ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στο Στίβο με καλές επιδόσεις


Οι Διασυλλογικοί Αγώνες της κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών παίρνουν τη σκυτάλη από τους αγώνες των μικρότερων κατηγοριών και δίνουν την ευκαιρία σε μεγάλη μερίδα πρωταθλητών μας για έναν αγώνα στην περιορισμένη φετινή δράση.

Οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθείται, λόγω της πανδημίας του ιού covid-19.

Στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, για τα σωματεία του 9ου Ομίλου της Αθήνας, η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) ξεχώρισε στα 100 μ. με 11.59 και έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με αποκορύφωμα το Πανελλήνιο της Πάτρας.

Στα 100 μ. εμπ., η Αναΐς Καραγιάννη (ΑΕΚ), λίγες ημέρες μετά το 13.26 με ευνοϊκό άνεμο στα Δρόμεια (Βάρη), σημείωσε 13.50, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ. Η 20χρονη αθλήτρια θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στα Παπαφλέσσεια, όπου θα διεκδικήσει έναν καλύτερο χρόνο.
Επίσης, ξεκίνησαν τις προσπάθειες τους και οι δρομείς των μεσαίων αποστάσεων, με την Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων) να σημειώνει 4.30.12 και να επικρατεί στα 1.500 μ. Στην αντίστοιχη απόσταση των Ανδρών, ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) σημείωσε 3.58.33 και τερμάτισε πρώτος.

Η Βούλα Παπαχρήστου (ΑΟ Κάλλιστος) που ήταν να αγωνιστεί στο μήκος, μετά το ζέσταμα αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο δικέφαλο κι αποφάσισε να μη συμμετάσχει. Νικήτρια στο αγώνισμα, αναδείχθηκε η σταθερή την τελευταία διετία, Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) με 6,10 μέτρα.

Ο Ιάσωνας Θανάπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) στη δισκοβολία βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στην τελευταία του βολή με 58,61 μ. Κι ο δεύτερος του σημερινού αγώνα ο Χριστόδουλος Κωστάκης (ΑΕΚ), έστειλε το δίσκο στα 56,65 μ., που αποτελεί νέο ατομικό του ρεκόρ, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο 22χρονος Μιχάλης Καρτσίνη (ΠΓΣ), που ήταν τρίτος με 52,57 μέτρα.

Χτές (17/07) ξεκίνησαν στο στάδιο «Ζωσιμάδες» στα Ιωάννινα, οι Διασυλλογικοί Αγώνες Ανδρών/Γυναικών του 7ου ομίλου, όπου η  νεαρή άλτρια του Παύλου Σκορδίλη, Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ αγωνίστηκε στο τριπλούν και με ένα έγκυρο άλμα πέτυχε 13,76 μ., επίδοση κοντά στο ατομικό της 14,00 μ., που της χάρισε πέρυσι το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Η 19χρονη λίγο αργότερα συμμετείχε και στο μήκος όπου πέτυχε 6,32 μ. κι άφησε κι εκεί πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Η Καρύδη την Τετάρτη θα αγωνιστεί στο μίτινγκ Αλμάτων της Καλλιθέας, ενώ στο πρόγραμμα της είναι τόσο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 όσο και αυτό της κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε και η 17χρονη Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣΙ), που ξεπέρασε τον εαυτό της στο μήκος με άλμα στα 6,12 (1,0), ενώ σημείωσε 12,64 μ. στο τριπλούν, λίγες ημέρες από το 12,80 μ., του διασυλλογικού της κατηγορίας της.

Την καλή της κατάσταση επιβεβαίωσε και η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) στο ύψος, μετά το 1,85 μ. στο Άργος Ορεστικό έκανε 1,82 μ. στα Γιάννενα.

Στους Διασυλλογικούς Αγώνες, στον όμιλο της Κατερίνης, στα 400 μ. με εμπόδια, η νεαρή αθλήτρια του Νίκου Μαντζόλη, Άννα Χατζηπουργάνη κατάφερε να τρέξει σε 59.48, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ (Κ18).

Στον όμιλο της Κατερίνης αγωνίστηκε και η Δήμητρα Μπόχωρη που βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στα 10.000 μ. βάδην με 46.52.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code