ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Είναι όντως ο Trae Young "ο νέος Curry" ;


Μοιάζουν πολύ και παντού (εντάξει, ίσως όχι στο πρόσωπο)
. Ο Young είναι σαφώς κοντύτερος, αλλά το "σουλούπι" είναι ίδιο. Ο τρόπος παιχνιδιού-αν τον σκελετοποιήσουμε κι αφαιρέσουμε την ωριμότητα, τη διάρκεια και την καλύτερη απόδοση (ως τώρα) του Curry, είναι παρόμοιος. Κοντοί point guard, με εξαιρετική ικανότητα στην ντρίμπλα, στο μακρινό σουτ και στην αντίληψη του παιχνιδιού. Θα έλεγε κανείς δηλαδή πως ο Trae Young είναι ο νέος Steph Curry…σωστά ;
Δε θα το'λεγα. 
 Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη του μπάσκετ, είναι σχεδόν σίγουρο πως οι παίκτες θα αποκτήσουν αυτό το στυλ παιχνιδιού-αυτό του Curry. Ακόμη κι αν δεν είναι προσαρμοσμένο πάνω στον Curry, θα μοιάζει αρκετά. Όλοι οι παίκτες που θα εμφανίζονται από εδω και στο εξής θα είναι άρτιοι εκτελεστές, με φοβερή ικανότητα στην ντρίμπλα. Το είδαμε και σε σύγχρονους του Curry. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Lillard. Ο Damian απέκτησε τα δύο τελευταία χρόνια "διαολεμένο" σουτ από μέρη του γηπέδου που δε θα'πρεπε (θεωρητικά) να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι. Ενώ ως τώρα, ας πούμε πως ήταν ένας ντεμί παίκτης, όσον αφορά τη συχνότητα διεισδύσεων-σουτ.
 Άρα πώς θα μπορούσαμε να πούμε πως κάποιος θα είναι ο επόμενος Curry, όταν ο "σκελετός" των παικτών θα είναι "κλεμμένος" απ' αυτόν.
Αν πάρουμε παραδείγματα όλων των "μεγάλων" του μπάσκετ, θα δούμε ότι (οι περισσότεροι ) έφεραν στο παιχνίδι κάτι καινούριο. Κατάρα θα'πρεπε να θεωρείται η υπερβολική ομοιότητα ενός νέου παίκτη με έναν παλιότερο (βλέπε Kobe).
Ευτυχώς για τον Trae Young (και τον κάθε Trae Young), το μπάσκετ των "κοντών" κατά πάσα πιθανότητα για εκεί πάει, δηλαδή στην απίστευτη ευστοχία μακρινών σουτ υπό δύσκολες συνθήκες. Επομένως, στο τέλος απλώς θα αξιολογείται η καριέρα του και δε θα χρειάζεται να μπούμε στη διαδικασία να τον συγκρίνουμε με τον Curry. Ο Curry θα παραμείνει για πάντα αυτός που "έφερε" το νέο μπάσκετ, μέχρι να εμφανιστεί κάποιος που θα "φέρει" έναν καινούριο τρόπο παιχνιδιού.
Και τότε, καλώς ή κακώς, απ' τους "προηγούμενους", πρώτα θα θυμόμαστε όλοι τον Steph.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code