ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ιντέγιε, ο αφανής ήρωας του ΑΡΗ


Ήρθε για ηγέτης, είναι όμως ένας από όλους.


Το περασμένο καλοκαίρι ο Θόδωρος Καρυπίδης αποφάσισε να ξοδέψει αρκετά χρήματα για να φέρει στην Θεσσαλονίκη τον Μπράουν Ιντέγιε. Η κίνηση αυτή αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους οπαδούς της ομάδας καθώς βλέπανε στο πρόσωπο του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή τον νέο τους ηγέτη. Αδημονούσαν να τον δούνε στους αγωνιστικούς χώρους να αρχίσει να σκοράρει με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν κάπως διαφορετικά. 

Τον Αΐντε Μπράουν Ιντέγιε (Aide Brown Ideye), τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα το 2015 όταν ήρθε να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Στον ενάμισι χρόνο που έμεινε στην ομάδα του Πειραιά κατάφερε να αγαπηθεί από τους οπαδούς των ερυθρόλευκων όσο λίγοι-τα τελευταία χρόνια. Ο επιθετικός από την Νιγηρία κατάφερε σε 57 συμμετοχές με τον δαφνοστεφανομένο στο στήθος να πετύχει 27 γκολ*. Οι εμφανίσεις του με τον ΟΣΦΠ, του πρόσφεραν ένα μεγάλο συμβόλαιο με την κινεζική Τιαντζίν Τέντα (Tianjin Teda)  και το ταξίδι του στην Ασία πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017.




Παρόλα αυτά δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στο κινεζικό πρωτάθλημα και μοιραία ήρθε ο δανεισμός του στην Μάλαγα όπου από εκεί τον απέκτησε ο ΑΡΗΣ. Οι άνθρωποι της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ ενθυμούμενοι το προ πενταετίας πέρασμά του από τα μέρη μας είχαν τοποθετήσει και δικαίως, υψηλά τον πήχη. Περιμένανε από εκείνον να κάνει πράγματα και θαύματα στα γήπεδα. Αντιθέτως το ξεκίνημα του δεν ήταν το αναμενόμενο. Εμφανίσεις που κινόντουσαν στην μετριότητα καθώς και ένα ψυχολογικό βάρος πάνω στον ίδιο πως πρέπει να είναι ο ηγέτης της ομάδας. Όλο αυτό μεταξύ άλλων, έφερε και μια εξίσου μέτρια απόδοση της ομάδας.

Τα πράγματα αρχίζουν να καλυτερεύουν με την έλευση του Μίχαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός προπονητής με την φιλοσοφία του ότι "ήμαστε μια ομάδα και έτσι πρέπει να λειτουργούμε", έβαλε τον Ιντέγιε-και άλλους ποδοσφαιριστές- να γίνει μέρος του συνόλου. Ο Νιγηριανός επιθετικός αντιλαμβάνεται και ευχαριστιέται αυτόν τον νέο ρόλο. Τον ρόλο δηλαδή πως όλοι οι παίκτες παίζουμε για την ομάδα και δημιουργείται μια ολότητα που έχει έναν και μόνο στόχο, να νικάει ο ΑΡΗΣ. Αυτό αποτυπώνεται και στο εντυπωσιακό στοιχείο πως οι "κιτρινόμαυροι" έχουν εννιά διαφορετικούς σκόρερ στο πρωτάθλημα.

Ο Μπράουν Ιντέγιε μέχρι στιγμής με την φανέλα του ΑΡΗ έχει 9 γκολ σε 27 συμμετοχές ενώ έχει μοιράσει και 1 ασίστ*. Έχει συμμετοχή στα 21% των γκολ της ομάδας ενώ είναι δεύτερος σκόρερ αυτής, στην Superleague, πίσω μόνο από τον Μπρούνο Γκάμα. Μπορεί ακόμα να μην έχει πιάσει τον κατά πέντε χρόνια νεότερο εαυτό του, την χρονιά του Ολυμπιακού, εντούτοις έχει βάλει και αυτός το λιθαράκι του για την 4η επίθεση του πρωταθλήματος.



*Σύμφωνα με στοιχεία από το transfermarkt.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code