ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Patricia Taylor: "Το πιο ευχάριστο πράγμα για μένα θα ήταν να δω τα κορίτσια να ευημερούν."


Η προπόνηση για την Patricia Taylor ξεπερνά το πάθος της για το ποδόσφαιρο.
Έχοντας πρόσφατα αναλάβει το πηδάλιο της νεοσυσταθείσας ομάδας κοριτσιών του Bayview Football Club, η προπονήτρια διαθέτει πλούσιο πεδίο εμπειρίας και θεωρητικές γνώσεις εκπαιδευόμενη στο άθλημα από την ηλικία των μόλις εννέα. Τότε η Patricia γνώριζε ελάχιστα ότι το άθλημα θα γίνει η ζωή της.
"Έπαιξα με τον αδερφό μου και τους φίλους του γιατί τότε δεν αναγνωριζόταν το ποδόσφαιρο των γυναικών. Ξεκίνησα να παίζω για μια ομάδα το 1996,  με έδρα το Wentworth που ονομάζεται Chelsea Ladies Football Club και στη δεκαετία του 2000 έπαιζα για το Crusaders Football Club. Υπήρχαν νεαρά κορίτσια στην ομάδα, έτσι ήμουν παίκτρια και προπονήτρια ενώ κατέληξε να είμαι βοηθός προπονητή. Ήμουν με αυτή την ομάδα για περίπου 15 χρόνια ", είπε η ίδια.
Η ανάγκη συνεχούς βελτίωσης των δεξιοτήτων προγύμνασης ήταν ο λόγος για τον οποίο πήρε μαθήματα Safa (South African Football Association) αλλά και το KMVB από τις Κάτω Χώρες, για να ενισχύσει τις γνώσεις της για την προπόνηση.
Και ενώ ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να παίξει στο πρωτάθλημα πιστεύει ότι η θέση της, της επιτρέπει να εμπνεύσει."Η μεγαλύτερη μου επιθυμία για τα κορίτσια μου είναι να τους δω πρώτα να πετύχουν ακαδημαϊκά, διότι αυτό για μένα είναι πιο σημαντικό από τον αθλητισμό και στη συνέχεια να τους δούμε να αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας σε εθνικό επίπεδο. Θέλω επίσης να μεταδώσω τις γνώσεις μου σε αυτές ως νεότερη γενιά. Το πιο ικανοποιητικό πράγμα για μένα θα ήταν να βλέπω τα κορίτσια να ευημερούν", συμπλήρωσε.
Τα διαπιστευτήρια της Patricia περιλαμβάνουν την προπόνηση και το συντονισμό ποδοσφαίρου στο σχολείο Grosvenor για τα τελευταία οκτώ χρόνια. Επίσης, είναι διευθύντρια και εκλέκτορας του ποδοσφαιρικού συλλόγου KZN High Schools για τις U16, όπου οι επιλεγμένες  εκπροσωπούν την επαρχία στο Γιοχάνεσμπουργκ και μπαίνουν μαζί με τα αστέρια της Banyana.
"Είναι πραγματικά ένα καλό βήμα για τα κορίτσια το να γνωρίζουν πού κατευθύνονται και ότι υπάρχει μέλλον στο ποδόσφαιρο".
Στην ερώτηση τι αγαπάει περισσότερο στο παιχνίδι απάντησε: "Μπορώ να εκφράσω τον εαυτό μου ελεύθερα στον αγώνα και μου αρέσει να συνεισφέρω στην αλλαγή του ποδοσφαιρικού τοπίου στη χώρα, συμμετέχοντας παράλληλα στο ταξίδι του γυναικείου ποδοσφαίρου, κυρίως τη λαϊκή βάση και την ανάπτυξη, τις οποίες αγαπώ περισσότερο. Μου αρέσει επίσης να παίρνω μέρος στην επίλυση προβλημάτων για την ομάδα μου γιατί ως προπονητής γενικά γίνεσαι μητέρα, νοσοκόμα και ψυχολόγος, βασικά τα πάντα, επειδή έχεις πολλά παιδιά, έρχεσαι αντιμέτωπη με άλλα προβλήματα ακόμη και εκτός ποδοσφαίρου.Στη συνέχεια, πρέπει να είσαι δίπλα τους ως γονέα. Έκανα επίσης μια σειρά μαθημάτων πρώτων βοηθειών για να συμμετέχω αν συμβεί κάτι, να μάθω τι να κάνω και πώς θα φανώ χρήσιμη".
Ευχαρίστησε τον σύμβουλό της, τον Gordon Forbes-Harding, που την οδήγησε στο δρόμο της προπόνησης. Η μεγαλύτερη ανησυχία της για τον εθνικό εγκλεισμό λόγω πανδημίας, αυτή τη στιγμή, είναι η πτώση της φυσικής κατάστασης των παικτριών, αλλά είναι σε συνεχή επικοινωνία τους και τις έχει συμβουλεύσει να κάνουν ασκήσεις μέσα και γύρω από τα σπίτια τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code