ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σαρωτικές αλλαγές στα Diamond League 2020



Αμφιλεγόμενη η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου να μήν συμπεριλάβει 8 αγωνίσματα (200 μ., 3000 μ. στιπλ, άλμα εις τριπλούν, και δισκοβολία) τόσο για άνδρες, όσο και για γυναίκες  στα επόμενα Diamond League το 2020, ούτε στο τελικό που διεξαχθεί στη Ζυρίχη το 2021.

Οι διοργανωτές των Diamond League διεξήγαγαν διαδικτυακές έρευνες ανάμεσα σε φιλάθλους σε όλο τον κόσμο (Κίνα, Γαλλία, Νότια Αφρική και ΗΠΑ), και τα πιο δημοφιλή αθλήματα ήταν τα 100 μ., το μήκος, το άλμα εις ύψος, το άλμα επι κοντώ, τα 200 μ. και τα 400 μ. 

Η απόφαση για αφαίρεση των 200 μέτρων πάρθηκε καθώς θεώρησαν ότι «το πρόγραμμα θα ήταν βεβαρημένο για τους αθλητές και με τα 100 μέτρα, ιδιαίτερα σε μια χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων».

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε ένα πιο συναρπαστικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο και οι φίλαθλοι θα θέλουν να παρακολουθήσουν και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα θα θέλουν να μεταδώσουν». Και  προσθέτει ότι μετά από μια ενδελεχή ανασκόπηση του προγράμματος του 90 λεπτου μετάδοσης του Diamond League, τα 200 μ. και τα 3.000 μ. στιπλ θα συμπεριληφθούν σε 10 συναντήσεις (πέντε για άνδρες και πέντε για γυναίκες) στην σεζόν Diamond League 2020, ενώ σε δύο συναντήσεις θα περιληφθούν η δισκοβολία και τα άλμα εις τριπλούς (μία για γυναίκες και μία για άνδρες).

Η απόφαση έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις ανάμεσα στους αθλητές και τους φιλάθλους. Οι τελευταίοι δεν θα έχουν πια πολλές ευκαιρίες στις συναντήσεις των Diamond League \ να δουν αναμετρήσεις όπως του Κρίστιαν Τεϊλορ εναντίον του Γουϊλ Κλέι ή της Γιουλιμάρ Ρόχας εναντίον της Κατερίν Ιμπάργκουεν στο άλμα τριπλούν. Ή τα αστέρια όπως ο κορυφαίος στη δισκοβολία Ντάνιελ Στάχλ, ή ο Νιού Λυλ στα 200μ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code