ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τίς πταίει βρε Νικ ;


Είναι από τους σημαντικότερους παίκτες
στη (σύγχρονη) ιστορία του Παναθηναϊκού. Είναι σίγουρα ανάμεσα στο καλύτερα guard που έχουν παίξει για το τριφύλλι. Τι "στράβωσε" στη δεύτερη θητεία του στην Αθήνα ; γιατί στο μυαλό ενός μεγάλου μέρους των φίλων του Παναθηναϊκού φεύγει ως "αποτυχημένος" ;
Ας ξεκινήσουμε απ' την αρχή.
 Ο Νικ έχει πετύχει τον Παναθηναϊκό στη χειρότερη περιόδο της σύγχρονης ιστορίας του. Στην επιτυχία είσαι καταδικασμένος να δημιουργείς προσδοκίες. Στην αποτυχία θα σε "πάρει η μπάλα" κι εσένα κι όλους, όσο ψηλά κι αν ήσουν. Ο Παναθηναϊκός είναι στις 3 μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι ο "Γκάλης" της δεκαετίας του 2000. Κάποτε όλοι ήταν Γκάλης. Στα 2000's όλοι ήμασταν (έστω και λίγο βρε Ολυμπιακέ) Παναθηναϊκός. Στα 2010's όλοι ήμασταν (πολύ βρε Ολυμπιακέ) Διαμαντίδης. 
 Πού πας βρε, Νικ ; πας με το τριφύλλι στη φανέλα να διαδεχτείς τον αρχηγό μιας χώρας ; και δε φταις εσύ Νικ. Και Γιώργο και Γιάννη και Μαρία να σε έλεγαν, δε θα μπορούσες να το καταφέρεις. Εδώ οι φανς των Lakers δε θα αποδεχτούν τον LeBron ποτέ ως διάδοχο τοτ Kobe. Δε θα μπορούσε ποτέ κανείς να διαδεχτεί τον Διαμαντίδη. Ποτέ. Ίσως ένας απ' τους λόγους είναι που ο Μήτσος κατάφερε να αποαλβερτοποιήσει τους φίλους του τριφυλλιού. Ε...δεύτερη σερί φορά,δε θα γινόταν.
 Μια χαρά τα πήγε ο Νικ. Πάνοτε κύριος ήταν. Αξιοπρεπέστατος, από τους καλύτερους Ευρωπαίους guard. Δύο πράγματα τον χάλασαν μονάχα. Δύο. 
Όσο και να "φτιάξει" το σουτ του, έχει μείνει η εικόνα του "brickmaker" στο μυαλό όλων. "Μα, το βελτίωσε, μα τα βάζει, μα έχει τόσα game winners". Όχι. Ο Νικ δε θα αποκτήσει ποτέ το σουτ που ήθελαν οι φίλοι του "εξάστερου". Το σουτ του Διαμαντίδη.
Γιατί, και 40 τρίποντα να βάλει σε ένα ματς ο Νικ, καλώς ή κακώς το σουτ του Διαμαντίδη δεν το είχε. Και δεν εννοώ ως τεχνική ή ως ποσοστά. Εννοώ την ευστοχία στα δύσκολα. 
Ρε...είχε ματς ο Μήτσος που δε σούταρε σε όλο τον αγώνα και ξαφνικά στο τέλος έβαζε ένα σουτ και έπαιρνε το παιχνίδι. Και απ' τη μία φώναζες "γιατί δεν το έκανες σε όλο το παιχνίδι αυτό ρε ;" κι απ' την άλλη προσκηνούσες. Ο Νικ, σε κάτι αντίστοιχο, θα "τα άκουγε". Το ξέρουμε όλοι καταβάθος.
 Ίσως και να φταίει το ότι δε μίλησε ποτέ Ελληνικά. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ρατσιστική η πρόθεσή μου, ούτε αμφιβάλλω για τις ελληνικές του ρίζες. Ο κόσμος όμως θεωρώ πως δεν τον "αισθάνθηκε" ως τον επόμενο Έλληνα ηγέτη του Παναθηναϊκού. 
Η αμερικανική νοοτροπία του ίσως και να "έκατσε" στον λαιμό των οπαδών. 
  Νομίζω ότι είναι παράλογο να κρίνουμε τον Νικ ως "αποτυχημένο" στη θητεία του στον Παναθηναϊκό. Αυτό κιόλας θα το αποδείξει ο χρόνος. Ο "Εξάστερος" θα κάνει καιρό να τον αντικαταστήσει...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code