμερα αποτελείται από ένα σύνολο γρήγορων και ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "transfermarkt.com", η συνολική χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της είναι 107.1 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν διπλάσιο της αντιπάλου της. Η πλειοψηφία των παικτών της είναι ρωσικής υπηκοότητας ενώ παράλληλα διαθέτει ορισμένους άκρως ικανούς "ξένους" επιθετικούς. Ορισμένοι εξ αυτών είναι οι Βάντερσον, Βίκτορ Κλάεσον, Ρεμί Καμπελά και ο πρώτος σκόρερ της Κράσνονταρ, Μάρκους Μπεργκ.

Ο σχηματισμός που επιλέγει συνήθως ο 36χρονος Ρώσος προπονητής, Μουράντ Μουσάεφ, είναι 4-2-3-1. Η Κράσνονταρ παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, γεγονός που δηλώνει ότι προτιμά να επιτίθεται "σεταρισμένη". Η μπάλα υπό την κατοχή της θα είναι πάντα χαμηλά καθώς βασικό χαρακτηριστικό της Κράσνονταρ είναι οι κοντινές και κάθετες μεταβιβάσεις. Βασικό συστατικό στοιχείο της επιτυχίας των Ρώσων είναι το γεγονός ότι ο Μουσάεφ επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές τους να παίρνουν πρωτοβουλίες μέσα στο γήπεδο και ως αποτέλεσμα, αναμένεται να υπάρξουν αρκετές ατομικές προσπάθειες.

Η αντίπαλος του Π.Α.Ο.Κ. επιτίθεται κυρίως από τον άξονα καθώς οι παίκτες της έχουν την τρομερή ικανότητα να βρίσκουν ο ένας τον άλλο σε κλειστούς χώρους ώσπου να βρεθεί δίοδος προς την εστία. Στις περιπτώσεις που δεν θα βρεθεί ο απαιτούμενος χώρος, τα χαφ της Κράσνονταρ δεν θα διστάσουν να δοκιμάσουν εκτός περιοχής σουτ, γεγονός που επιβεβαιώνει η ιστοσελίδα στατιστικού ενδιαφέροντος, "whoscored.com", καθώς αναφέρει ότι το 36% των τελικών προσπαθειών προέρχονται από απόσταση 16.5 μέτρων και άνω. Εκτός των χαφ, συμμετοχή στην επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού έχουν και τα δύο πολύ ικανά πλάγια μπακ, Πετρόφ και Ραμίρεζ οι οποίοι καταγράφουν 1.9 και 1.7 πάσες-κλειδί αντίστοιχα, ανά αγώνα.

Όσον αφορά την αμυντική της συμπεριφορά, η Κράσνονταρ παρουσιάζει ορισμένα προβλήματα. Όταν η μπάλα είναι υπό τη κατοχή των παικτών της, η μεσαία και αμυντική γραμμή τείνει να ανεβαίνει αρκετά ψηλά με αποτέλεσμα, σε περιπτώσεις αλλαγής κατοχής, να δέχεται αρκετές αντεπιθέσεις εκ των οποίων οι περισσότερες θα καταλήξουν σε τελικές προσπάθειες . Ιδιαίτερο αρνητικό χαρακτηριστικό της άμυνας της είναι τα μαρκαρίσματα στα "φτερά", κάτι που αναμφίβολα θα σπεύσει να εκμεταλλευτεί ο Π.Α.Ο.Κ. καθώς εκατέρωθεν του άξονα διαθέτει ταχύτατους και επικίνδυνους ποδοσφαιριστές. Είναι γεγονός ότι στους πέντε τελευταίους αγώνες της για την Ρωσική Πρέμιερ Λιγκ έχει δεχτεί ισάριθμα γκολ, εκ των οποίων τα 4 επιτεύχθηκαν μέσω αντεπίθεσης.

Πως θα επιδιώξει να πάρει αποτέλεσμα ο Π.Α.Ο.Κ.;

Για τον πρώτο, εκτός έδρας αγώνα κόντρα στους Ρώσους, Ο Αμπέλ Φερέιρα , εκτός απροόπτου, θα επιλέξει να παρατάξει τον Δικέφαλο με το γνωστό πλέον 3-4-3, με την προσέγγιση του αγώνα να είναι ίδια με αυτή κόντρα της Μπενφίκα καθώς η Κράσνονταρ, έχοντας όντως ένα ποιοτικά ανώτερο σύνολο ποδοσφαιριστών, αναμένεται να έχει την υπεροχή στη κατοχή της μπάλας. Κοινή λογική με αυτής του αγώνα κόντρα στους Πορτογάλους θα πρέπει να υπάρχει και ως προς την τοποθέτηση αμυντικών και χαφ σε φάση άμυνας, δημιουργώντας ζώνες και διατηρώντας μικρές αποστάσεις μεταξύ τους. Ο Π.Α.Ο.Κ., όπως είναι λογικό άλλωστε, θα πρέπει να χτυπήσει τις αδυναμίες της Κράσνονταρ, που για καλή του τύχη, αποτελούν τα δυνατά του σημεία. Παίκτης κλειδί είναι ο ψύχραιμος και σταθερός Σβάμπ ο οποίος ξέρει να ξεμαρκάρεται και να βλέπει κινήσεις στο γήπεδο όσο κανένας άλλος παίκτης του Δικεφάλου. Από εκεί και έπειτα, όσον αφορά την επιθετική τακτική, το βάρος θα πέσει στους πλάγιους επιθετικούς και μπακ. Η θέση του δεξιού μπακ πιθανόν να καλυφθεί και να δηλωθεί άμεσα για τον αγώνα της Τρίτης και το ίδιο ισχύει και για τη θέση φορ, επομένως οι επιλογές των παικτών δεν είναι ξεκάθαρες.

Ο Π.Α.Ο.Κ. δεν πρέπει να υποτιμήσει την Κράσνονταρ σε καμία περίπτωση. Η Κράσνονταρ είναι το φαβορί του αγώνα και της πρόκρισης για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση έχοντας αρκετά παιχνίδια στα πόδια της και διαθέτει παίκτες φορμαρισμένους, γρήγορους, τεχνίτες και εξαιρετικά επικίνδυνους. Στον αγώνα της Τρίτης, ο Π.Α.Ο.Κ. πρέπει να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Θα πρέπει να φέρει τους Ρώσους στην Τούμπα ψυχολογικά ντοπαρισμένος από ένα ενδεχόμενο αίσιο αποτέλεσμα, να βγάλει τσαμπουκά , εγωισμό και να στείλει τη Κράσνονταρ σπίτι της, να ενηλικιωθεί πρώτα. Πάμε Π.Α.Ο.Κ.!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code