ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Chloe Morgan: "Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ένα "ασφαλές καταφύγιο" για τους LGBTQ+"


Αν και διανύουμε το 2020, στην Βρετανία ακόμη δεν υπάρχει γκέι ποδοσφαιριστής που να έχει εκφράσει δημοσίως την σεξουαλικότητά του. Όμως μια γκέι γυναίκα τερματοφύλακας αναφέρθηκε ανοιχτά στην σεξουαλική της ταυτότητα και απέδειξε πώς το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι πολύ διαφορετικό.



Πράγματι, η πρώην τερματοφύλακας της Tottenham Hotspur, Chloe Morgan, λέει ότι το άθλημα ήταν «ασφαλές καταφύγιο» γι 'αυτήν.

Η 30χρονη γκέι παίκτρια μόλις αποχώρησε από την ομάδα του Λονδίνου μετά από πέντε χρόνια.

Είπε στο BBC LGBT+ Sport Podcast:

"Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές υπάρχει μεγάλη κατανόηση ανάμεσα στις γυναικείες ποδοσφαιρικές ομάδες για το θέμα ύπαρξης μελών από την LGBTQ+ κοινότητα σε πολλές από αυτές. Ήταν πάντα αποδεκτό, δεν δέχτηκα ποτέ καμία προκατάληψη ή διάκριση οποιουδήποτε είδους."



Συνέχισε λέγοντας: "Έγινε ένα "ασφαλές καταφύγιο" για μένα. Ήξερα ότι υπήρχαν και άλλα μέλη της κοινότητας που ένιωθαν με τον ίδιο τρόπο. Ήταν σίγουρα μία ελάφρυνση για εμένα να γνωρίζω ότι η ποδοσφαιρική κοινότητα είναι ένα μέρος όπου δεν χρειάζεται να κρύψω ένα συγκεκριμένο μέρος του εαυτού μου."

Στην Spurs, η Morgan είχε επαγγελματικό συμβόλαιο πλήρους απασχόλησης. Αυτό είναι σχετικά σπάνιο στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Συγκριτικά, περισσότεροι οι άνδρες παίκτες είναι επαγγελματίες πλήρους απασχόλησης και οι τερματοφύλακες στο Ηνωμένο Βασίλειο κερδίζουν έως και 375.000 £ την εβδομάδα (472.000 $ 418.000 $).


Η κακοποίηση από τους θαυμαστές αυξάνεται




Εν τω μεταξύ, το γυναικείο ποδόσφαιρο προσελκύει όλο και περισσότερη υποστήριξη. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2019 ήταν μια σημαντική και πετυχημένη διοργάνωση η οποία περιελάμβανε τουλάχιστον 41 ανοιχτά gay και bi παίκτες.

Όμως, με τη δημοτικότητα, η Morgan τόνισε ότι υπήρξε επίσης αύξηση του μίσους από τους θεατές στους αγώνες.

Είπε: "Άρχισα να βλέπω μια μικρή αλλαγή στη στάση των παρευρισκόμενων γύρω από την σεζόν 2018/19. Σε αυτό το σημείο η ομάδα μας κέρδισαν δυναμική. Κοιτάξαμε την πρόκριση στο WSL και υπήρχαν αρκετά μάτια πάνω μας, περισσότεροι θαυμαστές παρακολουθούσαν τα παιχνίδια μας.Είδα μια διαφορετική κλίκα θαυμαστών, αυτοί που δεν έρχονταν πάντα για να μας υποστηρίξουν. Μερικές φορές είχαν στόχο να μας αποσπούν την προσοχή ή να μας κάνουν να νιώσουμε άβολα, ώστε να μην αποδώσουμε καλά. Αυτού του είδους η κακοποίηση δεν είχε να κάνει με το αν είσαι μαύρος ή LGBTQ+ ήταν απλώς μια γενική κατάσταση που με έκανε να νιώθω πολύ άβολα."

Πρόσθεσε τελειώνοντας τον λόγο της, "το γυναικείο ποδόσφαιρο πρόκειται να αναπτυχθεί δυναμικά και να ενισχυθεί, κάτι που είναι φανταστικό. Αλλά θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ότι οι λάθος άνθρωποι θα έρχονται στα παιχνίδια.Δεν θα ήθελα αυτό να αναβάλει τον ερχομό οικογενειών, νέων γυναικών, νεαρών αγοριών.Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να εξετάζουμε την ασφάλεια στα παιχνίδια και να προωθούμε τη θετική νοοτροπία μεταξύ των οπαδών, ώστε τόσο οι ίδιοι όσο και οι παίκτες να αισθάνονται καλά υποστηριζόμενοι σε αυτόν τον χώρο."

Το Transphobes έχει επίσης στοχεύσει το γυναικείο ποδόσφαιρο στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Προσπαθεί να σταματήσει τη συμμετοχή των τρανς γυναικών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code