ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ιστορική στιγμή για το Λίβανο

Η Doumouh Al Bakkar γράφει ιστορία με τη συμμετοχή της σε αγώνες ανδρών έχοντας τη φιλοδοξία να πάρει μέρος και στο Μουντιάλ Γυναικών.

Με την αύξηση της δημοτικότητας του αθλήματος στον αραβικό κόσμο, δεν είναι περίεργο που εμφανίζονται ολοένα και περισσότερες διαιτητές. Η Al Bakkar έκανε ένα βήμα περαιτέρω σφυρίζοντας σε πολλά ματς αντρών, αφού είχε γίνει μια από τους βασικούς διαιτητές στο γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας. Ξεκίνησε ως αθλήτρια και το 2014 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για αυτήν, αφού παρακολούθησε το "Referees of Tomorrow" που διοργανώθηκε από την Εθνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Παραμένει έξι χρόνια στον χώρο όντας ενθουσιασμένη. Στην fifa.com δήλωσε ότι κατέληξε σε αυτό το επάγγελμα, καθώς αποτελούσε πρόκληση ο νέος αυτός τομέας και ήθελε να αποκτήσει καινούργιες δεξιότητες. Της άρεσε η ιδέα να αναλαμβάνει παιχνίδια, να διεξάγονται ομαλά και να εξελίσσεται μέσα από το ποδόσφαιρο.

Η διαιτητής έχει μια αξιοσημείωτη πορεία με το να εκτελεί χρέη πολλές φορές σε τελικό Κυπέλλου στο Λίβανο. Επίσης, έχει παρευρεθεί στα προκριματικά πρωταθλημάτων Κ16 και Κ19 γυναικών της AFC, στα προκριματικά ποδοσφαίρου γυναικών στους Ολυμπιακούς, σε αρκετά τουρνουά στη δυτική Ασία και σε αγώνες στο Μπαχρέιν, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Λίβανο και στην Ιορδανία. Το 2016 έγινε μια από τις πιο διακεκριμένες διαιτητές της ηπείρου. Ερωτώμενη για τις διαφορές μεταξύ των παιχνιδιών ανδρών και γυναικών σημείωσε ότι διακρίνονται από άλλο επίπεδο, εμπειρία στο άθλημα και τακτική. Αυτό με τη σειρά του απαιτεί εντονότερη σωματική προσπάθεια και διαφορετική κίνηση στο γήπεδο. Η ίδια ελπίζει ότι η επιτυχία της θα προσελκύσει περισσότερες γυναίκες στο επάγγελμα, μη διστάζοντας να προσφέρει βοήθεια και να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία της.

Το 2017 έλαβε μέρος στο θερινό Universiade Taipei στην Κίνα σφυρίζοντας στον προημιτελικό μεταξύ Καναδά και Βραζιλίας, πριν επιλεχθεί ως μέλος της ομάδας διαιτητών για τον τελικό μεταξύ Βραζιλίας και Ιαπωνίας. Έχει πολύ όμορφες μνήμες από εκείνη τη διοργάνωση, καθώς ο τελικός ήταν ο πιο αξιοσημείωτος αγώνας της καριέρας της. Είχε κάνει το ντεμπούτο της σε αγώνα εκτός συνόρων, υπήρχαν πολλοί φίλαθλοι και το στυλ παιχνιδιού ήταν πολύ διαφορετικό. Είχε δουλέψει πολύ σκληρά, ώστε να τη διαλέξουν για τη θέση, έμαθε ότι το πείσμα βγαίνει σε καλό και η αγάπη της για τη δουλειά έγινε βαθύτερη. Μάλιστα, πασχίζει να εισβάλλει στα γήπεδα διεθνώς έχοντας ως στόχο το Μουντιάλ Γυναικών, το οποίο τονίζει ότι αναπόφευκτα θα συμβεί. Είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα της προσωπικά στο Παγκόσμιο αλλά αν δεν το κάνει σίγουρα θα πάρει τη θέση της μια άλλη γυναίκα, επειδή μαθαίνουν και εξελίσσονται ραγδαία. Ως προς τους μελλοντικούς στόχους επιθυμεί να γίνει δημοφιλής σε όλη την Ασία, για να μπορέσει να πάει στο Παγκόσμιο. Είναι ένα μακρύ ταξίδι που προϋποθέτει τεράστια επιμονή.           

   







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code