ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κλοπ-Ποκετίνο: Δύο προπονητές που πιστεύουν στο αδύνατο

Πρόκειται για δύο σύγχρονους  προπονητές, οι οποίοι με τα κατορθώματα τους και το πλάνο προσέγγισης τους σε κάθε παιχνίδι, γοητεύουν κάθε λάτρη της ποδοσφαιρικής θεάς.

Οι Γιουργκέν Κλοπ και Μαουρίσιο Ποκετινό συναντιούνται ουκ ολίγες φορές στην Premier League.Ωστόσο, ο κόπος των προσπαθειών τους και το ποδοσφαιρικό μεράκι που οι ίδιοι τοποθέτησαν στο ποδοσφαιρικό DNA των παικτών τους,τους βρίσκει αντιμέτωπους στο τελικό του Champions League,στο οποίο διεκδικούσαν το τρόπαιο και οι δύο για πρώτη φορά σε ατομικό επίπεδο.Νικητής αναδείχθηκε ο Γερμανός τεχνικός καθώς η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 εναντίον της Τότεναμ,και με αυτό τον τρόπο  οδήγησε  τους Κοκκίνους  μετά από 14 ολόκληρα χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης.Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο μπορεί να έφυγε με άδεια χέρια εκείνο το βράδυ,δύσκολο όμως κρίνεται να  ξεχάσει κανείς  τον τρόπο με τον οποίο  μεταμόρφωσε την Τοτεναμ από το 2014 που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία μέχρι την αποχώρηση του.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ:

ΚΛΟΠ: Γεννημένος στην Στουγκάρδη του 1967,ο Κλοπ ξεκίνησε την καριέρα του σε τοπικές ομάδες της Γερμανίας καθώς εξελίχθηκε σε έναν ερασιτέχνη  ποδοσφαιριστή ο οποίος ταυτόχρονα δούλευε ως πωλητής σε video-club μέχρι και κουβαλητής σε γήπεδα για να τα βγάλει πέρα. Τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ήταν η Μάιντζ. Ο ίδιος χαρακτήρισε τον εαυτό του ως παίκτη τέταρτης κατηγορίας με μυαλό και νοοτροπία πρώτης κάτι που σήμερα με τα επιτεύγματα του σίγουρα το αποδεικνύει.

ΠΟΚΕΤΙΝΟ: Σε αντίθεση με τον Κλοπ ο Μαουρίσιο ξεκίνησε την καριέρα του στην Νιούελς,ακολούθησε ένα πέρασμα από την Εσπανιόλ  και καθιερώθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν για 2 χρόνια.Απο το 2004 μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας πηγαινοερχόταν στις Μπορντό και Εσπανιόλ μεχρί το 2006 όπου και έβαλε τέλος  στην πορεία του ως ποδοσφαιριστής στην ισπανική ομάδα.Έχει στην κατοχή του μόνο ένα κύπελλο με την Εσπανιόλ την σεζόν 1999/2000.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΚΑΡΙΈΡΑ:

ΚΛΟΠ: Μόλις σταμάτησε την ενεργό δράση,ανέλαβε την αγαπημένη του Μάιντζ ως προπονητής το 2001, την οποία κατάφερε να σώσει από τον υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία και την οδήγησε στην πρώτη  το 2003.Μαζί της κατέγραψε 269 συμμετοχές  μέχρι το 2008 όπου έφυγε για λογαριασμό της Ντόρμουντ.Με τους Βεστφαλούς μέτρησε 318 παιχνίδια έφτασε στον τελικό του Champions League το 2013 όπου και ηττήθηκε από την Μπάγερν.Στο πάγκο της Ντόρμουντ κατέκτησε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα το 2010 και το 2011,σούπερ καπ  το 2013 και το 2014 και ένα κύπελλο το 2011/2012.
Στην Λίβερπουλ είναι από το 2015 έχοντας κάτσει σε 254 παιχνίδια στο πάγκο των Κόκκινων,κατακτώντας το Champions League και το Super Cup το 2019.Έχασε στον τελικό του Europa League το 2016 από την Σεβίλλη ωστόσο μεταμόρφωσε την Λίβερπουλ αυτή την πενταετία,δημιουργώντας ένα σύνολο ποδοσφαιριστών το οποίο ποτέ δεν θα τα παρατήσει.

ΠΟΚΕΤΙΝΟ: Ο Αργεντινός προπονητής άρχισε την καριέρα του στην Εσπανιόλ το 2009.Χαρακτηρίζεται παιδί του Μαρσέλο Μπιέλσα και όχι τυχαία καθώς με δική του συστατική επιστολή η Λίντς  το 2018 υπέγραψε τον Βάσκο τεχνικό.Οι δύο τους συνεργάστηκαν και πήραν πρωτάθλημα στην Νιούελς το 2001,με τον ίδιο να έχει δημιουργήσει την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία μέσα από την  συνεργασία του με τον Μπιέλσα.Με την Εσπανιόλ αγωνίστηκε για 160 παιχνίδια,ακολούθησε η μεταγραφή του στην Αγγλία και στην Σαουθάμπτον στην οποία όμως έκατσε σε μόλις 60 παιχνίδια.Ο ερχομός του στην Τότεναμ έγινε το 2014 την προπόνησε για 293 παιχνίδια και έφυγε  τον Νοέμβρη του 2019.



Πιστεύουν στο ακατόρθωτο 

Οι δύο αυτές μεγάλες προσωπικότητες του σύγχρονου ποδοσφαίρου,έχουν θεμελιώσει  στις ομάδες τους  νοοτροπία νικητή.Η Τότεναμ στην φετινή ξέφρενη πορεία της στο Champions League στα ημιτελικά της διοργάνωσης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.Με αντίπαλο τον Άγιαξ έχασε μέσα στο σπίτι της με 0-1 και καλούνταν να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό στην Ολλανδία.Εκεί ο Αιάντας είχε προβάδισμα δύο τερμάτων μέχρι το 50ολεπτό. Η ομάδα του Ποκετίνο έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα,δεν τα παράτησε και με πρωταγωνιστή τον Λούκας που σημείωσε χατ-τρικ πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό της διοργάνωσης. Από την άλλη παρόμοια εμπειρία είχε και ο Κλοπ στα ημιτελικά με την Μπαρτσελόνα να έχει προβάδισμα τριών τερμάτων πριν το παιχνίδι ρεβάνς στο Ανφιλντ. Εκεί η παράσταση ήταν για έναν ρόλο με τους Κόκκινους να  κερδίζουν την πρόκριση στον τελικό με 4-0 από τέρμα του Οριγκί.

Οι αναμετρήσεις μεταξύ τους:

17 Οκτωβρίου 2015 – Τότεναμ-Λίβερπουλ 0-0 (Premier League)
2 Απριλίου 2016 – Λίβερπουλ-Τότεναμ 1-1 (Premier League)
27 Αυγούστου 2016 – Τότεναμ-Λίβερπουλ 1-1 (Premier League)
25 Οκτωβρίου 2016 – Λίβερπουλ-Τότεναμ 2-1 (4ος Γύρος Κυπέλλου)
11 Φεβρουαρίου 2017 – Λίβερπουλ-Τότεναμ 2-0 (Premier League)
22 Οκτωβρίου 2017 – Τότεναμ-Λίβερπουλ 4-1 (Premier League)
4 Φεβρουαρίου 2018 – Λίβερπουλ-Τότεναμ 2-2 (Premier League)
15 Σεπτεμβρίου 2018 – Τότεναμ-Λίβερπουλ 1-2 (Premier League)
31 Μαρτίου 2019 – Λίβερπουλ-Τότεναμ 2-1 (Premier League)
1 Ιουνίου 2019 Τότεναμ -Λίβερπουλ 0-2 (Champions League)
27 Οκτωβρίου 2019 Λίβερπουλ - Τότεναμ 2-1 (Premier League)

Η δουλειά ενός προπονητή,δεν είναι μόνο να πηγαίνει από τρόπαιο σε τρόπαιο με την ομάδα του.Αυτό που ξεχωρίζει κάθε προπονητή είναι η διαχείριση των παικτών του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.Οι δύο αυτοί προπονητές έχουν πετύχει κάτι που είναι σημαντικό από οποιοδήποτε τρόπαιο.Κατάφεραν να δημιουργήσουν και να μεταδώσουν την φιλοσοφία τους ώστε οι παίκτες να μετουσιώσουν αυτή την φιλοσοφία σε πράξη στο χορτάρι.Δεν θα έφταναν ποτέ στον τελικό αυτές οι δύο ομάδες, αν δεν πίστευαν στο αδύνατο,μία νοοτροπία που καλλιεργήθηκε από τους ιδιοφυείς προπονητές τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code