ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρόταση διεξαγωγής Μουντιάλ γυναικών ανά δυο χρόνια

Ο πρόεδρος της FIFA, Gianni Infantino, επιβεβαίωσε ξανά την δέσμευσή του για διοργάνωση ενός διευρυμένου Παγκοσμίου παρά την κριτική.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε με τον θρύλο της Βραζιλίας Ronaldo Nazario δήλωσε πως δεν κατανοεί την αιτία του φόβου για τη διοργάνωση. Σε αυτή θα συμμετέχουν 24 Εθνικές ομάδες, ενώ θα πραγματοποιούνταν στην Κίνα τον επόμενο Ιούνη και Ιούλη. Όμως, εξαιτίας της πανδημίας η FIFA αποφάσισε να την αναβάλλει, χωρίς να γνωρίζει την καινούργια ημερομηνία. Οι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι απείλησαν να την μποϊκοτάρουν, αφού τον Ιανουάριο ο πρόεδρος του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ισπανίας, Javier Tebas, προειδοποίησε ότι θα οδηγούσε στην καταστροφή των εγχώριων πρωταθλημάτων. Ο Infantino τόνισε ότι ο φόβος ως προς αυτήν προέρχεται από την πιθανότητα να καταλήξει ως η καλύτερη διοργάνωση παγκοσμίως πολύ σύντομα. Όταν λήφθηκε η απόφαση για το νέο εγχείρημα, ταυτόχρονα αποφασίστηκε να διακοπεί το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και το ήδη υπάρχον Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο ίδιος σημειώνει ότι είναι πρωτοπόροι στην αντικατάσταση και στη δημιουργία ενός τουρνουά πιο σχετικού και ενδιαφέρον. Η ιδέα της συγκέντρωσης των καλύτερων ομίλων στον κόσμο από όλες τις ηπείρους για λίγες εβδομάδες σε μια νοκ άουτ διοργάνωση, προκαλεί τον ενθουσιασμό των φιλάθλων. Παράλληλα, ο πρόεδρος υποστήριξε ότι το σχέδιο ανακούφισης της FIFA σχετικά με τον Covid-19, ώστε να βοηθήσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, οφείλεται στην σταθερή οικονομική κατάσταση του οργανισμού. Το 50% των επενδύσεων που σχεδιάζονται να γίνουν, θα δοθούν στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Σίγουρα, ο τομέας αυτός είναι προτεραιότητα για τον οργανισμό και μετά την επιτυχία του Παγκοσμίου στη Γαλλία υπήρξε η σκέψη να πραγματοποιείται συχνότερα. Ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε ότι προέτρεψε τους υπεύθυνους να επενδύσουν σε αυτό, καθώς αποτελεί το μέλλον του αθλήματος.

Οπότε, η ιδέα που προέκυψε είναι η διοργάνωση του τουρνουά κάθε δυο χρόνια, αντί κάθε τέσσερα. Για το Παγκόσμιο του 2023 υπάρχει αμείωτο ενδιαφέρον και καλό είναι να ενθαρρύνεται ένα τέτοιο τουρνουά. Βέβαια, λόγω του κορονοιού που ξέσπασε οι παίκτριες θα αντιμετωπίσουν σκληρές συνθήκες τα επόμενα χρόνια. Ο αρμόδιος της FIFA συνέχισε την ομιλία του με την ανάγκη να γίνει αντιληπτό ότι ο πυρήνας του αθλήματος είναι οι παίκτριες. Γι' αυτό, ως προς την προστασία της υγείας τους προτάθηκε να δικαιούνται οι ομάδες πέντε αλλαγές ανά ματς, αντί τριών. Εκτός αυτών, ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα έγινε αναφορά στον καθολικό σεβασμό, στη μηδενική ανοχή των διακρίσεων, στην ευθύνη αυτών που παίζουν μπάλα να αντιμετωπίσουν κάθε είδους ρατσισμού και να διαδώσουν το μήνυμα σε όλους.             






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code