ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η αλλαγή φιλοσοφίας και τα φετινά «στοιχήματα»




Ο νέος ΠΑΟΚ δημιουργείται στο Πήλιο και ο στόχος είναι ένας και ξεκάθαρος. Να επιστρέψει στην κορυφή.


Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μέρες την προετοιμασία του επί ελληνικού εδάφους, στο Πήλιο ενόψει της νέας σεζόν, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική. Καταρχάς, είναι σημαντική διότι υπάρχουν τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σε μερικές εβδομάδες. Φυσικά, ο «φάκελος» Ευρώπη, είναι σημαντικός και για τον Άμπελ Φερέιρα, διότι - κατ' εμέ - είναι η ευκαιρία να ανατρέψει την εις βάρος του θέση στην ομάδα. Ενώ παράλληλα, η σεζόν που έρχεται είναι σημαντική, διότι ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και να δώσει απαντήσεις, σε όσα του καταλογίστηκαν κατά την περσινή σεζόν.

Πέραν των παραπάνω, υπάρχουν πάρα πολλά «στοιχήματα» για τον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν. Το πρώτο, είναι τα νέα παιδιά, τα οποία έκαναν την εμφάνιση τους στις τελευταίες «στροφές» της περσινής σεζόν. Μιχαηλίδης, Τζόλης, Μιχάι και Κούτσιας βρίσκονται κι αυτοί με τη σειρά τους στο Πήλιο. Ο πρώτος βρίσκεται σίγουρα στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού, ενώ στον αντίποδα οι υπόλοιποι τρεις έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν περισσότερα πράγματα αφ' ενός στην προετοιμασία κι αφ' ετέρου στις πρώτες αναμετρήσεις του Δικεφάλου. Όσον αφορά τον Κούτσια, είναι ένας παίκτης που πιστεύουν άπαντες στον ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν θέλουν να βιαστούν με την περίπτωση του.

Στοίχημα για τον ΠΑΟΚ θεωρείται και η παραμονή του Άμπελ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ. Διότι - παρά το γεγονός πως είχε δημιουργηθεί ένα πάρα πολύ «βαρύ» κλίμα γύρω από το πρόσωπο του - εν τέλει θα είναι και φέτος στην ομάδα για παραπάνω από έναν λόγους. Καταρχάς, δεν βρέθηκε κάποια καλύτερη περίπτωση απ' τον Ίβηρα τεχνικό. Κατά δεύτερον, το χρονικό περιθώριο για να βρεθεί ένα καινούργιος τεχνικός ήταν πάρα πολύ μικρό. Συνεπώς ο Φέρειρα φάνταζε ως η καλύτερη λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Δηλαδή, εάν ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει και πάλι κάτι σημαντικό στην Ευρώπη, δεν τον βλέπω να έχει μέλλον στη Θεσσαλονίκη.

Παρ' όλα αυτά, στον ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχουν αλλάξει τελείως τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα, κάτι το οποίο εάν ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα μιλάμε - πλέον - για μια ομάδα άλλου επιπέδου σε όλους τους τομείς. Η προσθήκη ατόμων στο τεχνικό τιμ (Γκαλίνοβιτς, Δανιηλίδης, Αμανατίδης) οι οποίοι - ανεξαρτήτως τεχνικού - θα βρίσκονται στην ομάδα, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς πλέον ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση που θα αλλάξει τεχνικό δεν θα αλλάξει συνάμα και τεχνικό τιμ. Εν συνεχεία, πλέον το ιατρικό τιμ του δικεφάλου, το απαρτίζουν πρόσωπα που έχουν αφήσει έργο στον τομέα τους, είναι ειδικοί σε θέματα του αθλητισμού και φυσικά δεν πρόκειται να επαναληφθούν λάθη τα οποία «άδειασαν» το κλαμπ.

Όσον αφορά τον Ρέμπε, εκ των προτέρων ξέραμε πως είναι ένας άνθρωπος που λειτουργεί με μυστικότητα και δεν επιθυμεί να διαδίδει το τι συμβαίνει αγωνιστικά. Ήδη, η πρώτη του επιλογή (Σβαμπ) ήταν άκρως επιτυχημένη. Ο Αυστριακός μέσος είχε γεμάτες σεζόν και άκρως θετικά νούμερα από αυτές. Παράλληλα ήλθε ελεύθερος με απολαβές σε νορμάλ επίπεδα και φυσικά ήλθε σε πάρα πολύ καλή ηλικία. Φυσικά θα ακολουθήσουν κι άλλες κινήσεις, ωστόσο χωρίς βιασύνη και με ποδοσφαιρική λογική.

Πάμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Ο Φέρειρα πέρυσι, βρήκε στις τελευταίες «στροφές» της σεζόν τη διάταξη που ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα. Ένα 3-4-2-1, με δύο «ψευτοδεκάρια» και χωρίς εξτρέμ. Θεωρώ πως στη θέση των σέντερ μπακ είσαι καλυμμένος. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και συνάμα ποιοτικές. Στο δεξί άκρο της άμυνας - ομοίως - υπάρχουν 2 ποιοτικές λύσεις. Παρ' όλα αυτά, στο αντίστοιχο αριστερό υπάρχει ζήτημα. Καταρχάς, ουδείς γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι με τον Γιαννούλη. Στην περίπτωση που ο νεαρός μπακ πουληθεί, θα πρέπει να βρεθεί κάποιος αντάξιος του, καθώς σε διάταξη με 3 στόπερ, τα μπακ-χαφ είναι πάρα πολύ σημαντικά. Συν τοις άλλοις, ακόμα δεν γνωρίζουμε τι γίνεται με τον Βιεϊρίνια, συνεπώς τη δεδομένη χρονική στιγμή διαθέτεις μονάχα ένα αριστερό μπακ-χαφ. Εν συνεχεία, ομοίως με τα στόπερ, στον χώρο του κέντρου έχει πάρα πολλές ποιοτικές λύσεις. Παρ' όλα αυτά απ' ότι γνωρίζω ο ΠΑΟΚ ρίχνει «ματιές» και σε έναν ακόμα μέσο, ωστόσο χωρίς να «καίγεται» ιδιαιτέρως. Οι δύο εναπομείναντες θέσεις είναι και αυτές που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όσον αφορά τη θέση του «ψευτοδεκαριού», υπάρχει μονάχα ο Πέλκας που μπορεί να αγωνισθεί με επιτυχία στην εν λόγω θέση. Όσον αφορά τον Μπίσεσβαρ, με τα περσινά του νούμερα και τις εμφανίσεις του, δεν υπάρχει περίπτωση να τροφοδοτηθεί σωστά το φορ. Ωστόσο, υπάρχει και η περίπτωση του Ουάρντα, ο οποίος θεωρώ πως ταιριάζει «γάντι» στην εν λόγω θέση, παρ' όλα αυτά ουδείς γνωρίζει το μέλλον του Αιγύπτιου στον ΠΑΟΚ. Τέλος, όσον αφορά το φορ, πρέπει επειγόντως να έρθει μια ποιοτική περίπτωση με καλά νούμερα. Στην περίπτωση που τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, ωστόσο το αποκλείω. Η εν λόγω θέση χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση και αυτό το βλέπουν και οι άνθρωποι τις ΠΑΕ.

Όλα τα παραπάνω ολοκληρώνουν έναν στόχο. Ο οποίος είναι να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και φυσικά να κάνει το κάτι παραπάνω σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αρκετές Σλόβαν  και Έστερσουντ ζήσαμε. Είναι μείζων ζήτημα, ο ΠΑΟΚ να βρεθεί σε έναν ευρωπαϊκό όμιλο τη φετινή σεζόν με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code