ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Στίβου

Το backstage της φωτογράφισης για την εθνική στίβου (vid)

Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Στίβου (Πρωταθλητές και Προπονητές) απέστειλαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να εκφράσουν την αγωνία τους και να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση για άμεση κι έμπρακτη στήριξη.

Στην επιστολή τονίζεται ότι «οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊου είναι βαριές για τον ελληνικό αθλητισμό όπως και για κάθε άλλη πτυχή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. Η αναβολή και η ματαίωση των περισσοτέρων αθλητικών διοργανώσεων του έτους επέφερε ένα εξαιρετικά βαρύ πλήγμα στον κόσμο του Αθλητισμού. Ιδιαίτερα με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Το 2020 αντί να είναι μια χρονιά του μεγάλου αυτού γεγονότος του Αθλητισμού, έγινε μια επιπλέον χρονιά προετοιμασίας και μάλιστα υπό δυσμενέστερες συνθήκες. Με εγκαταστάσεις κλειστές ή υπολειτουργούσες, ο μακροχρόνιος προγραμματισμός αθλητών και σωματείων ανατράπηκε πλήρως. Τα χορηγικά προγράμματα ακυρώθηκαν και πολλά συμβόλαια τέθηκαν σε αναστολή. Τα έσοδα του ΣΕΓΑΣ, από τα οποία στηρίζονται οι περισσότεροι αθλητές, εκ των πραγμάτων συρρικνώθηκαν δραστικά, με κίνδυνο να περιοριστεί η στήριξη όσων από εμάς δεν έχουμε ενεργά συμβόλαια ή σταθερές χορηγίες.»
Στη συνέχεια οι αθλητές αναφέρουν στην επιστολή τους ότι η περικοπή της επιχορήγησης δύναται «να αποτελέσει τη χαριστική βολή όχι μόνο για τη φετινή χρονιά αλλά και για την επόμενη. Τη στιγμή που περισσότερο από άλλες φορές, ο ελληνικός αθλητισμός είχε την ανάγκη της στήριξης της πολιτείας», και κάνουν έκκληση για «ανάκληση της περικοπής και επανόρθωση του ποσού στήριξης του ΣΕΓΑΣ, τουλάχιστον στο ύψος του 2019».
Το δεύτερο μέρος της επιστολής, αφορά την ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.  «Τόσο το προπονητικό Κέντρο του ΟΑΚΑ όσο κι αυτό του Αγίου Κοσμά, καθώς και το «Καυταντζόλειο», σε καμία περίπτωση δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προετοιμασίας πρωταθλητών διεθνούς επιπέδου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code