ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναικός- Nedovic: Γερή ''ζαριά'' και για τους δύο!

Olimpia Milano and Nemanja Nedovic part ways – State Of Press

Ο Παναθηναικός στο πρόσωπο του Nεμάνια Νέντοβιτς, βλέπει έναν Shooting Guard υψηλού επιπέδου, που εάν και εφόσον είναι υγιής είναι ικανός να απογειώσει την πράσινη περιφέρεια, σε μια χρονιά που έχει χαρακτηριστεί πολύ δύσκολη και μεταβατική. Ο Σέρβος, έχοντας πατήσει τα 29 και όντας ένας παίκτης με πολλές ατυχίες στην καριέρα του, βλέπει στον Παναθηναικό την ευκαιρία να αναγεννήσει την καριέρα του, παίζοντας σε ένα από τα πιο δημοφιλή κλαμπ στην Ευρώπη, το οποίο φέτος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα διαφορετικό πρότζεκτ, που όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον να δουν που θα βγάλει. Win- Win λοιπόν η κατάσταση και για τους δύο; Θα δούμε τι θα φέρει το ζάρι...

                       Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος 

 Στο άκουσμα του αρχικού ενδιαφέροντος του Παναθηναικού για τον ''Νedo'', να πω την αλήθεια, θεώρησα πως πρόκειται για fake news. Κυρίως λόγω κασέ, αφού δεν γνώριζα πως το κασέ του Σέρβου έχει πέσει στο μισό εκατομμύριο. Το έλεγα άλλωστε και μετά την φυγή του Νίκου Παππά πως θεωρούσα αρκετά πιθανό να δούμε τον Φόστερ πρώτο SG και να αποκτηθεί ένας ισάξιος ή χειρότερος του Αμερικάνου για back up. Στο μυαλό μου είχα τον Νέντοβιτς ως τον παιχταρά που έβλεπα με την Ουνικάχα Μάλαγα (17 πόντοι Μ.Ο στην Ευρωλίγκα τη σεζόν 2017-18), τον παίκτη που τη σεζόν 2013-14 σε ηλικία 22 ετών είχε βρει συμβόλαιο στους Golden State Warriors, αλλά και ως ένα πολύ άτυχο παιδί. Θα μπορούσα να τον συγκρίνω με περιπτώσεις τύπου Τζέισον Γκρέιντζερ σε θέμα κακοδαιμονίας, μιλάμε για έναν παίκτη που αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα τραυματισμών θα ήταν μέσα στους τοπ γκαρντ σε όλη την Ευρώπη, ίσως θα μπορούσε ακόμα να έβρισκε συμβόλαια στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Δυστυχώς (ή ευτυχώς), η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, κυρίως με τον σοβαρό τραυματισμό στον μηνίσκο, τον άφησε αρκετά πίσω, και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το ''τριφύλλι'' μπορεί να τον κάνει δικό του με ένα συμβόλαιο της τάξεως των 500.000 ευρώ.

 Από την άλλη βέβαια, το μπάσκετ δεν ξεχνιέται και η ποιότητα του υγιή Νέντοβιτς δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Και αυτή τη στιγμή, σύμμαχος για τους ''πράσινους'' και...πόλος έλξης αν προτιμάται, είναι το τρομακτικό κίνητρο του 29χρονου γκαρντ να αναγεννηθεί. Βλέπετε, δεν τον έχουν πάρει και τα χρόνια, εάν δεν του βγουν στο μέλλον άλλες αναποδιές, έχει πολλές γεμάτες χρονιές μπροστά του, να πάρει πίσω αυτά που στερήθηκε. Εξάλλου, ο Παναθηναικός κατάφερε και στο παρελθόν, σε συντηρητικές οικονομικά σεζόν να αναγεννήσει παίκτες με αντίστοιχα ζητήματα. Ο Ούκιτς ήταν ένας εξ αυτών, ο Ματσιούλις ακόμα ένας, την ίδια αγωνιστική περίοδο, ο Βούγιανιτς ένας ακόμα αν γυρίσουμε το χρόνο σχεδόν μιάμιση δεκαετία πίσω. Γιατί να μην γίνει και τώρα; 

 To γιατί αποκτήθηκε ο παίκτης είναι επίσης κάτι προφανές. Με δεδομένο το μπάτζετ της επόμενης σεζόν να βασίζεται σε έσοδα- έξοδα, ο Παναθηναικός είναι αναγκασμένος να ρισκάρει, να τζογάρει, να ρίξει ζάρι όπως είπα και πιο πάνω. Αν και για να πω την αμαρτία μου, θεωρώ πολύ χαμηλό το ρίσκο με τον Σέρβο, ας μην το ματιάσω όμως. Όταν λοιπόν σου προσφέρεται η ευκαιρία να αποκτήσεις έναν τέτοιο παίκτη με 500 χιλιάδες ευρώ, εκεί τα παίζεις όλα για όλα. Πρόκειται για έναν παίκτη με σπάνιο επιθετικό ταλέντο, σκόρερ ολκής στα καλά του, αξιοπρεπέστατος στην άμυνα, που θα συνθέσουν ένα αρκετά ταιριαστό δίδυμο στο ''2'' με τον Μάρκους Φόστερ.


- Με τον Μπράουν, όπως είχα πει από το Σάββατο, ποτέ δεν υπήρχε συμφωνία, αλλά μόνο προχωρημένες συζητήσεις. Δεν ξέρω από πού προέκυψε όλο αυτό το...νταβαντούρι χθες το βράδυ ότι έκλεισε ο παίκτης, ενώ δεν υπήρχε κάτι χειροπιαστό. Τώρα μπήκε και η Φενέρ στο παιχνίδι, δεν έχει τελειώσει πάντως οριστικά η υπόθεση του παίκτη. Υπάρχει και δεύτερο πλάνο πάντως αν τελικά χαθεί ο παίκτης.

- Εξαιρετική κίνηση ο Μποχωρίδης για τόνωση του Ελληνικού κορμού, όπως και μια πιθανή προσθήκη Κασελάκη για 11ο- 12ο παίκτη. Παίκτες που δουλεύουν, έχουν κίνητρο και τρυπούν το ταβάνι τους, σε πολύ χαμηλό κόστος. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους που κάποιοι ''ξινίζουν''.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code