ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts






























Το «ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα» ισχύει και για τον Αντελίνο



Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με την υπόθεση του Αντελίνο, είναι δεδομένο πως θα είναι για πάντα «χαραγμένος» στις μνήμες των οπαδών του ΠΑΟΚ κι όχι αδίκως. 



Όλες αυτές τις μέρες σκεφτόμουν αν θα πρέπει να γράψω για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ προτού αποφασιστεί το τι θα γίνει ανάμεσα στις 2 πλευρές. Ενώ παράλληλα, σκεφτόμουν ακόμα περισσότερο το τι επρόκειτο να γράψω. Ο Βιεϊρίνια είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά για τον Δικέφαλο. Η ποδοσφαιρική του ποιότητα άλλωστε, ήταν γνωστή και από την πρώτη του θητεία στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κατά την επιστροφή του, όταν «ωρίμασε» ποδοσφαιρικά και τα έζησε -κυριολεκτικά - όλα, μάθαμε τι εστί Αντελίνο Βιεϊρίνια και εκτός των τεσσάρων γραμμών. 

Το ήθος του, σε συνδυασμό με την εμπειρία του, έδωσε στον ΠΑΟΚ αυτό που του έλειπε έτσι ώστε να πρωταγωνιστήσει. Όταν επέστρεψε, στην πρώτη του συνέντευξη, μία φράση ήταν αρκετή. «Τα θέλω όλα με τον ΠΑΟΚ». 2 κύπελλα και 1 πρωτάθλημα «έγραψε» μέχρι στιγμής το κοντέρ. Στην κατάκτηση του κυπέλλου του 2018, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς άνοιξε το σκορ με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, δείγμα της ποιότητας του. Όσον αφορά την ονειρική -περσινή - σεζόν για τον ΠΑΟΚ, ο Αντελίνο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να έρθει ένα πρωτάθλημα που είχε τόσο ανάγκη σύσσωμος ο οργανισμός ΠΑΟΚ. Ειδικότερα δε, μετά την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς τον Ιανουάριο του 2019, ο Βιεϊρίνια απέδωσε τα μέγιστα και μεσοεπιθετικά. Στο πρώτο παιχνίδι χωρίς τον Σέρβο φορ, ο Πορτογάλος «εκτέλεσε» με άψογη εκτέλεση φάουλ τον Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εύκολη επικράτηση με 3-0. Η «βολίδα» του στο Αγρίνιο, εναντίον του Παναιτωλικού, έδωσε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ομοίως, οι «βολίδες» του στα ντέρμπι με Άρη και Ολυμπιακό, έπαιξαν κι αυτές τον ρόλο τους στο δρόμο προς το αήττητο πρωτάθλημα. 

Πέραν του τι κατάφερε εντός των τεσσάρων γραμμών, κατάφερε και κάτι ακόμα. Διέψευσε όσους τον είχαν βγάλει «συνταξιούχο» μετά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι μια λεπτή γραμμή, καθώς για αρκετό καιρό τώρα, ορισμένοι άνοιξαν και πάλι την εν λόγω υπόθεση. Ας το πάρουμε από την αρχή. Ναι, ο Αντελίνο έχει «πατήσει» τα 34. Ναι, είχε έναν σοβαρό τραυματισμό, από την περυσινή σεζόν, στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ (Ολική ρήξη χιαστών), ωστόσο αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Τουλάχιστον ποδοσφαιρικά. Δεν είμαι κάποιου είδους ιατρός για να κρίνω την φυσική κατάσταση του Αντελίνο, ωστόσο ποδοσφαιρικά έχει να προσφέρει ακόμα πολλά. Παραδείγματα ουκ ολίγα. Ο Σισέ στον Παναθηναϊκό ήρθε με σπασμένο -κυριολεκτικά - πόδι και μάλιστα δις! Παρ' όλα αυτά, δεν τον σταμάτησε από το να βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Από την πλευρά του Φαλήρου, είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα. Τσόρι, Καμπιάσο και Ριβάλντο ήρθαν σε προχωρημένη ηλικία, ωστόσο τα πράγματα που έκαναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως οι Ριβάλντο και Τσόρι ήταν εντυπωσιακά. Και φυσικά, μόνο και μόνο που διαθέτεις μια προσωπικότητα όπως ο Αντελίνο στην ομάδα, αυτό φτάνει από μόνο του. Μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει, οφείλει να έχει 1-2 σπουδαίες προσωπικότητες στο ρόστερ της. 

Όσον αφορά τώρα τη συζήτηση περί των απολαβών του. Ο Βιεϊρίνια δεν γύρισε για τα χρήματα στον ΠΑΟΚ, κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο. Ένας παίκτης - με το δικό του βιογραφικό - στα 31 του θα μπορούσε να βρει πανεύκολα ένα «παχύ» συμβόλαιο σε άλλες Ηπείρους. Καταρχάς, για να ξέρουμε και τι λέμε, ο Απόστολος Γιάννου βρέθηκε να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κίνας και απολάμβανε απολαβές υψηλότερες απ' αυτές του Αντελίνο στον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος γύρισε λόγω του πάθους του για την ομάδα. Ο Αντελίνο είναι ΠΑΟΚ. Γι' αυτό επέστρεψε.  Συνεπώς, δε νομίζω να «κολλάει» το ζήτημα στο οικονομικό κομμάτι, ωστόσο αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. 

Πραγματικά ποιος θα το φανταζόταν πως το παιδί που ήρθε δανεικός τη σεζόν 2008-09 στην ομάδα και δεν ήξερε αν αγωνιζόταν στην ΑΕΚ ή στον ΠΑΟΚ θα ήταν μια φυσιογνωμία που δεν πρόκειται να ξεχαστεί από κανέναν οπαδό του ΠΑΟΚ. Ενώ παράλληλα, θα αγαπούσε παθολογικά την ομάδα και θα δενόταν μαζί της όσο λίγοι. Τόσο, που έφυγε «βουρκωμένος» τον Ιανουάριο του 2012 για να μη χαθεί ο ΠΑΟΚ από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Και όταν οι συνθήκες διαμορφώθηκαν επιτέλους για την επιστροφή του, το έκανε δίχως δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Συμφωνώ απολύτως, πως ΠΑΟΚ θα υπάρχει και χωρίς Βιεϊρίνια, φυσικά! Ωστόσο, είναι τόσο σπάνιο να βρεις ποδοσφαιριστή στην εποχή μας που να είναι δεμένος και να αγωνίζεται με γνώμονα το καλό της ομάδας του κι όχι του μάνατζερ του, που πραγματικά στην περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν θετικά, το «κενό» που θα αφήσει ο Αντελίνο θα είναι πολύ δύσκολο να... επουλωθεί. Μη ξεχνάμε, πως πέρυσι τον Μάιο, η «κάψα» του Αντελίνο να βρεθεί στη στέψη του πρωταθλήματος, τον έκανε να μπει στον αγωνιστικό χώρο στην αναμέτρηση με το Λεβαδειακό - έστω και για ελάχιστα δευτερόλεπτα - έχοντας ολική ρήξη χιαστών! Τέλος, είμαι σίγουρος πως εάν ο Αντελίνο ένιωθε πως δε θα μπορούσε να αποδώσει τα αναμενόμενα, είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα αποχωρούσε από μόνος του. Άλλωστε, πρέπει να επιστρέψει και στην δεύτερη του αγάπη, τη Γκιμαράες. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement