ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τόκιο 2020: Οι αθλητές που είχαν προκριθεί διατηρούν το δικαίωμα για τους Αγώνες του 2021


Σύμφωνα με την αρχή που υιοθέτησαν από κοινού, η ΔΟΕ και οι 32 Διεθνείς Ομοσπονδίες, ότι οι αθλητές που ήδη έχουν προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, ενώ είναι πιθανόν οι Διεθνείς Ομοσπονδίες να επεκτείνουν τα ηλικιακά κριτήρια επιλεξιμότητας, όπου υπάρχουν, και να επιτρέψει σε αθλητές που έχουν προκριθεί, να παραμείνουν και να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021.

Η νέα προθεσμία για σύστημα προεπιλογής είναι η 29η Ιουνίου 2021 και οι Διεθνείς Ομοσπονδίες μπορούν να ορίσουν τις δικές τους προθεσμίες επιλεξιμότητας. Η νέα προθεσμία θα πρέπει να είναι πριν από αυτή την ημερομηνία, ανακοίνωσε η ΔΟΕ.

Η ΔΟΕ έχει παρατείνει επίσης την προθεσμία για τις "τελικές συμμετοχές " στις 5 Ιουλίου 2021.
Η αναθεώρηση της διαδικασίας προεπιλογής θα οριστικοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν ώστε οι αθλητές να αισθάνονται βέβαιοι και ασφαλείς. Αυτή η αρχή ενθαρρύνει τις Διεθνείς Ομοσπονδίες (IF) να ακολουθήσουν μια παρόμοια προσέγγιση, αντικαθιστώντας τους προκριματικούς όπου ακυρώθηκαν, με νέους σε αντίστοιχο αριθμό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Στις 24 Μαρτίου 2020, για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκόσμιου αυτού αθλητικού γεγονότος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν κατά ένα χρόνο. Η απόφαση επιβεβαιώθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), μετά από συμφωνία με την Οργανωτική Επιτροπή και τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σιντζο Άμπε, να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Η ΔΟΕ, όμως, δήλωσε ότι το αρχικό όνομα του Τόκυο 2020 θα παραμείνει άθικτο, ανεξαρτήτως ότι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν ένα χρόνο αργότερα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα «εορτασθούν» από 23 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου του επόμενου έτους, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν από 24 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2021.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο προορίζονταν αρχικώς να πραγματοποιηθούν από 24 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου, ενώ οι Παραλυμπιακοί Αγώνες από 25 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code