ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ποιος ήταν ο "Mr. Motorsport" Stirling Moss (vid)






Κάνουμε μια μικρή αναδρομή για να θυμηθούμε ποιος ήταν και τι πέτυχε ο Stirling Moss.


O «Mr. Motorsport» απεβίωσε χθες σε ηλικία 90 ετών, προκαλώντας λύπη σε όλα τα μέλη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Stirling Moss τρέχοντας για πληθώρα ομάδων, με πιο κύριες τις Μερσέντες, Μαζεράτι και Λότους, νίκησε 16 από τους 67 αγώνες που αγωνίστηκε στο μαγικό κόσμο της F1 από το 1951 έως το 1961

Η πρώτη νίκη στην F1 ήρθε στο Βρετανικό GP του 1955 με τα «ασημένια βέλη», οδηγώντας την Νο 12 Mercedes-Benz W196 αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον πεντάκις πρωταθλητή Χουάν Μανουέλ Φάτζιο.


Ο Μος ποτέ δεν κατάφερε να κατακτήσει πρωτάθλημα στην F1, αλλά τερμάτισε δεύτερος τέσσερις φορές και τρίτος, τρεις φορές. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζει τον θρύλο των μηχανοκίνητων, αφού έχει κατακτήσει αναρίθμητους τίτλους και σάρωσε σχεδόν τα πάντα που βρέθηκαν στον διάβα του. Ένα ατύχημα στο Glover Trophy του 1962, με την Λότους, τον έβαλε σε κόμμα για ένα μήνα και για έξι μήνες, η αριστερή πλευρά του κορμιού του είχε παραλύσει. 

Μερικούς από τους σπουδαίους αγώνες εκτός της F1 που επικράτησε ο Βρετανός οδηγός ήταν το Millie Miglia του 1955 με την Mercedes-Benz 300 SLR και τις 24 Hours of Le Mans με την Aston Martin DB3S.
Ο Μος εισήχθη στο International Motorsports Hall of Fame του 1990 και έγινε ιππότης το 2000.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code