ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Asisat Oshoala: "Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Αφρική χρειάζεται ριζική ανανέωση"




Η αρχηγός της Νιγηρίας, Asisat Oshoala, λέει ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Αφρική χρειάζεται πολλή επένδυση από συνεργαζόμενους φορείς και σοβαρή προσοχή από τις διοικήσεις ποδοσφαίρου, προκειμένου να ανταγωνιστεί τον υπόλοιπο κόσμο.


Η Παίκτρια Χρονιάς της Αφρικής, Asisat Oshoala, δήλωσε επίσης ότι η έλλειψη δομών και πάθους από την CAF και τις εθνικές ενώσεις έχουν δυσκολέψει τους επενδυτές να κοιτάξουν προς την κατεύθυνση του γυναικείου ποδοσφαίρου.




Η Oshoala, η οποία επέκρινε τη Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αφρικής (Caf) για την ακύρωση του πρωταθλήματος γυναικών της Αφρικής το 2020, δήλωσε στο brila.net ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Αφρική χρειάζεται ριζική ανανέωση για να είναι ελκυστικό για τους επενδυτές και χρειάζονται διαφήμιση από τα μέσα ενημέρωσης.


"Οι παίκτριες μιλάνε, άλλοι όμως σιωπούν γι 'αυτό, δεν πρέπει να είναι αγώνας μόνο για τις παίκτριες, χρειαζόμαστε επίσης τις Ομοσπονδίες και τα μέσα ενημέρωσης."


"Όπως είπα, είναι οι επενδύσεις από τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Χρειαζόμαστε επίσης τα μέσα ενημέρωσης. Όπως μπορείτε να δείτε το παγκόσμιο κύπελλο των γυναικών αναπτύχθηκε με πολλές επενδύσεις και δημοσιότητα. Το παγκόσμιο κύπελλο του 2011 ήταν διαφορετικό από το 2015 και το 2019 παρόλο που ήταν επίσης υπέροχο. Συνεχίζει να βελτιώνεται λόγω της επένδυσης." 




Πριν από την ακύρωση του τουρνουά, η CAF δεν μπόρεσε να βρει μια χώρα για να φιλοξενήσει το τουρνουά και η Oshoala είπε ότι είναι απογοητευτικό το ότι η Αφρική παραμένει στάσιμη, ενώ άλλες ήπειροι προχωρούν έντονα.


"Τα τελευταία δέκα χρόνια, ίσως μόνο τέσσερις ή πέντε χώρες έχουν φιλοξενήσει πραγματικά αυτό το τουρνουά. Σε κάποιο σημείο, άκουσα ότι η Νιγηρία προσπαθούσε να το φιλοξενήσει, αλλά δεν θα έπρεπε να είμαστε εδώ αγωνιζόμενοι να βρούμε έναν οικοδεσπότη το 2020 όταν άλλες ήπειροι σχεδιάζουν ήδη για τα επόμενα δέκα τουρνουά. Δεν είναι δυνατόν", είπε.



ΠΗΓΗ:  www.brila.net 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code