ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΝΠΣ Βόλος-Ξάνθη(1-0) : «Άνετο» τρίποντο για τους Βολιώτες- Σε μπελάδες η Ξάνθη!

Σπουδαία νίκη για την ομάδα του ΝΠΣ Βόλου.



Μεγάλη νίκη για το ΝΠΣ Βόλο που επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης στο Πανθεσσαλικό. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Τσαούσης, το πρώτο του στην καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Μάντζη. Στους 30 βαθμούς ο Βόλος με αυτή τη νίκη και απομακρύνεται εντελώς από όποιες σκέψεις κινδύνου της κατηγορίας. Η Ξάνθη μένει στους 18 και βλέπει πλέον τους Παναιτωλικό και Πανιώνιο να πλησιάζουν επικίνδυνα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Με 4-2-3-1 και αρκετά επιθετική διάθεση παρέταξε την ομάδα του ο κύριος Ξηρόφωτος έχοντας το Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια στη θέση του απόντα Γκαραβέλη. Μπροστά του στην άμυνα πήραν θέση δεξιά ο Ντεντάκης, αριστερά ο Φεράρι και στο κέντρο της άμυνας ο Οικονόμου με το Διαμαντή, ο οποίος πήρε τη θέση του τιμωρημένου Δημόπουλου. Η δυάδα των χαφ αποτελούνταν από το Τσαούση και το Τσοκάνη, με τους δύο Έλληνες μέσους να έχουν επιφορτιστεί με πολλά τρεξίματα. Πίσω από το μοναδικό προωθημένο Μάντζη, κινήθηκαν οι Μαξ αριστερά, Ζοάο δεξιά και Γκουαροτσένα σε ρόλο «10».

Από τη μεριά του ο Νίκος Καραγεωργίου στον πρώτο αγώνα μετά την επανέναρξη για την ομάδα διάλεξε το 4-2-3-1 για διάταξη. Τερματοφύλακας ο Άμπαντ για ένα ακόμη παιχνίδι φέτος, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης και Κασάδο. Οι Καμαρά και Κοβάσεβιτς αποτελούσαν τα δύο κεντρικά χαφ της Ξάνθης, με τον Ντε Αμορίμ αριστερά, το Στάρτζεον δεξιά και τον Εντουάρντο στον άξονα, να κινούνται πίσω από το μοναδικό προωθημένο Φοσέ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Στα πρώτα λεπτά ο Βόλος έλεγχε την κατοχή της μπάλας, όμως σε μέρη που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη Ξάνθη. Ο Βόλος με εμφανέστατη διάθεση να πρεσσάρει ψηλά τους Θρακιώτες και να τους δυσκολέψει την κατοχή της μπάλας. Σε αυτό το σημείο φάνηκε και το ένα παιχνίδι επιπλέον που έχει ο Βόλος. Στο 7' κόρνερ με το Γκουαροτσένα για το Βόλο στο δεύτερο δοκάρι πριν τον Οικονόμου έκοψε ο Καρασαλίδης. Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας από το Βόλο με τη Ξάνθη να δείχνει επηρεασμένη. Στο 12' κλέψιμο στον άξονα για το Βόλο και το μακρινό σουτ του Ζοάο κατέληξε λίγο άουτ.

Στο 14' σουτ το Μαξ μέσα από την περιοχή η μπάλα κόντραρε στα σώματα. Στο 15' πρώτη φορά που πάτησε την περιοχή του Βόλου η Ξάνθη με το Ντε Αμορίμ να κάνει ωραία ατομική ενέργεια και ο Τσαούσης να διώχνει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη του Ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά στην άστοχη έξοδο του Μελίσσα με τον Γκουαροτσένα να διώχνει πάνω στη γραμμή. Μετά το αρχικό μούδιασμα λόγω της αποχής η Ξάνθη άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να κρατάει τη μπάλα στα πόδια της, χωρίς να αποφεύγουν τα λάθη όμως στον άξονα. Στο 19΄ωραία αντεπίθεση του Βόλου με το Τσοκάνη να βρίσκει ωραίο το Γκουαροτσένα και αυτός με ένα βολέ να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Άμπαντ.

Αυτό που δημιουργούσε το πρόβλημα στη Ξάνθη ήταν το ασύνδετο κέντρο της με τους Καμαρά και Κοβάσεβιτς να ψάχνουν τα πατήματά τους. Στο 27΄απευθείας φάουλ του Κοβάσεβιτς, έδειξε να αιφνιδιάζεται ο Μελίσσας αλλά κατάφερε να μπλοκάρει. Στο 29' η Ξάνθη προέβη σε αναγκαστική αλλαγή με το Μπαριέντος να παίρνει τη θέση του Εντουάρντο που χτύπησε άσχημα από μαρκάρισμα του Διαμαντή. Στο 32' φάουλ για τη Ξάνθη με τον Καρασαλίδη να παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Το παιχνίδι άρχισε να ισορροπεί μετά το 33' με το Βόλο να βγάζει κάποια σημάδια κούρασης από το συνεχές πρέσινγκ. Στο 42' πολύ ωραία επιθετική ενέργεια από τους παίκτες της Ξάνθης με το Ντε Αμορίμ να ανεβάζει καταπληκτικά με τακουνάκι τον Κασάδο αλλά ο Κοβάσεβιτς που έγινε αποδέκτης αντί να σουτάρει πάσαρε και έδιωξε σε κόρνερ η άμυνα του Βόλου. Στην εξέλιξη του ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει πολύ άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Βόλος ευτύχησε να προηγηθεί, όταν με ωραία ατομική ενέργεια του Μάντζη που κράτησε τη μπάλα όσα χρειάστηκε και την πέρασε την κατάλληλη στιγμή στο Τσαούση που νίκησε με τη μία τον Άμπαντ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχαμε αλλαγές για τις δύο ομάδες. Στο 49' οι Ακρίτες φώναξαν για πέναλντι στο Μπαριέντος χωρίς όμως να υπάρχει κάποια παράβαση. Στο 50' φάουλ του Κοβάσεβιτς από μακρινή απόσταση η μπάλα ψηλά άουτ. Στο 51' ωραίο κοντρόλ από το Φεράρι σουτ με το δεξί το κακό του πόδι η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Στο 57' νέο φάουλ του Κοβάσεβιτς στην καρδιά της περιοχής ο Οικονόμου έδιωξε σε κόρνερ. Στο 62' πολύ όμορφο σουτ του Ζοάο με τον Άμπαντ να διώχνει εκπληκτικά σε κόρνερ.

Η Ξάνθη είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού όμως κάθε αντεπίθεση του Βόλου την έβρισκε εκτεθειμένη με το Νίκο Καραγεωργίου να βάζει αρκετές φορές τις φωνές στους παίκτες του. Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα στην αναμέτρηση με τους δύο προπονητές να έχουν φτάσει αρκετές φορές μέχρι και μέσα στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθούν. Στο 74' απευθείας φάουλ του Τσαούση από πλάγια θέση, μπλόκαρε σταθερά ο Άμπαντ.

Στο 77' ωραία κάθετη του Τζουρίτσκοβιτς στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, όμως η σέντρα του Κασάδο κατέληξε στην αγκαλιά του Μελίσσα. Πολύ πεσμένος ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο με τις ομάδες να βγάζουν μια φυσιολογική κούραση, πόσω μάλλον οι Ξάνθη που δεν είχε και άλλον αγώνα στα πόδια της. Στο 87' εκτέλεση φάουλ για τη Ξάνθη με το Μουλέν ο Μελίσσας άφησε να περάσει η μπάλα άουτ. Στο 89' κεφαλιά του Τερκί ο Μελίσσας μπλόκαρε εύκολα. Λίγες στιγμές μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με τους τραυματισμούς και τις αλλαγές να κυριαρχούν στο χρόνο των καθυστερήσεων.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΝΠΣ Βόλος (4-2-3-1): Μελίσσας, Ντεντάκης, Διαμαντής, Οικονόμου, Φεράρι, Τσαούσης (Μπαλογιάννης 89'), Τσοκάνης, Μαξ, Ζοάο (Λύρατζης 80'), Γκουαροτσένα, Μάντζης (Κάσες 93').

Ξάνθη (4-2-3-1): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Καμαρά (Τερκί 53'), Κοβάσεβιτς (Μουλέν 70'), Εντουάρντο (Μπαριέντος 29'), Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ (Τζουρίτσκοβιτς 70'), Φοσέ (Κάστρο 53').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code