ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-Λαμία (3-0):«Κέρδισε» Μαχαίρα και Λαμία

 


Την Λαμία υποδέχονταν σήμερα (27/9) στο ΟΑΚΑ η «Ένωση» με μοναδικό στόχο της, να κάνει το 2/2 στο πρωτάθλημα της Superleague και να χτίσει ψυχολογία ενόψει του κρίσιμου αγώνα για τα Play-off του Europa League με την Γερμανική Βόλφσμπουργκ, ενώ στον αντίποδα η Λαμία ήθελε να βάλει στοπ  στα αρνητικά αποτελέσματα με την ομάδα της Φθιώτιδας να έχει ξεκινήσει με 2 ήττες από Άρη και ΟΦΗ.


Α΄ Ημίχρονο

Απο τα πρώτα δευτερόλεπτα η ΑΕΚ έδειξε ότι θέλει να επιβάλει το παιχνίδι της και να παίξει επιθετικά με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται μόλις στα 36 δευτερόλεπτα με τον Μάνταλο να κάνει μια σέντρα από αριστερά και την κεφαλιά του Μαχαίρα να περνάει λίγο άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Ανσαριφάρντ δοκίμασε ένα σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Επασί. Η «Ένωση» συνέχισε να προσπαθεί να βρει χώρους με τις προσπάθειες της να ανταμείβονται στο 13ο λεπτό, όπου ύστερα απο σέντρα του Λόπεζ αυτός βρίσκει τον Ανσαριφάρντ, και εκείνος υπό πίεση και έχοντας πλάτη στο τέρμα γύρισε την μπάλα στον Γκαρσία και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει στην εστία και να γράψει το 1-0 για την ΑΕΚ, σκοράροντας στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα στο πρωτάθλημα.

Η πίεση συνεχίστηκε για την Λαμία όπου στο 19΄ ο Επασί διώχνει με τις γροθιές το φάουλ του Μάνταλου και στην συνέχεια ο Μαχαίρας να σουτάρει λίγο έξω από το πλάγιο δοκάρι. Η «Ένωση» μετά το γκολ είχε τον έλεγχο του ρυθμού, κυκλοφορώντας ωραία την μπάλα και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους για την εστία της Λαμίας. Τελευταία καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ανσαριφάρντ να βγαίνει μόνος του μπροστά από τον Επασί, αλλά να αργεί να πλασάρει και να κλείνετε από τον τερματοφύλακα της Λαμίας και στην συνέχεια να γυρνάει την μπάλα στον Γκαρσία αλλά το σουτ του να βρίσκει στα σώματα των αμυντικών.

Β΄ Ημίχρονο

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Λιβάγια να παίρνει την θέση του Γκαρσία, με τον Καρέρα να σκέφτεται σίγουρα και το ματς της Πέμπτης, και με τον 23χρονο εξτρέμ να μην ειναι ακόμα έτοιμος να βγάλει μεγάλα χρονικά διαστήματα. Στο 51ο λεπτό η ΑΕΚ χάνει απίστευτη ευκαιρία με τον Μαχαίρα να κάνει τη σέντρα και ο Ανσαριφάρντ εξ' επαφής με προβολή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ο Μάνταλος πήρε το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά από δύσκολη θέση, έστειλε ξανά την μπάλα στο δοκάρι!

Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Βασιλαντονόπουλο να παίρνει την θέση του Μπακάκη. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Λαμία, στην πρώτη της ουσιαστική επίσκεψη στο παιχνίδι, όπου ο Καραμάνος μπήκε από δεξιά, έκανε το γύρισμα παράλληλα, η μπάλα πέρασε από τον Τσιντώτα αλλά ο Βασιλαντωνόπουλος μπήκε την τελευταία στιγμή στην πορεία της μπάλας και έδιωξε σε κόρνερ πριν προλάβει να σουτάρει κάποιος παίχτης της Λαμίας προ κενής εστίας.

Στην επόμενη μεγάλη ευκαιρία της η ΑΕΚ βρήκε και πάλι το γκολ, με τον Μαχαίρα να βγαίνει από αριστερά, και αφότου περάσει τον Σκόνδρα, να στρώνει την μπάλα στον νεοεισελθών Κρίστισιτς και αυτός με δυνατό, καλοζυγισμένο σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας, γράφοντας το 2-0. Νέα αναγκαστική αλλαγή για την «Ένωση» με τον εκπληκτικό, νεαρό, Μαχαίρα να τραυματίζετε και να παίρνει την θέση του ο Αλμπάνης, ενώ ταυτόχρονα εισήλθε στο ματς και ο Ενομπακάρε παίρνοντας την θέση του Ανσαριφάρντ, κάνοντας και αυτός το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Και αυτό το ντεμπούτο συνδυάστηκε με γκολ στην πρώτη του, μόλις, ευκαιρία στο 85ο λεπτό, όταν ο Λιβάγια με τον Αλμπάνη συνδυάζονται από αριστερά, παράλληλη μπαλιά του Αλμπάνη και από πολύ κοντά ο Ενομπακάρε έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 3-0 για την «Ένωση» και με τα επόμενα λεπτά να είναι διαδικαστικά χωρίς να υπάρχει κάποια σημαντική ευκαιρία για καμία από τις 2 ομάδες.

Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι με την Λαμία, πήρε μια άνετη νίκη με 3-0 , βλέποντας και τα 2 νέα αποκτήματα της να σκοράρουν στο ντεμπούτο τους στην Superleague, και έχτισε ψυχολογία εν όψη του κρίσιμου αγώνα με την Βόλφσμπουργκ, που θα κρίνει την ευρωπαϊκή της πορεία.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Χνιντ, Σβάρνςα, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος, Γκαρσία, Μαχαίρας, Ανσαριφάρντ

Πάγκος: Αθανασιάδης, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Λιβάγια, Ενομπακάρε, Αλμπάνης

Λαμία (Γιάννης Πετράκης): Επασί, Σκόνδρα, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντά, Νιασέ, Μπεχαράνο, Προβυδάκη, Χατζηστράβο, Ρόμανιτς και Καραμάνο 

Πάγκος: Θεοδωρόπουλος, Μπάχανακ, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης, Βασιλόγιαννης, Βιγιάλμπα, Μπιανκόνι, Κωστίκας, Γκούγκα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code