ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία: Το μηδέν στην άμυνα, φέρνει και μηδέν στην επίθεση!

Ο Θανάσης Μαγκλάρας σχολιάζει την εικόνα της Λαμίας στον αγώνα με την Ξάνθη, τονίζει τη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας, ενώ έχει και υστερόγραφα.



Η Λαμία για δεύτερο σερί παιχνίδι με τον Γιώργο Πετράκη στον πάγκο διατήρησε το μηδέν στην άμυνα. Είναι πλέον εμφανές, ότι ο νέος τεχνικός της ομάδας της Φθιώτιδας έδωσε αρχικά το βάρος στη δημιουργία της σωστής αμυντικής λειτουργίας. Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι η άμυνα με τον Άκη Μάντζιο πήγε χάλια, όμως στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου και στα πρώτα των play-out είχα αναδείξει το πόσο πιο εύκολα δεχόταν φάσεις.

Άρα έχουμε την πρώτη σταθερά που θέλει να περάσει στην ομάδα του ο Πετράκης. Το επόμενο σημείο που θέλω να σταθώ είναι το συντονισμένο πρέσινγκ που ζητάει ο 32χρονος προπονητής. Οι εκφράσεις που χρησιμοποιούσε στο γήπεδο ήταν "ανάσες" και "όλοι μαζί" , όταν η ομάδα του δεν είχε την κατοχή. Το πρέσινγκ μάλιστα ξεκινούσε λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή. Παρόλο που η ενδεκάδα ήταν πειραματική και η Ξάνθη παρέταξε ότι καλύτερο διέθετε οι φάσεις ήταν περιορισμένες, ακόμα και όταν η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες.

Για πρώτη φορά μετά από καιρό ο Αντέτζο έμεινε στον πάγκο. Ο παίκτης που έχει τα περισσότερα κοψίματα στο πρωτάθλημα, για τη Λαμία, έλειπε από το αρχικό σχήμα και παρόλο αυτό ο Βύντρα δεν έχασε μονομαχία αναπληρώνοντας το κενό του. Από τη μεριά του ο Τζανετόπουλος βοήθησε σημαντικά στο να βγαίνει με ηρεμία η μπάλα από την άμυνα, αν και σε κάποιες μονομαχίες είχε λίγο αργές αντιδράσεις, φυσικά και λόγω της αποχής του εδώ και καιρό. Αυτός που είδαμε μετά από καιρό να «βγάζει μάτια» και πραγματικά τον χρειάζεται η Λαμία σε τέτοιο επίπεδο ήταν ο αρχηγός της. Ο Βάντερσον σε όλες τις μονομαχίες ήταν πρώτος, ενώ όσο του δόθηκε η δυνατότητα έκανε και προωθήσεις. Από την άλλη μεριά ο Σκόνδρας για ένα ακόμη παιχνίδι δεν πήρε τα ανεβάσματα που έπρεπε και αυτό πλέον το καταλαβαίνουν οι αντίπαλοι προπονητές, οι οποίοι του δίνουν μέτρα στο γήπεδο κλείνοντας προς τα χαφ.

Το παιχνίδι ενώ ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και ορμή από τις δύο ομάδες, με το πρέσινγκ να είναι συνεχόμενο, χωρίς όμως να γίνονται φάσεις. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η κακή επιθετική λειτουργία που παρουσίασαν οι δύο ομάδες. Τα δύο χαφ της Λαμίας, ο Μπεχαράνο και ο Μπουλούλης, ενώ στην αναχαίτιση των φάσεων πήραν σχεδόν άριστα και η Ξάνθη αναγκάστηκε να βγει στο πλάι στις περισσότερες επιθέσεις της, είχαν μεγάλη απόσταση από τους επιθετικούς. Ο Βλαχομήτρος που έπρεπε να παίξει το ρόλο του ενδιάμεσου, στο διάστημα που αγωνίστηκε έπαιξε πολύ κοντά στον Καραμάνο. Αυτό δημιουργούσε αποστάσεις άνω των τριάντα μέτρων για την ομάδα της Λαμίας. Το σύστημα αντί να λειτουργεί σαν το κλασικό 4-2-3-1, είχε μετατραπεί σε 4-2-4 και η ανάπτυξη αγνοούνταν.

Η μη παρουσία του Βιγιάλμπα σε αυτό το παιχνίδι, έδειξε ότι δεν υπήρχε ένας συνδετικός κρίκος. Βέβαια και στα δύο προηγούμενα ο Αργεντινός αναγκαζόταν να κατέβει πολύ χαμηλά στο γήπεδο και στην ουσία γινόταν τρίτο χαφ, πράγμα που τον ανάγκαζε να παίξει στο ίδιο ύψος με τους άλλους δύο. Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού και της σεζόν, άρχισε να φαίνεται η απώλεια του Ταιρόνε. Ο Ισπανός πέρα από το γεγονός ότι δεν κρυβόταν και ζητούσε μπάλες, είχε και την ικανότητα να την κουβαλήσει για αρκετά μέτρα, ώστε να ανεβάσει τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό που γινόταν αντιληπτό στον αγωνιστικό χώρο, από τις οδηγίες του Πετράκη είναι ότι θεωρεί πολύ σημαντικό παίκτη για την ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του το Λάζαρ Ρόμανιτς. Οι οδηγίες ήταν διαρκείς με το νεαρό Σέρβο να δείχνει να «γουστάρει» το πόσο σημαντικό τον θεωρεί ο προπονητής του. Η λέξη "Ρόμα" (από το Ρόμανιτς), ήταν συνέχεια στα χείλη του Έλληνα κόουτς. Η εμπιστοσύνη του φαίνεται και από το ότι όταν έβγαλε τον Καραμάνο, δεν έβαλε σέντερ φορ αλλά τον Ρόμανιτς στην κορυφή. Από τη δεξιά μεριά ο Σάλιακας περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο και θα ήταν άδικο σε ένα παιχνίδι με δέκα παίκτες, για πάνω από μία ώρα αγώνα, να τον κρίνουμε όταν έχει πάρει λίγες ευκαιρίες μέσα στη σεζόν.

Το πιο αξιοσημείωτο ήταν ότι η Λαμία με δέκα παίκτες (η αποβολή ήταν δίκαιη- πράγμα που συμφώνησε και ο πρόεδρος της Λαμίας προς εμάς σε κουβέντα στην ανάπαυλα) απείλησε περισσότερο από όταν αγωνιζόταν με έντεκα. Επίσης είναι πλέον εμφανές πως ο τεχνικός των κυανόλευκων βλέπει αυτά τα παιχνίδια, μέχρι το τέλος των play-out, ως μια ευκαιρία να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες για να δει ποιους μπορεί να υπολογίζει και ποιους όχι. Πάντα βέβαια με την υποσημείωση ότι η ομάδα πρέπει να παρουσιάζεται ανταγωνιστική, για τη τιμή της και την ιστορία της.

Υ.Γ. 1) Ειλικρινά σας μιλάω, θα το γράφω μέχρι να ανακοινωθούν επίσημα οι ανανεώσεις. Δε γίνεται πλησιάζοντας τα μέση Ιούλη η ομάδα να μην έχει ανανεώσει βασικές της κολώνες, όπως ο Αντέτζο, ο Μπεχαράνο, ο Βύντρα και ο Αραβίδης.

Υ.Γ. 2) Για όσους ρωτάνε πως θα αξιολογηθεί ο Πετράκης, ο Έλληνας κόουτς θα πάρει αρκετό χρόνο να δουλέψει και θα του δοθεί η ελευθερία στο μεταγραφικό παζάρι για επιλογές, πάντα βέβαια συνυφασμένη στα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν.

Υ.Γ. 3) Αρκετοί με ρωτάτε γιατί δεν παίρνω θέση και δεν αναδεικνύω την κόντρα των Παπαϊωάννου-Κούγια. Για να το λήξουμε. Σε αυτή τη στήλη θα μιλάμε καθαρά και μόνο για το ποδοσφαιρικό σκέλος. Θα έχετε παρατηρήσει ότι δεν ασχολούμαι ούτε με τη διαιτησία, ούτε με οτιδήποτε εξωαγωνιστικό. Με αυτά θα ασχοληθούμε όταν δε θα υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και αφού υπάρχει λόγος για κάτι σημαντικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code