ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ποδόσφαιρο και τεχνολογία: Μία σχέση αναπτύσσεται


Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια έτσι ώστε το ποδόσφαιρο να βοηθηθεί από την χρήση της τεχνολογίας.

Πριν από μερικά χρόνια είχαμε την εμφάνιση του goal line technology το οποίο ήρθε να βοηθήσει τους διαιτητές σχετικά με το αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή ή όχι έτσι ώστε να κατοχυρωθεί ένα τέρμα.

Φέτος λοιπόν μπήκε στη ζωή μας περισσότερο το video assistant referee. Εφαρμόζεται σε όλα τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου όπως και στο Ελληνικό πρωτάθλημα και βοηθάει τους διαιτητές να λάβουν τη σωστή απόφαση σε φάσεις που είναι αμφισβητούμενες. Ο διαιτητής λοιπόν έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους χειριστές του VAR να του πουν την γνώμη τους σχετικά με μία αμφισβητούμενη φάση έπειτα ο πρώτος διαιτητής έχει το δικαίωμα ή να δεχτεί την γνώμη των χειριστών ή αλλιώς να ζητήσει να δει και εκείνος την φάση.

Μπορεί όπως είπα στην αρχή η τεχνολογία να βοηθάει το ποδόσφαιρο σε πάρα πολλές περιπτώσεις αλλά το VAR χρήζει βελτίωσης.
Αρχικά θα πρέπει να υπάρχει και η γραμμή του οφσάιντ  στην Ελλάδα έτσι ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνονται να είναι οι σωστές και να μην χρήζουν αμφιβολίας. Έπειτα θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στις ομάδες που πιστεύουν ότι αδικούνται να ζητούν από τον πρώτο διαιτητή να εξετάζει τις φάσεις που κατά την κρίση των ομάδων είναι αμφιλεγόμενες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code