ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το Pre Game του Ελ Κλάσικο




Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αποψινό Ελ Κλάσικο.



Ίσως το πιο εμπορικό παγκοσμίως ποδοσφαιρικό ντέρμπι είναι το Ρεάλ Μαδρίτης- Μπαρτσελόνα, γνωστό και ως Ελ Κλάσικο. Μπορεί οι δύο ομάδες να μην έχουν πια στο ρόστερ τους, ηχηρά ονόματα του παρελθόντος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το ντέρμπι σε καμία περίπτωση χάνει την αίγλη του. Ιδιαίτερα φέτος οι δύο μεγάλες ομάδες της Ισπανίας δίνουν στήθος με στήθος την μάχη για την πρώτη θέση. Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση η Μπαρτσελόνα με 55 βαθμούς, δύο βαθμούς περισσότερους από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εξαιρετικά την χρονιά και τον Ιανουάριο κατέκτησαν το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Βέβαια αυτήν την περίοδο περνούν ένα ντεφορμάρισμα. Τόσο η ήττα από την Λεβάντε στις 22/2 με 1-0, όσο και από την Μάντσεστερ Σίτι την Τετάρτη για την φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ (1-2) δείχνουν ότι η βασίλισσα τελευταία κάνει πολλές γκέλες. Όμως στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα οι μερέγχες θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν την έδρα τους και με ενδεχόμενη νίκη να περάσουν πρώτοι στην βαθμολογία του Ισπανικού πρωταθλήματος με ένα βαθμό διαφορά.

Ενδεικτική ενδεκάδα Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Valverde, Casemiro, Kroos, Isco, Benzema, Vinicius
Η Μπαρτσελόνα από την άλλη έχει βρει τα πατήματα της με το νέο προπονητή της Κίκε Σετιέν και αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε από τα αποτελέσματα στην Λα Λιγκα. Η Καταλανική ομάδα συνέχισε το Σάββατο (22/2) τις καλές εμφανίσεις, με την επικράτηση της Μπάρτσα εντός έδρας με 5-0 κόντρα στην Ειμπάρ. Την Τρίτη βέβαια οι Καταλανοί ήρθαν ισόπαλοι στην Ιταλία κόντρα στην Νάπολι (1-1), σε ένα παιχνίδι που δεν έπεισαν με την εμφάνιση τους.  
Στο ντέρμπι που είχε γίνει στο Καμπ Νου τον προηγούμενο Δεκέμβριο οι ομάδες έφεραν λευκή ισοπαλία (0-0), σε ένα ματς που δεν θύμιζε τίποτα από τα παλιά εντυπωσιακά Ελ Κλάσικο. 
Προτεινόμενη ενδεκάδα Μπαρτσελόνα (4-3-3): ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; de Jong, Busquets, Arthur; Messi, Griezmann, Fati
Το ντέρμπι αυτό έχει πολυσήμαντη σημασία όπως προαναφέραμε. Δεν είναι μόνο η επικράτηση στον αγώνα, αλλά θα έχει μεγάλο βαθμολογικό αντίκτυπο και για την κούρσα του τίτλου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κερδίσει κανένα από τα εφτά τελευταία παιχνίδια της κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι μερέγχες μετρούν 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. 
Από την άλλη η Μπαρτσελόνα φέτος δυσκολεύεται στα εκτός έδρας παιχνίδια της Λα Λίγκα και αυτό φαίνεται τόσο του ότι δέχεται εύκολα γκολ όσο και από τις πολλές ισοπαλίες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code