ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κρίσιμες ώρες για την Καϊζερσλάουτερν απειλείται με χρεωκοπία




Η Kaiserslautern, ένας από τους πιο ιστορικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Γερμανίας για πάνω από έναν αιώνα φαίνεται πως βρίσκεται ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση
Oι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τα χρέη της να ανέρχονται στα 24 εκατομμύρια ευρώ. Αν σε αυτό το ποσό προστεθούν και τα 15 εκατομμύρια που χρειάζεται η ομάδα για να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει ότι τίθεται εν αμφιβόλων η βιωσιμότητα της ομάδας. Έτσι, αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί η ένταξή της σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης  αρχικά και εν συνεχεία η πτώχευσή της.


 Η ομάδα που ιδρύθηκε το 1900 και από τότε έχει συνεχή παρουσία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και μάλιστα με αρκετές διακρίσεις, με τελευταία την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γερμανίας το 1998 υπό τις προπονητικές οδηγίες του γνωστού και αγαπητού σε όλους τους Έλληνες Ότο Ρεχάγκελ, συνεχίζει να αγωνίζεται αυτή τη στιγμή, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης της, στην τρίτη κατηγορία. Σύμφωνα με την νομοθεσία θα έπρεπε κανονικά να αφαιρεθούν περί τους εννέα πόντους από τη βαθμολογική της κατάταξη, αλλά, όπως αναφέρουν τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η ποινή αυτή έχει ανασταλεί προς το παρόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δίνοντας έτσι μια μικρή ανάσα ζωής στην ιστορική ομάδα του Fritz-Walter-Stadion.


Η πτώχευση των ομάδων και η αλλαγή ιδιοκτησίας είναι ένας βασικός παράγοντας που αλλάζει την εικόνα του ποδοσφαίρου, όχι μόνο στο γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα. Αυτό είναι ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει τη φυσιογνωμία του αθλήματος, εμπλέκοντας την με οικονομικά συμφέροντα. Η οικονομική δραστηριότητα στο χώρο του πρωταθλήματος αποτελεί ένα βασικό παράγοντα τόσο για την εικόνα που παρουσιάζουν οι κατηγορίες του πρωταθλήματος όσο και για το αποτέλεσμα στην κατάκτηση των τίτλων (κύπελλο, πρωτάθλημα). Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα που μαζί με τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών διαμορφώνουν το αθλητικό σκηνικό

.
Αυτό που συμβαίνει στα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου διαμορφώνει επίσης και την κατάταξη των ομάδων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code