ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Φρέντι Μέρκιουρι: Ο ροκ σταρ που έγινε θρύλος





Σαν σήμερα ο Φρέντι Μέρκιουρι θα γινόταν 74 ετών. Ο μεγαλύτερός του φόβος ήταν μήπως ξεχαστεί από τον κόσμο, ενώ αυτό που συνήθιζε να λέει είναι “
Δεν θα γίνω ένας ροκ σταρ. Θα γίνω ένας θρύλος”.

Σήμερα, 29 χρόνια μετά τον θάνατο του, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αλλά κατάφερε να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα. Ο μύθος του παραμένει ζωντανός και το μουσικό του ταλέντο σημείο αναφοράς.

Γεννήθηκε το 1946 στη Ζανζιβάρη και το πραγματικό του όνομα ήταν Φαρούκ Μπουλσάρα και ήταν αρκετά ντροπαλό αγόρι.
Μέχρι τη στιγμή που δημιουργήθηκαν οι Queen. Τότε μετατράπηκε σε εκκεντρικός, συχνά προκλητικός τελείωνε τις συναυλίες του ευχαριστώντας το κοινό για την... συναλλαγή που είχαν.

Θεωρούσε πως το συγκρότημα του ήταν πρωτοποριακό “Σπάμε πολλούς κανόνες. Δεν έχει ξανακουστεί να συνδυάζεις την όπερα με το ροκ, αγαπητή μου” είχε πει σε μία συνέντευξη και με αυτή τη φράση έδωσε απόλυτα το στίγμα της μουσικής του.

Ο Μέρκιουρι ήταν αυτός που έγραφε τα τραγούδια και ήταν αυτός που με την μοναδική του φωνή και την ανεπανάληπτη σκηνική του παρουσία τα έκανε στη συνέχεια επιτυχίες. Η έμπνευση για τα τραγούδια μπορεί να του ερχόταν οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Έγραψε το Crazy Little Thing Called Love ενώ ήταν στη μπανιέρα και το μοναδικό Who Wants To Live Forever μέσα στο αυτοκίνητο επιστρέφοντας μαζί με τη μπάντα του αφού είχε παρακολουθήσει ένα απόσπασμα από την ταινία Χάιλαντερ.

Η ομοφυλοφιλία του

Ο Φρέντι ταλαντεύτηκε αρκετό καιρό μέχρι να αποδεχτεί ο ίδιος και να παραδεχτεί στο κοινό πως ήταν ομοφυλόφιλος. Από την στιγμή που βρήκε το θάρρος όμως να αποκαλύψει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις έγινε σύμβολο για την γκέι κοινότητα, χωρίς καν να το επιδιώξει.

“Η σχέση μου με το Φρέντι άλλαξε λίγο μετά τη κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ. Από τις αρχές του 1974 δεν ήμασταν ξανά ποτέ το ίδιο, σε επίπεδο ερωτικής σχέσης. Σε κάποιο σημείο γυρνάει και μου λέει "νομίζω πως είμαι αμφισεξουαλικός”, οπότε του απαντάω “μη λες βλακείες. Είσαι ομοφυλόφιλος”. Δεν είπαμε κάτι άλλο, αγκαλιαστήκαμε κι είπαμε πως εδώ είναι το τέλος”.
Αυτό δηλώνει η επί σειρά ετών σύντροφός του, Μαίρη Όστιν. Μπορεί οι δυο τους να χώρισαν ερωτικά, η γυναίκα αυτή όμως παρέμεινε στο πλάι του, ως η καλύτερη του φίλη μέχρι το τέλος και έγινε μάλιστα και η κύρια κληρονόμος του.

Ο Ελτον Τζον τον φωνάζει “Μελίνα” ως φόρο τιμής στη Μελίνα Μερκούρη, που συγκυριακά έχει ομόηχο επίθετο με τον Φρέντι. Σύντροφός του από το 1985 μέχρι το 1991 ήταν ο Τζιμ Χάτον, που του έμεινε πιστός μέχρι την τελευταία του μέρα.

Το τέλος του

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 οι φήμες ότι ο Μέρκιουρι πάσχει από AIDS κυκλοφορούσαν έντονα, με τον ίδιο να τις διαψεύδει.

Το 1989 οι Queen βγάζουν το άλμπουμ The miracle, ενώ ο Μέρκιουρι στα video clips, παρουσιάζεται αρκετά αδυνατισμένος. Δύο χρόνια αργότερα, το 1991 το συγκρότημα δημιουργεί το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο Innuendo. Το τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ είναι το διαχρονικό The show must go on, του οποίου οι στίχοι φανερώνουν ότι ο Μέρκιουρι γνώριζε πως δεν θα ήταν για πολύ καιρό ακόμη στη ζωή.


Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο Φρέντι Μέρκιουρι κάνει ανακοίνωση στον τύπο που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Λονδίνο, ότι πάσχει από AIDS. Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα πεθαίνει. Κοντά του βρίσκονταν οι γονείς του, η Μαίρη Όστιν, αλλά και ο σύντροφος του Τζιμ Χάτον.

Η ταινία της ζωής του
Τον χειμώνα του 2018 κυκλοφόρησε η ταινία “Bohemian Rhapsody”, βασισμένη στη ζωή του θρύλου της ροκ.

Παρά τα προβλήματα κατά το στάδιο παραγωγής αλλά και ορισμένες μέτριες κριτικές, η πρεμιέρα της ταινίας έκανε στις ΗΠΑ εισπράξεις 50 εκατ. δολαρίων, ενώ διεθνώς πέτυχε εισπράξεις 72,5 εκατ. Δολαρίων. Όλα αυτά στο πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής.

Για την ιστορία, ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Rami Malek, ο οποίος τον ενσάρκωσε, πήρε το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για το έργο αυτό.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code