ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Trent Alexander-Arnold: Ο μικρός αστέρας της Λίβερπουλ

Ο Trent Alexander-Arnold ζει τα τελευταία χρόνια ένα παραμυθένιο ταξίδι που όσο προχωράει γίνεται όλο και πιο συναρπαστικό. Ένα ταξίδι που στο χέρι του είναι να γίνει στο πέρας των χρόνων ακόμα πιο μαγικό.

Γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος

Ο TAA είναι γεννημένος στο West Derby του Λίβερπουλ στις 7 Οκτωβρίου του 1998. Είναι ένα παιδί που το σπίτι του ήταν πολύ κοντά στο Melwood και αρκετά συχνά το επισκεπτόταν με σκοπό να ρίξει κλεφτές ματιές την ώρα που έκαναν προπόνηση οι παίκτες της Liverpool. Ήταν scouser από μικρός και είχε τον Steven Gerrard, όπως όλα τα παιδιά της εποχής του, είδωλο. Όνειρό του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής της Liverpool, καθώς εκτός από την ομάδα αγαπούσε και το ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τον ίδιο όταν ήταν παιδί έπαιζε μπάλα με ό,τι έβρισκε, ακόμα και με κάλτσες!

Η απόφαση να γίνει ποδοσφαιριστής παγιώθηκε στην ηλικία των 7 ετών, όταν η μητέρα του πήρε εκείνον και τ’ αδέρφια του και τους πήγε στις κερκίδες του Anfield για πρώτη φορά στη ζωή τους προκειμένου να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της Liverpool απέναντι στη Juventus για τα προημιτελικά του Champions League. Ο ίδιος θυμάται πως μαγεύτηκε από την ατμόσφαιρα και η στιγμή του ύμνου ήταν από τις καλύτερες που είχε ζήσει έως τότε.

Η ενασχόληση του Άγγλου με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε το 2004, όταν η Liverpool διοργάνωσε ένα camp. Στη διάρκεια αυτού ο προπονητής του camp αυτού Ian Barrigan (δουλεύει ακόμα στην ομάδα), ξεχώρισε τον TAA και πλησίασε τους γονείς του για να τους πει ότι αυτό το παιδί πρέπει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά τους πρότεινε να τον πάρει στις ακαδημίες της ομάδας. Οι γονείς του δέχθηκαν κι ο Trent σε ηλικία 6 ετών μπήκε στις ακαδημίες της αγαπημένης του ομάδας.

Η παρουσία του στις ακαδημίες πριν την μετάβαση στην πρώτη ομάδα διήρκεσε 12 χρόνια με τον Trent να περνάει από διάφορες θέσεις. Για την ακρίβεια δεν είχε σταθερή θέση και είχε παίξει σε όλες τόσο στην U16 όσο και στην U18 υπό την καθοδήγηση του τωρινού βοηθού του Jürgen Klopp, Pep Lijnders. Επιπλέον ο Trent υπήρξε αρχηγός των ομάδων των ακαδημιών, ενώ μετακόμισε ως δεξιός μπακ γιατί του ανέφεραν ότι αν δουλέψει σωστά από εκείνη τη θέση θα έχει πολλές πιθανότητες να παίξει για την πρώτη ομάδα της Liverpool.

Ο Άγγλος άσος δούλεψε και η βελτίωσή του ήταν εντυπωσιακή και γρήγορη. Μάλιστα ο Steven Gerrard τον είχε παρατηρήσει και έχει ασχοληθεί για τον ίδιο και στην αυτοβιογραφία του. Συγκεκριμένα πίστευε από τότε ότι ο TAA θα έκανε σπουδαία καριέρα, ενώ έφτασε στο σημείο να μιλήσει στον Brendan Rodgers για τις δυνατότητές του, ο οποίος τη σεζόν 2015-16 τον πήρε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Ουσιαστικά από εκεί μπαίνει η βάση γι’ αυτό που θα ακολουθούσε μετέπειτα για τον ίδιο.

Ο Rodgers έφυγε τον Οκτώβριο του 2015 και ο Klopp ανέλαβε τη θέση του. Στο θέμα του TAA, ο Γερμανός δεν άλλαξε τίποτα στον τρόπο δουλειάς κι ένα χρόνο αργότερα τον έριξε στη μάχη. Συγκεκριμένα σε ηλικία 18 ετών έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην Tottenham στη νίκη των reds με 2-1 και ουσιαστικά εκείνη η στιγμή ήταν η υλοποίηση του πρώτου από τα πολλά και μεγάλα όνειρα που έκανε ο μικρός Arnold.

Στα χέρια του Klopp, ο Άγγλος μπακ έχει εξελιχθεί απίστευτα. Μιλάμε για έναν φουλ μπακ με σπάνιες και σπουδαίες ικανότητες. Ταχύτατος, συνεπής σε άμυνα και επίθεση, καλός στα στημένα, παίζοντας με μυαλό κι αντίληψη, έχοντας αρκετά καλή επαφή με τα δίχτυα και όντας φοβερός πασέρ. Εδώ και δύο χρόνια είναι σταθερά στην πρώτη τριάδα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα, ενώ από το 2018 έως και σήμερα έχει καταγράψει ιστορικά ρεκόρ που γράφονται στα βιβλία.

Στην ομάδα τη σεζόν 2017/18 μπήκε ως αναπληρωματικός του Κλάιν αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του έτερου μπακ και οι τρομερές εμφανίσεις του Trent, τον καθιέρωσαν ως βασικό κι αναντικατάστατο στην ενδεκάδα των reds. Από τότε και μετά έχει πάρει το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της σεζόν (2017, 2018). Έχει γίνει ο νεότερος παίκτης που έπαιξε σε τελικό Champions League ως βασικός στην ιστορία της Λίβερπουλ αλλά ηττήθηκε (2018).

Παράλληλα την ίδια χρονιά η εθνική του ομάδα τον κάλεσε για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και έγινε κι ένας από τους τέσσερις εφήβους που είχαν παίξει ως βασικοί, με τα «τρία λιοντάρια» στη διοργάνωση. Αυτή ήταν και η αφετηρία για το ταξίδι του με την εθνική Αγγλίας, το οποίο προμηνύεται κι εκεί σπουδαίο, καθώς ο TAA δεν έχει ταβάνι και το δείχνει καθημερινά.

Από εκεί και πέρα τον Ιούνιο του 2019 έπαιξε ξανά σε τελικό Champions League ως βασικός και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην καριέρα του. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους έπαιξε στον τελικό του UEFA Super Cup και στέφθηκε επίσης για πρώτη φορά στην καριέρα του Υπερπρωταθλητής Ευρώπης. Έπειτα τον Δεκέμβριο του 2019 στέφθηκε με τη Liverpool Παγκόσμιος Πρωταθλητής και έγινε μέλος των παικτών που φέρνουν το συγκεκριμένο τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Οι διακρίσεις όμως δεν τελειώνουν εδώ. Το μεγαλείο του Trent είναι ακόμα μεγαλύτερο και το σημαντικότερο όλων είναι ότι αυτό το παιδί παραμένει προσγειωμένο. Συγκεκριμένα το 2019 έγινε μέλος της καλύτερης ενδεκάδας της Premier League και η UEFA τον τοποθέτησε στην ομάδα της χρονιάς. Έπειτα βγήκε και παίκτης του μήνα (Δεκέμβριος) για την Premier League και ήταν και στους υποψήφιους για την «Χρυσή Μπάλα» που τελικά κατέκτησε ο Lionel Messi.

Τέλος, το 2020 ο ίδιος σήκωσε με την αγαπημένη του Liverpool το πρωτάθλημα Αγγλίας κι έγινε μέλος της ομάδας που έφερε το συγκεκριμένο τρόπαιο στο σύλλογο για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. Στην προσπάθεια αυτή μοίρασε και 13 ασίστ. Αριθμός που τον κάνει τον πρώτο αμυντικό στην ιστορία της Premier League με τόσες τελικές πάσες σε μία σεζόν.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο και αποκρύπτοντας την ημερομηνία γέννησής του, τότε κάποιος θα καταλάβει ότι αυτό το παιδί είναι 25 έως 27 ετών. Όμως ο Arnold έχει καταφέρει επιτεύγματα που άλλοι δε θα βιώσουν σε μια ολόκληρη καριέρα και δεν έχει κλείσει ακόμα τα 22 του χρόνια! Ακούγεται σαν ψέμα αλλά δεν είναι και το σπουδαιότερο απ’ όλα είναι ότι είναι στο χέρι του ν’ αφήσει το στίγμα του ακόμα περισσότερο και να γράψει ακόμα πιο σπουδαία ιστορία.

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Trent που είναι 21 ετών και 9 μηνών έχει πάρει δικαίως τον τίτλο του νεαρού αστέρα της Liverpool!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code